Πώς να αυτοματοποιήσετε τα κλικ του ποντικιού στα Windows 10

Η αυτοματοποίηση επιτρέπει στους χρήστες να παρακάμπτουν περιττές εργασίες και να τις εκτελούν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την εργασία που γίνεται σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αυτοματοποίησης της εργασίας στα Windows 10. Τα σενάρια και οι προγραμματισμένες εργασίες είναι μία από τις πιο κοινές μεθόδους που χρησιμοποιούνται, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λογισμικό αυτοματισμού που μπορεί να καταγράψει μια σειρά από κλικ και να τα εκτελέσει για εσάς.

Αυτοματοποιήστε τα κλικ του ποντικιού

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή για να αυτοματοποιήσετε τα κλικ του ποντικιού. Η εφαρμογή θα σας ζητήσει πρώτα να καταγράψετε τα βήματα που θέλετε να εκτελέσετε, π.χ., θέλετε να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 10 και να ελέγξετε για ενημερώσεις. Θα καταγράψετε πρώτα τα κλικ που χρειάζονται για να ελέγξετε για ενημερώσεις.

  Χρησιμοποιήστε φωνητικές εντολές για εκκίνηση εφαρμογών και εκτέλεση σεναρίων [Windows]

Αφού εγγραφεί η ακολουθία, μπορείτε να την εκτελέσετε οποιαδήποτε στιγμή και όσες φορές θέλετε. Τα κλικ του ποντικιού θα εκτελεστούν με τη σειρά που τα εκτελέσατε. Αν ψάχνετε για ένα εργαλείο που μπορεί να αυτοματοποιήσει τα κλικ του ποντικιού, ελέγξτε τα.

1. GS Auto Clicker

GS Auto Clicker είναι ένα δημοφιλές εργαλείο για την αυτοματοποίηση των κλικ του ποντικιού. Είναι απλό στη χρήση και έχει μια απλή διεπαφή χρήστη που ταιριάζει.

Κατά την εγγραφή μιας ακολουθίας κλικ, μπορείτε να επιλέξετε με ποιο κουμπί του ποντικιού (δεξιό ή αριστερό) θα κάνετε κλικ και μπορείτε να προγραμματίσετε διαστήματα, π.χ., το χρόνο που πρέπει να περνάει μεταξύ των κλικ. Αυτό είναι χρήσιμο εάν η ενέργεια που εκτελείτε χρειάζεται χρόνο για να ολοκληρωθεί.

  Πώς να αλλάξετε το χρώμα πλακιδίων για εφαρμογές επιφάνειας εργασίας στα Windows 10

Για παράδειγμα, εάν αυτοματοποιείτε το άνοιγμα μιας εφαρμογής και κάνετε κλικ σε ένα συγκεκριμένο κουμπί μόλις ανοίξει η εφαρμογή, προσθέστε μια καθυστέρηση μεταξύ των δύο κλικ, εάν η εφαρμογή χρειάζεται πολύ χρόνο για να ανοίξει.

2. Αυτόματο κλικ ποντικιού

Αυτόματο κλικ ποντικιού είναι ένα άλλο εξαιρετικό εργαλείο για την αυτοματοποίηση των κλικ του ποντικιού. Είναι πιο προγραμματιζόμενο από το GS Auto Clicker, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι είναι λίγο πιο περίπλοκο στη χρήση του.

Μπορείτε να προβάλετε ένα αρχείο καταγραφής κάθε ενέργειας που καταγράφετε, να μετακινήσετε ένα βήμα προς τα πάνω ή προς τα κάτω, να το αφαιρέσετε χωρίς να χρειάζεται να καταγράψετε ξανά ολόκληρη την ακολουθία και να χρησιμοποιήσετε συντεταγμένες οθόνης για να ορίσετε πού πρέπει να εκτελεστεί ένα κλικ.

3. Ελεγκτής ποντικιού

Ελεγκτής ποντικιού είναι μια ισορροπία μεταξύ ενός βασικού και ενός προηγμένου εργαλείου αυτοματισμού κλικ του ποντικιού. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καταγράψετε κλικ του ποντικιού και να τα επαναλάβετε. Δεν προσφέρει ένα αρχείο καταγραφής ή μια λίστα με τα κλικ που έχουν καταγραφεί, αλλά οι χρήστες έχουν την επιλογή να προγραμματίσουν καθυστερήσεις μεταξύ των κλικ και το εργαλείο μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να επαναλαμβάνει μια ακολουθία πολλές φορές.

  Πώς να εγκαταστήσετε πρόσθετα στο Notepad++ στα Windows 10

συμπέρασμα

Οι εφαρμογές αυτόματου κλικ του ποντικιού είναι χρήσιμες για περιττή εργασία, αλλά θα πρέπει πάντα να δοκιμάζετε την ακολουθία μερικές φορές πριν αποφασίσετε να βασιστείτε σε αυτήν. Αυτά τα εργαλεία θα κάνουν κλικ στην περιοχή της οθόνης στην οποία έχουν προγραμματιστεί να κάνουν κλικ. Εάν εμφανιστεί ένα παράθυρο εφαρμογής ή ένα μήνυμα που τους εμποδίζει να κάνουν κλικ σε ένα κουμπί, το κλικ θα συνεχίσει να εκτελείται από την εφαρμογή. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι ενώ τα κλικ έχουν εκτελεστεί, η επιθυμητή ενέργεια δεν θα συμβεί.