Πώς να αποφύγετε την απαγόρευση του Snapchat

Το Snapchat, όπως όλες οι εφαρμογές και τα δίκτυα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να αυτορυθμίζεται. Αυτό γίνεται για να αποτραπεί το ανεπιθύμητο περιεχόμενο, το τρολάρισμα και η παρενόχληση ή για να τιμωρηθούν οι χρήστες για παραβίαση μιας πολιτικής περιεχομένου. Είναι απαραίτητο εάν οι εφαρμογές και οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης θέλουν να διατηρήσουν τους χρήστες. Το Snapchat δεν έχει επιλογή αναφοράς χρηστών όπως το Facebook και το Twitter. Σας επιτρέπει να μπλοκάρετε τους ανθρώπους, αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορείτε να αναφέρετε έναν χρήστη, επομένως κάθε φορά που ένας χρήστης αποκλείεται στο Snapchat, είναι στη διακριτική ευχέρεια της εφαρμογής. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Snapchat κυκλοφορεί αποκλείοντας άτομα τυχαία. Η απαγόρευση του Snapchat στοχεύει χρήστες που παραβιάζουν τους όρους παροχής υπηρεσιών και/ή κάνουν κατάχρηση της εφαρμογής.

Snapchat Ban Wave

Το Snapchat δεν απαγορεύει προληπτικά τους χρήστες. Εάν παραβιάζετε τους όρους του, το πιθανότερο είναι ότι θα το ξεφύγετε για λίγο, εκτός και αν σας αναφέρουν. Οι γενικές απαγορεύσεις μεγάλης κλίμακας επιβάλλονται κατά κύματα και αν δεν κάνετε κάτι πολύ τρελό, μπορεί ακόμη και να γλιστρήσετε μέχρι να χτυπήσει το επόμενο κύμα. Μεταξύ κυμάτων, μπορείτε να σταματήσετε τις παραβάσεις σας και ο λογαριασμός σας δεν θα ανασταλεί στον επόμενο γύρο αποκλεισμών.

  Πώς να εγγράψετε χωρίς να κρατάτε το κουμπί στο Snapchat

Λόγοι για τους οποίους το Snapchat σας απαγορεύει

Το Snapchat σας απαγορεύει για τρεις βασικούς λόγους.

Αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων και εμπλοκή σε καταχρηστική συμπεριφορά που παραβιάζει τους όρους του
Δημοσίευση παράνομου περιεχομένου π.χ. πώς να ληστέψετε μια τράπεζα
Δημοσίευση οτιδήποτε θεωρείται ρητορική μίσους ή υποκίνηση βίας
Προσθήκη πάρα πολλών φίλων με μη επαληθευμένο τηλέφωνο ή email
Χρήση εφαρμογών και προσθηκών τρίτων για κακή χρήση της εφαρμογής

Η χρήση μιας συσκευής με root ή jailbroken δεν οδηγεί σε απαγόρευση.

Αποφυγή της απαγόρευσης του Snapchat

Δεν είναι τόσο δύσκολο να αποφύγεις τον αποκλεισμό στο Snapchat. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επαληθεύσει τον αριθμό τηλεφώνου και/ή το email σας και μην στέλνετε ανεπιθύμητα μηνύματα στους χρήστες ή τους παρενοχλείτε. Ειλικρινά, οι οδηγίες δεν είναι τόσο δύσκολο να ακολουθηθούν. Η πραγματική οδηγία με την οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα οι χρήστες είναι η εφαρμογή ή η προσθήκη τρίτου κατασκευαστή.

  Πώς να αποκλείσετε κάποιον στο Snapchat

Υπάρχουν εφαρμογές που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε το Snapchat και να παρακάμπτετε ορισμένες από τις λειτουργίες ασφαλείας του. Για παράδειγμα, ορισμένες εφαρμογές και προσαρμογές σάς επιτρέπουν να τραβάτε στιγμιότυπα οθόνης ή ακόμα και να αποθηκεύετε στιγμιότυπα χωρίς να το γνωρίζει ο άλλος. Πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση των όρων παροχής υπηρεσιών του Snapchat. Το Snapchat++ είναι μια δημοφιλής εφαρμογή που, εάν χρησιμοποιηθεί, θα σας αποκλείσει. Σας επιτρέπει να προβάλλετε ένα στιγμιότυπο χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης και σας επιτρέπει να διατηρείτε τα στιγμιότυπα ανοιχτά επ’ αόριστον.

Οποιαδήποτε εφαρμογή ή προσθήκη που διαφημίζεται ως τρόπος να παρακάμψετε μια λειτουργία Snapchat παραβιάζει τους όρους παροχής υπηρεσιών της εφαρμογής. Δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσετε. Δεν είναι παράνομο με την έννοια ότι θα καταλήξεις στη φυλακή, αλλά θα οδηγήσει σε απαγόρευση.

  Πώς να μεταβείτε προσωρινά στη λειτουργία Ghost στο Snapchat

Προσφυγή για απαγόρευση του Snapchat

Το Snapchat δεν έχει διαδικασία προσφυγής, ωστόσο, δεν εφαρμόζει μόνιμη απαγόρευση αμέσως. Εάν το περιεχόμενό σας έχει αναφερθεί, το Snapchat θα απαντήσει στην αναφορά εντός 24 ωρών. Το περιεχόμενο θα αφαιρεθεί. Εάν η παράβαση είναι ιδιαίτερα κατάφωρη, ο λογαριασμός σας ενδέχεται να αποκλειστεί. Αναστέλλει τον λογαριασμό σας για 24 ώρες. Εάν είστε κλειδωμένοι, θα πρέπει να περιμένετε τόσο πολύ πριν προσπαθήσετε να συνδεθείτε ξανά.