Πώς να ασφαλίσετε τον λογαριασμό σας TikTok

Δυστυχώς, το TikTok δεν χρησιμοποιεί ακόμη ανώτερες δυνατότητες ασφαλείας όπως ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων. Ευτυχώς, μπορείτε ακόμα να κάνετε τον λογαριασμό σας TikTok πιο ασφαλή προσθέτοντας έναν κωδικό επαλήθευσης και αλλάζοντας μερικές βασικές ρυθμίσεις. Να πώς.

Πώς να ρυθμίσετε έναν κωδικό επαλήθευσης στο TikTok

Εκκινήστε την εφαρμογή TikTok στο δικό σας iPhone ή Android συσκευή και, στη συνέχεια, ανοίξτε την καρτέλα “Εγώ” κάτω δεξιά. Στη συνέχεια, πατήστε τις τρεις κάθετες κουκκίδες για να ανοίξετε το μενού ρυθμίσεων και, στη συνέχεια, πατήστε την επιλογή “Διαχείριση του λογαριασμού μου”.

  Πόσα δεδομένα χρησιμοποιεί το Tiktok;

Προσθέστε τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση email σας εδώ. Μόλις προσθέσετε αυτές τις πληροφορίες, το TikTok θα σας στείλει αυτόματα έναν κωδικό επαλήθευσης κάθε φορά που προσπαθείτε να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Θα εξακολουθείτε να μπορείτε να συνδέεστε ως συνήθως με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας, αλλά η σύνδεση με τον αριθμό τηλεφώνου και τον κωδικό επαλήθευσης μπορεί να είναι μια ευκολότερη εναλλακτική από το να θυμάστε έναν περίπλοκο και ασφαλή κωδικό πρόσβασης.

Πώς να σταματήσετε το TikTok από την αποθήκευση πληροφοριών σύνδεσης

Το TikTok θα αποθηκεύσει αυτόματα το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Εάν άλλοι χρησιμοποιήσουν ποτέ το τηλέφωνό σας, μπορείτε να αυξήσετε την ασφάλειά σας λέγοντας στο TikTok να εκκινεί πάντα χωρίς να συνδέεστε στον λογαριασμό σας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τους Γονικούς ελέγχους του TikTok

Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση, συνδεθείτε και πατήστε την καρτέλα “Εγώ” κάτω δεξιά στην κύρια οθόνη. Επιλέξτε τις τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, πατήστε «Διαχείριση του λογαριασμού μου». Απενεργοποιήστε τη ρύθμιση “Αποθήκευση πληροφοριών σύνδεσης”. Ορισμένες συσκευές Android, iPhone ή iPad ενδέχεται να προσπαθήσουν ακόμα να αποθηκεύσουν τον κωδικό πρόσβασής σας σε αυτήν τη συσκευή.

Πώς να δείτε ποιος χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας TikTok

Εάν υποπτεύεστε ότι κάποιος χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας TikTok, μπορείτε να δείτε ποιοι υπολογιστές, smartphone ή tablet έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Από την αρχική οθόνη της εφαρμογής, πατήστε Εγώ > τρεις κάθετες κουκκίδες > Διαχείριση του λογαριασμού μου > Ασφάλεια. Τυχόν πρόσθετες ειδοποιήσεις ασφαλείας ή προειδοποιήσεις θα εμφανίζονται σε αυτήν την οθόνη.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα TikTok "Είστε πολύ συχνά επισκέπτεστε" - Προτεινόμενες λύσεις

Επιλέξτε «Οι συσκευές σας» για να εξερευνήσετε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές στις οποίες έχει χρησιμοποιηθεί ο λογαριασμός σας.

Το TikTok προορίζεται για κοινή χρήση, επομένως η ασφάλειά του δεν είναι τόσο αυστηρή όσο οι εφαρμογές που αποθηκεύουν περισσότερες ιδιωτικές πληροφορίες. Αν και αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε πιο προσεκτικά οποιονδήποτε μπορεί να προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας.