Πώς να αποσυνδέσετε τον αριθμό τηλεφώνου από το Discord

Κατά τη δημιουργία ενός λογαριασμού Discord, πρέπει να συνδέσετε έναν έγκυρο αριθμό τηλεφώνου για λόγους επαλήθευσης. Λειτουργεί ως αποτελεσματικό εργαλείο κατά των ανεπιθύμητων μηνυμάτων που σας βοηθά να ανακτήσετε τον έλεγχο σε περίπτωση που πέσετε θύμα πειρατείας. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι διστάζουν να μοιραστούν τα προσωπικά τους δεδομένα με μια τόσο τεράστια πλατφόρμα. Υπάρχει λοιπόν τρόπος να το αποφύγεις;

Η σύντομη απάντηση είναι όχι. Το Discord δεν σας επιτρέπει να αποσυνδέσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για τον έλεγχο ταυτότητας λογαριασμού. Μπορείτε να εξετάσετε δύο εναλλακτικές λύσεις: είτε να αντικαταστήσετε τον αριθμό είτε να διαγράψετε ολόκληρο τον λογαριασμό. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να τα κάνετε και τα δύο με οδηγίες βήμα προς βήμα και να εξερευνήσετε μια πιθανή λύση.

Πώς να αποσυνδέσετε έναν αριθμό τηλεφώνου από το Discord;

Η πλατφόρμα απενεργοποιεί αυτόματα λογαριασμούς που δεν είναι συνδεδεμένοι με έγκυρο αριθμό τηλεφώνου. Θα καλύψουμε τους λόγους πίσω από αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά προς το παρόν – ας πούμε ότι είναι προγραμματισμένο να το κάνει.

Όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το αντιμετωπίσετε. Εάν είστε πραγματικά έτοιμοι να αποσυνδέσετε τον ιδιωτικό σας αριθμό από την πλατφόρμα, μπορείτε απλώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας. Με αυτόν τον τρόπο, όλα τα δεδομένα σας θα αφαιρεθούν οριστικά από το Discord και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για κακή χρήση. Η άλλη λύση είναι να αντικαταστήσετε τα ψηφία σας με διαφορετικό αριθμό τηλεφώνου.

Ευτυχώς, και οι δύο μέθοδοι είναι αρκετά απλές. Συνεχίστε να διαβάζετε για μια αναλυτική ανάλυση βήμα προς βήμα.

Διαγραφή λογαριασμού

Μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Discord μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να το κάνετε με διαφορετικές συσκευές. Τόσο οι εφαρμογές για υπολογιστές όσο και οι εφαρμογές για κινητά είναι συμβατές με πολλά λειτουργικά συστήματα. Μπορείτε να βρείτε την επίσημη έκδοση Android στο Google Playενώ οι χρήστες των Windows μπορούν να κάνουν λήψη της εφαρμογής για υπολογιστές από το επίσημη ιστοσελίδα. Για συσκευές iOS και macOS, μεταβείτε στο App Store.

  Πώς να αφαιρέσετε έναν φάκελο στο Discord

Η διεπαφή είναι λίγο-πολύ πανομοιότυπη για όλες τις εκδόσεις, και το ίδιο ισχύει και για τα χαρακτηριστικά. Φυσικά, δεν χρειάζεται να κατεβάσετε το Discord για να μπορέσετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας. Αντ’ αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Ιστού. Ωστόσο, εάν επιλέξετε να το κάνετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Εκκινήστε την εφαρμογή ή συνδεθείτε στον λογαριασμό σας από το πρόγραμμα περιήγησης που προτιμάτε.
  • Βρείτε το μικρό εικονίδιο με το γρανάζι για τις “Ρυθμίσεις”. Κάντε κλικ για να ανοίξετε το μενού επιλογών.
  • Επιλέξτε «Ο λογαριασμός μου» από τη λίστα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην «Κατάργηση λογαριασμού».
  • Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της οθόνης και κάντε κλικ στο «Διαγραφή λογαριασμού».
  • Αντικατάσταση αριθμού τηλεφώνου

    Το Discord δεν απαιτεί από εσάς να συνδέσετε τον προσωπικό σας αριθμό στον λογαριασμό από μόνο του. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε το τηλέφωνο εργασίας σας ή έναν τυχαίο αριθμό που μόλις και μετά βίας χρησιμοποιείτε, αρκεί να είναι ενεργός.

