Πώς να αφαιρέσετε δεδομένα τοποθεσίας κατά την κοινή χρήση φωτογραφιών στο iPhone

Εάν έχετε ενεργοποιήσει τις Υπηρεσίες τοποθεσίας για την εφαρμογή Κάμερα στο iPhone ή το iPad σας, κάθε φωτογραφία που τραβάτε περιλαμβάνει πληροφορίες GPS σχετικά με το πού τραβήχτηκε. Ξεκινώντας με το iOS 13, ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε να μοιράζεστε φωτογραφίες χωρίς δεδομένα τοποθεσίας.

Απενεργοποίηση δεδομένων τοποθεσίας κατά την κοινή χρήση μιας φωτογραφίας (ή ομάδας φωτογραφιών)

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες και περιηγηθείτε σε μια φωτογραφία (ή φωτογραφίες) που θέλετε να μοιραστείτε χωρίς δεδομένα τοποθεσίας. Για να μοιραστείτε πολλές φωτογραφίες, επιλέξτε και πατήστε καθεμία και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Κοινή χρήση. Για να μοιραστείτε μια φωτογραφία, πατήστε την και μετά πατήστε το κουμπί Κοινή χρήση κάτω αριστερά.

Στο μενού Κοινή χρήση που εμφανίζεται, πατήστε «Επιλογές» στο επάνω μέρος της οθόνης (είναι κάτω από τον αριθμό των φωτογραφιών που επιλέξατε).

  Γιατί χρειάζεστε ένα tablet γραφικών για το Photoshop

Εάν δείτε την ένδειξη “Περιλαμβάνεται τοποθεσία” δίπλα στο “Επιλογές”, αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα τοποθεσίας είναι επί του παρόντος ενεργοποιημένα για αυτήν τη φωτογραφία ή τις φωτογραφίες. Ωστόσο, πρόκειται να το αλλάξουμε.

Παρακέντηση

Στο μενού Επιλογές που εμφανίζεται, αναζητήστε την ενότητα “Συμπερίληψη”. Απενεργοποιήστε την επιλογή “Τοποθεσία” για τις επιλεγμένες φωτογραφίες.

Εάν δεν βλέπετε την επιλογή “Τοποθεσία” εδώ, τότε είτε τα δεδομένα τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένα για την εφαρμογή Κάμερα (δείτε παρακάτω), είτε δεν συσχετίζονται δεδομένα τοποθεσίας με τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Εναλλαγή-Απενεργοποίηση

Πατήστε «Τέλος» για να επιστρέψετε στο μενού Κοινή χρήση. Θα πρέπει τώρα να δείτε “Χωρίς τοποθεσία” κάτω από το μήνυμα επιλογής φωτογραφίας.

ο

Τώρα, είτε μοιράζεστε τη φωτογραφία σας μέσω SMS, email ή σε μια εφαρμογή, δεν θα περιλαμβάνονται δεδομένα τοποθεσίας.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει μόνο για αυτήν την περίπτωση. Οι πληροφορίες τοποθεσίας της φωτογραφίας εξακολουθούν να είναι αποθηκευμένες στο iPhone σας. Εάν θέλετε να το μοιραστείτε ξανά στο μέλλον χωρίς πληροφορίες τοποθεσίας, θα πρέπει να επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία.

  Τι σημαίνει "NGL" και πώς το χρησιμοποιείτε;

Ακόμα καλύτερα: Απενεργοποιήστε την τοποθεσία στην εφαρμογή Κάμερα

Εάν διαπιστώνετε ότι απενεργοποιείτε συχνά τα δεδομένα τοποθεσίας προτού κοινοποιήσετε φωτογραφίες, ίσως θελήσετε να τα απενεργοποιήσετε στην εφαρμογή Κάμερα. Με αυτόν τον τρόπο, καμία από τις νέες φωτογραφίες σας δεν θα περιλαμβάνει δεδομένα τοποθεσίας.

Για να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στην τοποθεσία κάμερας, ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή Απόρρητο > Κάμερα. Στην ενότητα “Να επιτρέπεται η πρόσβαση στην τοποθεσία”, πατήστε “Ποτέ”.

Σημειώστε, ωστόσο, ότι δεν θα μπορείτε να επωφεληθείτε από λειτουργίες που βασίζονται σε δεδομένα τοποθεσίας αφού το κάνετε αυτό. Για παράδειγμα, η εφαρμογή Φωτογραφίες δεν θα μπορεί να δείξει πού τραβήξατε τις φωτογραφίες σας σε έναν χάρτη ή ομαδικές φωτογραφίες που έχετε τραβήξει κατά τοποθεσία.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για το Instagram Story

ο

Αν και τυχόν φωτογραφίες που θα τραβήξετε στο μέλλον δεν θα περιλαμβάνουν μεταδεδομένα GPS, όλες αυτές που τραβήξατε πριν απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα θα εξακολουθούν να το περιλαμβάνουν.

Εάν θέλετε να καταργήσετε οριστικά τα δεδομένα τοποθεσίας από φωτογραφίες που έχετε ήδη τραβήξει, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα βοηθητικό πρόγραμμα που θα σας επιτρέπει να τροποποιήσετε ή να αφαιρέσετε τα μεταδεδομένα EXIF ​​κάθε φωτογραφίας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, επομένως συνήθως είναι καλύτερο να την αφήνετε ως έσχατη λύση για καταστάσεις στις οποίες η διατήρηση της ιδιωτικής ζωής είναι εξαιρετικά σημαντική.

Μείνετε ασφαλείς, και καλή τύχη!