Πώς να αφαιρέσετε εικονίδια από τη γραμμή συντομεύσεων της εφαρμογής Facebook

Η εφαρμογή Facebook σε iPhone, iPad και Android αρχίζει να γίνεται λίγο ακατάστατη. Ευτυχώς, μπορείτε να αφαιρέσετε τις τελείες ειδοποιήσεων και τα εικονίδια καρτελών (Αιτήματα φίλου, Ρολόι και Αγορά) από τη γραμμή συντομεύσεων. Να πώς.

Θα δείξουμε τις παρακάτω οδηγίες χρησιμοποιώντας στιγμιότυπα οθόνης της εφαρμογής του Facebook σε ένα iPhone. Η διαδικασία είναι πανομοιότυπη στο iPad, αλλά η γραμμή συντομεύσεων βρίσκεται στο επάνω μέρος της εφαρμογής στο Android.

Αφαίρεση καρτελών με παρατεταμένο πάτημα

Ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε μια καρτέλα από τη γραμμή συντομεύσεων είναι πατώντας παρατεταμένα ένα από τα εικονίδια. Ξεκινήστε ανοίγοντας το Εφαρμογή Facebook στο τηλέφωνο ή το tablet σας. Η ενσωματωμένη Αναζήτηση Spotlight της Apple είναι ο ευκολότερος τρόπος για να εντοπίσετε την εφαρμογή σε iPhone ή iPad. Ανοίξτε το συρτάρι εφαρμογών στη συσκευή σας Android για να βρείτε την εφαρμογή Facebook.

Στη συνέχεια, αποφασίστε ποια εικονίδια θέλετε να αφαιρέσετε από τη γραμμή συντομεύσεων. Οι κάτοχοι iPhone και iPad θα βλέπουν τη γραμμή στο κάτω μέρος της διεπαφής, ενώ οι χρήστες Android θα τη βλέπουν στο επάνω μέρος. Από αριστερά προς τα δεξιά, μπορείτε να επιλέξετε Αιτήματα φιλίας, Παρακολούθηση και Αγορά.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Split Screen στο Facebook Live

Αφού αποφασίσετε ποια καρτέλα θα αφαιρέσετε, πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μενού.

Επιλέξτε την επιλογή “Κατάργηση από τη γραμμή συντομεύσεων”.

Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου μηνύματος στη μέση της οθόνης. Θα χρειαστεί να επιβεβαιώσετε την ενέργεια πατώντας το κουμπί “Κατάργηση”.

Ένα τελευταίο παράθυρο διαλόγου θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της οθόνης σας, που θα σας ενημερώνει για την αλλαγή. Μπορείτε να επιλέξετε το κουμπί “Ρυθμίσεις” εάν θέλετε να επαναφέρετε γρήγορα την αφαίρεση του εικονιδίου.

Μπορείτε να αντιστρέψετε αυτήν την αλλαγή αργότερα ακολουθώντας τις οδηγίες στην επόμενη ενότητα.

Κατάργηση ή προσθήκη καρτελών από το μενού ρυθμίσεων

Ο δεύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε (ή να προσθέσετε) καρτέλες από τη γραμμή συντομεύσεων είναι μέσω του μενού Ρυθμίσεις της εφαρμογής. Όπως και πριν, ξεκινήστε ανοίγοντας την εφαρμογή Facebook στη συσκευή σας iPhone, iPad ή Android.

Από εκεί, πατήστε στο εικονίδιο του μενού χάμπουργκερ στην κάτω δεξιά γωνία (iPhone και iPad) ή στην επάνω δεξιά γωνία (Android). Στη συνέχεια, επιλέξτε το βέλος που βλέπει προς τα κάτω που αντιστοιχεί στο “Ρυθμίσεις & Απόρρητο”.

