Πώς να αποφύγετε το Doxxed στο Twitter

Το να αποκτήσετε το Doxxed στο διαδίκτυο δεν είναι κάτι νέο και συμβαίνει εδώ και δεκαετίες. Όσο συνηθισμένη είναι η δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών στο διαδίκτυο, τόσο συνηθισμένο είναι να παραβιάζονται αυτές οι πληροφορίες και να χρησιμοποιούνται για παράνομους σκοπούς. Το Doxxing σε κάποιον μπορεί να γίνει από θυμό ή εκδίκηση, ανεξάρτητα από το σκοπό, κανείς δεν επιθυμεί να πάρει το Doxxed. Όπως και άλλοι ιστότοποι μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι άνθρωποι έχουν λάβει Doxxed και στο Twitter. Εάν είστε κάποιος που αναζητά περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Στον σημερινό μας οδηγό, θα εξερευνήσουμε διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μάθετε πώς να αποφύγετε τη λήψη του Doxxed στην εφαρμογή Twitter. Μαζί με αυτό, θα απαντήσουμε επίσης στην πιο συχνή ερώτηση που είναι ότι μπορείτε να αποκτήσετε το Doxxed στο Twitter πραγματικά; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αποτρέψετε τη διαρροή της ταυτότητας και των προσωπικών σας στοιχείων.

Πώς να αποφύγετε το Doxxed στο Twitter

Ενώ το Doxxing μπορεί να συμβεί ανεξάρτητα από το απόρρητο που διατηρείτε, μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας ορισμένα μέτρα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να φροντίζετε το περιεχόμενο που δημοσιεύετε στο Twitter, εκτός από αυτό μπορείτε να ακολουθήσετε τα μέτρα που παρέχονται παρακάτω για να αποφύγετε το Doxxed στο Twitter:

1. Τροποποιήστε τις ρυθμίσεις απορρήτου

  • Ένας τρόπος για να αποφύγετε να είστε ευάλωτοι στο Διαδίκτυο είναι αλλάζοντας τις ρυθμίσεις απορρήτου στους ιστότοπους κοινωνικών μέσων. Μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας ιδιωτικούς λογαριασμούς στο Twitter και σε άλλους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
  • Θα πρέπει να αποφύγετε να μοιράζεστε τα προσωπικά σας στοιχεία στο Twitter, συμπεριλαμβανομένων αριθμών τηλεφώνου, email, φωτογραφιών, διευθύνσεων σπιτιού και πολλά άλλα.
  • Εάν έχετε ήδη αυτές τις πληροφορίες στο λογαριασμό σας στο Twitter ή σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφαιρέστε τη διεύθυνση, τον τόπο εργασίας και την τοποθεσία σας από αυτούς τους συγκεκριμένους ιστότοπους.
  • Ενώ δημοσιεύετε κάτι στον λογαριασμό σας, βεβαιωθείτε ότι η ανάρτηση έχει ρυθμιστεί σε ρύθμιση μόνο για φίλους για να αποφύγετε τη συζήτηση των προσωπικών σας στοιχείων.
  Πώς να ηχογραφήσετε και να στείλετε ένα φωνητικό tweet στην εφαρμογή Twitter

2. Ασφαλίστε το κινητό και τον υπολογιστή σας

Φωτογραφία της Sora Shimazaki στο Pexels

  • Για να μάθετε πώς να αποφύγετε τη λήψη του Doxxed στην εφαρμογή Twitter, πρέπει να γνωρίζετε ότι η συσκευή που χρησιμοποιείτε, ένας υπολογιστής ή φορητός υπολογιστής, μπορεί επίσης να δώσει τα προσωπικά σας στοιχεία. Επομένως, πρέπει να διατηρείτε ενημερωμένο το σύστημα που χρησιμοποιείτε.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς για να αποφύγετε επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού, ιών και phishing. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το σύστημα ασφαλείας σας ελέγχει για διαθέσιμες ενημερώσεις και τις εγκαθιστά αυτόματα.
  • Θα πρέπει επίσης να σαρώνετε τακτικά τη συσκευή σας για πιθανές απειλές και κακόβουλη δραστηριότητα.

3. Χρησιμοποιήστε την υπηρεσία VPN

Φωτογραφία από την Privecstasy στο Unsplash

Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο γνωστό και ως VPN βοηθά στην προστασία της διεύθυνσης IP και της προσωπικής σας διεύθυνσης από χάκερ. Το VPN δρα λαμβάνοντας την κίνηση του χρήστη στο Διαδίκτυο, κρυπτογραφώντας το και στη συνέχεια στέλνοντάς το μέσω ενός από τους διακομιστές πριν κατευθυνθείτε στο δημόσιο δίκτυο.

