Πώς να αποσυνδεθείτε από το Mac σας μετά από μια καθορισμένη περίοδο αδράνειας


Όλα τα λειτουργικά συστήματα έχουν μια ρύθμιση που θα κλειδώνει αυτόματα τη συνεδρία του τρέχοντος χρήστη εάν ο χρήστης είναι ανενεργός για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο χρήστης έχει την επιλογή να ορίσει πόσο θα πρέπει να είναι αυτή η περίοδος αδράνειας. Το κλείδωμα της οθόνης σας είναι φυσικά διαφορετικό από το να αποσυνδεθείτε από το σύστημά σας. Μια κλειδωμένη οθόνη εμποδίζει άλλους να έχουν πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας σας, αλλά η αποσύνδεση από ένα σύστημα θα κλείσει την περίοδο λειτουργίας που έχετε ανοίξει. Το πρόγραμμα περιήγησής σας θα κλείσει, το Skype θα βγει, και το ίδιο και όλες οι άλλες εφαρμογές που μπορεί να έχετε ανοίξει. Εάν θέλετε να αποσυνδεθείτε αυτόματα από το Mac σας μετά από μια καθορισμένη περίοδο αδράνειας σε αντίθεση με το κλείδωμα του Mac σας, το OS X διαθέτει μια ενσωματωμένη λειτουργία που σας επιτρέπει να κάνετε ακριβώς αυτό. Εδώ είναι που είναι.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Tweet Thread του Twitter

Ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος και μεταβείτε στην ομάδα προτιμήσεων Ασφάλεια και απόρρητο. Εάν το εικονίδιο του λουκέτου στο κάτω μέρος είναι κλειδωμένο, κάντε κλικ σε αυτό και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή εάν σας ζητηθεί. Με τις προτιμήσεις ξεκλείδωτες, θα εμφανιστεί ένα κουμπί «Για προχωρημένους» στο κάτω μέρος και η επιλογή «Να επιτρέπεται η λήψη εφαρμογών από:» δεν θα είναι πλέον γκριζαρισμένη. Κάντε κλικ στο κουμπί «Για προχωρημένους».

Οι ρυθμίσεις ασφαλείας για προχωρημένους είναι εκεί όπου μπορείτε να ρυθμίσετε το σύστημά σας να αποσυνδεθεί εάν είστε ανενεργοί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάνοντας κλικ στο κουμπί Για προχωρημένους θα ανοίξει ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή αποσύνδεσης και να ορίσετε την περίοδο αδράνειας. Κάντε κλικ στο ΟΚ και είστε έτοιμοι.

  Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τον προεπιλεγμένο διακομιστή DNS του ISP σας

Η αποσύνδεση καθιστά έτσι ώστε αν κάποιος βρει τον κωδικό πρόσβασής σας, δεν μπορεί να εισέλθει στην περίοδο περιήγησής σας στον ιστό ή να βρει τα αρχεία σας πολύ εύκολα. Σημαίνει επίσης ότι δεν θα εμφανίζεστε στο διαδίκτυο μέσω εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων όταν βρίσκεστε μακριά από το γραφείο σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ανοίξετε ξανά πολλές εφαρμογές όταν επιστρέψετε στην εργασία σας. Ουσιαστικά κάνετε μια αντιστάθμιση μεταξύ ασφάλειας και παραγωγικότητας, γι’ αυτό επιλέξτε προσεκτικά.