  Δείτε ποια αντικείμενα έχει εντοπίσει το Facebook στις φωτογραφίες σας

Πατήστε την επιλογή «Ρυθμίσεις» που εμφανίζεται στο συρόμενο μενού.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε το κουμπί “Γραμμή συντομεύσεων” στην ενότητα “Συντομεύσεις”. Χρησιμοποιήστε την επιλογή αναζήτησης στο επάνω μέρος του μενού εάν δεν μπορείτε να τη βρείτε.

Εναλλάξτε οποιαδήποτε από τις επιλογές της καρτέλας για να τις αφαιρέσετε από τη γραμμή συντομεύσεων.

Εάν θέλετε να προσθέσετε ξανά κάποια από τις καρτέλες, ακολουθήστε αυτά τα βήματα και ενεργοποιήστε ξανά το στοιχείο.

Απενεργοποιήστε ή ενεργοποιήστε τις κουκκίδες ειδοποίησης από τη γραμμή συντομεύσεων

Εάν είστε εντάξει με τον αριθμό των καρτελών που εμφανίζονται στη γραμμή συντομεύσεων, αλλά δεν σας αρέσει να εμφανίζονται κουκκίδες ειδοποίησης σε κάθε εικονίδιο, μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε.

Ξεκινήστε ανοίγοντας την εφαρμογή Facebook στο iPhone, το iPad ή το Android σας.

Στη συνέχεια, επιλέξτε από ποια καρτέλα θέλετε να αφαιρέσετε τις κουκκίδες ειδοποίησης. Από αριστερά προς τα δεξιά, μπορείτε να επιλέξετε από τα αιτήματα φιλίας, το ρολόι και το Marketplace.

Αφού λάβετε μια απόφαση, πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο μέχρι να εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μενού.

Πατήστε το κουμπί “Απενεργοποίηση κουκκίδων ειδοποίησης”.

  Πώς να μεταφέρετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας στο Facebook στο Google Photos

Σε αντίθεση με όταν απενεργοποιείτε μία από τις καρτέλες, οι κουκκίδες ειδοποίησης θα απενεργοποιηθούν αμέσως χωρίς παράθυρο επιβεβαίωσης. Θα πρέπει να δείτε ένα μικρό παράθυρο διαλόγου κειμένου στην οθόνη σας, που θα σας ενημερώνει ότι η αλλαγή σας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά τις κουκκίδες ειδοποίησης, κρατήστε πατημένο ξανά το εικονίδιο της καρτέλας και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Ενεργοποίηση κουκκίδων ειδοποίησης».

Αφαιρέστε ή προσθέστε κουκκίδες ειδοποίησης από το μενού ρυθμίσεων

Ο δεύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε (ή να προσθέσετε) κουκκίδες ειδοποίησης από τη γραμμή συντομεύσεων είναι από το μενού Ρυθμίσεις της εφαρμογής. Όπως και πριν, ξεκινήστε ανοίγοντας την εφαρμογή Facebook στη συσκευή σας iPhone, iPad ή Android.

Από εκεί, πατήστε στο εικονίδιο του μενού χάμπουργκερ στην κάτω δεξιά γωνία (iPhone και iPad) ή στην επάνω δεξιά γωνία (Android). Στη συνέχεια, επιλέξτε το βέλος που βλέπει προς τα κάτω που αντιστοιχεί στο “Ρυθμίσεις & Απόρρητο”.

Πατήστε την επιλογή «Ρυθμίσεις» που εμφανίζεται στο συρόμενο μενού.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε το κουμπί “Σημεία ειδοποίησης” στην ενότητα “Ειδοποιήσεις”. Χρησιμοποιήστε την επιλογή αναζήτησης στο επάνω μέρος του μενού εάν δεν μπορείτε να τη βρείτε.

Εναλλάξτε οποιαδήποτε από τις επιλογές κουκκίδων ειδοποίησης για συγκεκριμένη καρτέλα για να τις αφαιρέσετε.

Εάν θέλετε να προσθέσετε ξανά κουκκίδες ειδοποίησης σε οποιαδήποτε από τις καρτέλες, ακολουθήστε αυτά τα βήματα και ενεργοποιήστε ξανά το στοιχείο.