Έτσι, μπορείτε να εγγραφείτε στο Twitter και σε άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης με ένα VPN, καθώς αυτό βοηθά στη διασφάλιση ότι η πραγματική τοποθεσία ή οι πληροφορίες σας δεν κοινοποιούνται.

4. Μην μοιράζεστε υπερβολικά

Φωτογραφία από την Tracy Le Blanc στο Pexels

Η μη υπερβολική κοινή χρήση είναι μια από τις πιο προφανείς και χρήσιμες λύσεις για να αποφύγετε να λάβετε το Doxxed από χάκερ. Οι Doxxers μπορούν εύκολα να λάβουν τις λεπτομέρειες της ζωής τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τους πίνακες μηνυμάτων και τα διαδικτυακά φόρουμ. Επομένως, είναι σημαντικό να περιορίσετε τον όγκο των πληροφοριών που μοιράζεστε στο διαδίκτυο, ειδικά σε ιστότοπους όπως το Twitter.

Μπορείτε επίσης να αποφύγετε την υπερβολική κοινή χρήση με το να είστε ιδιωτικοί σε διαφορετικές διαδικτυακές πλατφόρμες.

5. Δημιουργήστε διαφορετικά ονόματα χρήστη

  • Ένας άλλος τρόπος για να μάθετε πώς να αποφύγετε τη λήψη του Doxxed στο Twitter είναι χρησιμοποιώντας διαφορετικά ονόματα χρήστη για διαφορετικές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Είναι πιθανό ένα άτομο να έχει διαφορετικούς λογαριασμούς σε ξεχωριστές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Twitter, το Instagram, το Facebook, το Snapchat και άλλες. Σε αυτήν την περίπτωση, για να αποφύγετε τη λήψη του Doxxed, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα ξεχωριστό όνομα χρήστη για κάθε λογαριασμό. Αυτό θα δυσκολέψει το Doxxers να σας παρακολουθήσει στο διαδίκτυο.
  • Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ανώνυμα και μοναδικά ονόματα χρήστη που είναι δύσκολο να εντοπιστούν.
  • Επίσης, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το πραγματικό σας όνομα και επίθετο σε οποιονδήποτε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
  Πώς να κάνετε σίγαση των νημάτων Twitter σε iPhone, Android και στον Ιστό

6. Προστατέψτε τις επικοινωνίες στο Διαδίκτυο

  • Είτε πρόκειται για καθημερινά μηνύματα είτε για συνομιλίες μέσω email, τα πάντα μπορούν να εντοπιστούν εύκολα από τους χάκερ στο διαδίκτυο.
  • Επίσης, οι χάκερ μπορούν εύκολα να διαβάσουν κρυπτογραφημένα δεδομένα μέσω της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο.
  • Τα Doxxers μπορούν επίσης να εντοπίσουν την τοποθεσία σας μέσω της διεύθυνσης IP.
  • Επομένως, μπορείτε να επιλέξετε να προστατεύσετε τις επικοινωνίες σας στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας εργαλεία κρυπτογράφησης που θα διατηρούν τις επικοινωνίες σας στο διαδίκτυο ιδιωτικές και ανώνυμες.

7. Προσοχή στα μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος

Το phishing είναι μια κοινή στρατηγική που χρησιμοποιείται από τους Doxxers σε όλο τον κόσμο. Το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing) βοηθά τους χάκερ να κλέψουν πληροφορίες για ένα άτομο, συμπεριλαμβανομένων των διαπιστευτηρίων σύνδεσης, των στοιχείων της πιστωτικής κάρτας και της διεύθυνσης κατοικίας. Αυτό γίνεται στέλνοντας σε ένα άτομο ένα email με έναν σύνδεσμο που οδηγεί στην ανάκτηση όλων των δεδομένων σας, δηλαδή των προσωπικών σας στοιχείων.

8. Χρησιμοποιήστε πολλές διευθύνσεις email

Μπορείτε να σώσετε τον εαυτό σας από το Doxxing και επίσης να μάθετε πώς να αποφύγετε τη λήψη του Doxxed στο Twitter χρησιμοποιώντας πολλές διευθύνσεις email.

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστές διευθύνσεις email για διαφορετικούς λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως έναν για το Twitter και έναν άλλο για το Facebook.
  • Μπορείτε επίσης να έχετε έναν ξεχωριστό λογαριασμό email για επαγγελματική χρήση που θα σας βοηθήσει να επικοινωνείτε με τους συναδέλφους σας με ασφάλεια. Διατηρώντας ένα άλλο για προσωπική χρήση.

Αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες εκμετάλλευσης με μια διεύθυνση email που χρησιμοποιείτε σε κάθε ιστότοπο μέσων κοινωνικής δικτύωσης και περιέχει πολλές προσωπικές πληροφορίες.

9. Δημιουργήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης

Φωτογραφία του Mourizal Zativa στο Unsplash

Οι πιθανότητές σας να αποκτήσετε το Doxxed μειώνονται εάν χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για να ενισχύσετε την ασφάλειά σας και να προστατέψετε τον λογαριασμό σας από την παραβίαση από την Doxxers για διαφορετικούς σκοπούς, όπως πύλες πιστωτικών καρτών, διαδικτυακούς τραπεζικούς λογαριασμούς και πίνακες ελέγχου εργασίας. Επιπλέον, θα σας αποτρέψει από την αλλαγή ή την παραβίαση των προσωπικών σας στοιχείων στο Twitter.

  Πώς να αφαιρέσετε τις τάσεις από το Twitter

Σημείωση: Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης για έναν ιστότοπο μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να περιλαμβάνει σύμβολα, κεφαλαία και πεζά γράμματα και σημεία στίξης, εάν χρειάζεται.

  • Μαζί με αυτό, πρέπει επίσης να αλλάζετε τους κωδικούς πρόσβασής σας τακτικά.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα Random Password Generators για να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε ασφαλέστερους κωδικούς πρόσβασης.

10. Έλεγχος αναρτήσεων μέσων κοινωνικής δικτύωσης

  • Εάν έχετε ήδη δημοσιεύσει προσωπικές πληροφορίες μέσω αναρτήσεων στο Twitter στο παρελθόν, τότε πρέπει να ελέγξετε αυτές τις πληροφορίες. Μπορείτε να διαβάσετε το χειριστήριο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να διαγράψετε αναρτήσεις που περιέχουν πάρα πολλές πληροφορίες για την προσωπική σας ζωή.
  • Μπορείτε επίσης να ελέγξετε και να διαγράψετε σχόλια που κοινοποιούν τα στοιχεία σας κατά λάθος.

11. Ζητήστε από την Google να αφαιρέσει πληροφορίες

Τα δεδομένα στο Google μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερ για να λάβουν πρακτικές βασικές λεπτομέρειες σχετικά με τη ζωή σας, ώστε να μπορείτε να τα αφαιρέσετε. Λοιπόν, πώς να αποφύγετε τη λήψη του Doxxed στο Twitter; Ζητώντας από την ίδια την Google να αφαιρέσει τα προσωπικά σας στοιχεία από το διαδίκτυο. Τα αποτελέσματα αναζήτησης Google ενδέχεται να εμφανίζουν τα στοιχεία της προσωπικής σας ζωής στην αναζήτηση, ώστε να μπορείτε να στείλετε ένα αίτημα για την κατάργησή της. Είναι μια εύκολη διαδικασία και μπορεί να ολοκληρωθεί μέσω ενός ηλεκτρονική φόρμα.

12. Αποφύγετε διαδικτυακά κουίζ & έρευνες

Φωτογραφία από το JESHOOTS.COM στο Unsplash

Υπάρχει μια σειρά από διαδικτυακά κουίζ που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Οι άνθρωποι συνήθως συμπληρώνουν αυτά τα κουίζ εν αγνοία τους για να διασκεδάσουν. Ωστόσο, τα ίδια κουίζ έχουν σκοπό να συλλάβουν τα προσωπικά σας στοιχεία. Αυτά τα κουίζ συχνά περιέχουν απαντήσεις σε κοινές ερωτήσεις ασφαλείας που δίνουν στους εισβολείς περισσότερα δεδομένα για να εργαστούν. Η παροχή του ονόματος και της διεύθυνσης email σας σε αυτά τα κουίζ μπορεί να σας θέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο στα χέρια των χάκερ. Για να αποφύγετε το doxx στο Twitter, μην συμμετέχετε σε διαδικτυακά κουίζ.

Μπορείτε να κάνετε Doxxed στο Twitter;

Ναι, ένα άτομο μπορεί να λάβει Doxxed στην εφαρμογή Twitter. Οι πληροφορίες (όνομα χρήστη και το περιεχόμενο του Tweet σας) που δημοσιεύονται στο Twitter μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερ για να το Google και να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για εσάς. Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν τη διεύθυνσή σας, την πόλη στην οποία ζείτε και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητά σας. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να απορριφθούν δημόσια στο Διαδίκτυο από χάκερ.

Συνιστάται

Ελπίζουμε ότι ο οδηγός μας για το πώς να αποφύγετε τη λήψη του Doxxed στο Twitter ήταν αρκετά χρήσιμος και ενημερωτικός για να σας ενημερώσει σχετικά με διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προστατεύσετε το απόρρητό σας στο Twitter. Πείτε μας τις απόψεις σας σχετικά με το έγγραφο και εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, αφήστε τις μαζί μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.