    Τούτου λεχθέντος, εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τα τρέχοντα ψηφία στον λογαριασμό σας, δεν είναι καθόλου πρόβλημα. Απλώς ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Discord ή συνδεθείτε μέσω προγράμματος περιήγησης.
  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο “Ρυθμίσεις” σε σχήμα μικροσκοπικού γραναζιού.
  • Από την αναπτυσσόμενη λίστα, επιλέξτε “Ο λογαριασμός μου”.
  • Βρείτε το πεδίο που περιέχει τον αριθμό τηλεφώνου σας και διαγράψτε το. Εισαγάγετε τα εναλλακτικά ψηφία.
  • Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να λάβετε το μήνυμα κειμένου με τον κωδικό επαλήθευσης. Αντιγράψτε τα ψηφία στο πρόχειρο. Μερικές φορές το Discord θα συμπληρώσει αυτόματα τον κωδικό και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία.
  • Επικολλήστε τον κωδικό επαλήθευσης στο αντίστοιχο πεδίο για να αντικαταστήσετε τον παλιό αριθμό.
  • Όχι μόνο είναι μια εξαιρετικά εύκολη μέθοδος, αλλά μπορεί να σας φανεί χρήσιμη όταν αλλάζετε πάροχο υπηρεσιών.

    Πώς να μεταβιβάσετε την ιδιοκτησία ενός λογαριασμού Discord;

    Εάν έχετε καταλήξει στην οριστική απενεργοποίηση του λογαριασμού σας, πρέπει να μάθετε τι να κάνετε με τους διακομιστές σας. Θα ήταν κρίμα να κλείσουμε ένα ακμάζον φόρουμ, για να μην αναφέρουμε τη διάλυση μιας δεμένης κοινότητας. Ευτυχώς, η κληρονομιά σας στο Discord μπορεί να διατηρηθεί ακόμα και μετά τη διαγραφή του λογαριασμού σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβιβάσετε την ιδιοκτησία σε έναν νέο διαχειριστή.

    Η πλατφόρμα σάς επιτρέπει να παραδώσετε τα κλειδιά σε έναν χρήστη της επιλογής σας, αρκεί να είναι μέρος του διακομιστή. Μπορεί να είναι φίλος ή ενεργό μέλος της κοινότητας. Επιλέξτε προσεκτικά γιατί, από εκείνο το σημείο και μετά, αυτό το άτομο θα έχει τον πλήρη έλεγχο του φόρουμ. Αν είναι πολύ επιπόλαιοι με τις διαχειριστικές τους ευθύνες, μπορούν να αναιρέσουν όλη τη σκληρή δουλειά σας.

      Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων Discord Push to Talk σε Mac

    Μόλις αποφασίσετε για έναν αξιόπιστο διάδοχο, ορίστε τι πρέπει να κάνετε:

  • Ανοίξτε τον διακομιστή που θέλετε να μεταφέρετε σε άλλο διαχειριστή.
  • Κάντε κλικ στο Όνομα διακομιστή και επιλέξτε «Ρυθμίσεις διακομιστή» από το μενού επιλογών.
  • Κάντε κύλιση στην ενότητα «Διαχείριση χρηστών» και ανοίξτε την κατηγορία «Μέλη».
  • Περιηγηθείτε στη λίστα των μελών και βρείτε το άτομο που θέλετε να γίνει ο νέος διαχειριστής. Τοποθετήστε τον κέρσορα πάνω από το όνομα χρήστη και κάντε κλικ στις τρεις κάθετες κουκκίδες στη δεξιά πλευρά.
  • Επιλέξτε «Μεταβίβαση ιδιοκτησίας» από το αναπτυσσόμενο μενού επιλογών.
  • Πώς να διαγράψετε έναν διακομιστή στο Discord;

    Φυσικά, δεν αξίζει να διατηρηθούν όλοι οι διακομιστές. Εάν έχετε εγκαταλειφθεί μια ομαδική συνομιλία που δημιουργήσατε, δεν έχει νόημα να μεταβιβάσετε την ιδιοκτησία. Αντίθετα, μπορείτε απλώς να διαγράψετε τον διακομιστή προτού απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας. Δείτε πώς να το κάνετε:

  • Ανοίξτε τον διακομιστή και μεταβείτε στο Όνομα διακομιστή. Κάντε κλικ για πρόσβαση σε μια αναπτυσσόμενη λίστα.
  • Κάντε κλικ στις «Ρυθμίσεις διακομιστή».
  • Βρείτε “Διαγραφή διακομιστή” στη λίστα επιλογών.
  • Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο πλαίσιο. Εισαγάγετε το όνομα του διακομιστή στο παράθυρο διαλόγου.
  • Επιβεβαιώστε κάνοντας κλικ στο κόκκινο κουμπί «Διαγραφή» στην κάτω δεξιά γωνία. Εάν η επαλήθευση 2FA είναι ενεργοποιημένη, πρέπει να πληκτρολογήσετε τον κωδικό ελέγχου ταυτότητας.
  • Έχετε υπόψη σας, αφού διαγράψετε τον διακομιστή, δεν υπάρχει επιστροφή. Θα χαθεί για τα καλά στα σκιερά βασίλεια χωρίς πιθανότητα ανάστασης.

    Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

    Μπορώ να παρακάμψω την επαλήθευση τηλεφώνου Discord;

    Όπως είπαμε, δεν χρειάζεται να συνδέσετε τον πραγματικό σας αριθμό στον λογαριασμό σας Discord. Υπάρχει τρόπος να παρακάμψετε το σύστημα επαλήθευσης τηλεφώνου της πλατφόρμας χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως Δεν πληρώνω.

    Με απλά λόγια, το DoNotPAy δημιουργεί τα λεγόμενα «τηλέφωνα καύσης» ή προσωρινούς αριθμούς τηλεφώνου που μπορείτε να συνδέσετε σε ένα ευρύ φάσμα διακομιστών. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό σε οποιαδήποτε πλατφόρμα χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύψετε τα πραγματικά στοιχεία επικοινωνίας σας. Είναι ένα εξαιρετικά κομψό χαρακτηριστικό, ειδικά αν είστε επιφυλακτικοί σχετικά με τους χάκερ και την κατάχρηση προσωπικών δεδομένων.

    Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο προϊόν, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό DoNotPay. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μοναδικό τηλέφωνο καυστήρα για να αντιμετωπίσετε τυχόν απαιτήσεις επαλήθευσης, συμπεριλαμβανομένου του Discord. Απλώς ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

      Πώς να προσθέσετε ένα κανάλι ανακοινώσεων στο Discord

    1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας με το πρόγραμμα περιήγησης που έχετε επιλέξει.

    2. Μεταβείτε στην ενότητα Burner Phone και πληκτρολογήστε Discord στο πλαίσιο διαλόγου.

    3. Επιλέξτε «Δημιουργία προσωρινού τηλεφώνου» από τη λίστα επιλογών.

    4. Αφού ζητήσετε έναν κωδικό επαλήθευσης από το Discord, κάντε κλικ για να προβάλετε το μήνυμα κειμένου.

    Λάβετε υπόψη ότι ο αριθμός θα λήξει μετά από μόλις δέκα λεπτά. Πρέπει να είστε γρήγοροι με την αποστολή του κωδικού επαλήθευσης εάν θέλετε να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος.

    Επίσης, μερικές φορές το Discord θα σας στείλει ένα μήνυμα δηλώνοντας ότι ο αριθμός τηλεφώνου σας δεν είναι έγκυρος. Αυτό συμβαίνει για τους εξής λόγους:

    · Επιλέξατε έναν μη έγκυρο κωδικό χώρας για τον αριθμό τηλεφώνου σας.

    · Ο αριθμός αναγνωρίζεται ως ψεύτικος και στη συνέχεια μπλοκάρεται.

    · Χρησιμοποιείτε σταθερούς αριθμούς ή αριθμούς VOIP (λειτουργεί μόνο με κινητά τηλέφωνα).

    · Ένας διαφορετικός λογαριασμός Discord έχει τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου.

    Γιατί χρειάζομαι έναν αριθμό τηλεφώνου για τον λογαριασμό Discord μου;

    Με το Discord, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ολόκληρη διαδικτυακή κοινότητα και να αλληλεπιδράσετε με τους φίλους, τα μέλη της οικογένειας ή τους συναδέλφους σας παίκτες σε πολλούς διακομιστές. Ωστόσο, από τη στιγμή που ένα κανάλι δημοσιοποιηθεί, υπάρχει ο κίνδυνος να προσελκύσει ανεπιθύμητα μηνύματα που μπορούν να καταστρέψουν τη διασκέδαση πλημμυρίζοντας το με περιεχόμενο χωρίς νόημα.

    Αυτός είναι ο λόγος που το Discord εφαρμόζει μια ποικιλία μέτρων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) και της επαλήθευσης τηλεφώνου. Αν και μπορεί να φαίνεται ενοχλητικό, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διασφαλίσετε την ασφάλεια των δεδομένων σας. Επίσης, βοηθά στην εξάλειψη των bots, καθώς η παρουσία τους σε έναν διακομιστή μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες απάτες κειμένου και άλλες επιθέσεις χάκερ.

    Το Discord είναι στη διάθεσή σας

    Αν και δεν υπάρχει τρόπος να υπάρχει ένας λογαριασμός Discord χωρίς έναν αριθμό τηλεφώνου συνδεδεμένο σε αυτόν, δεν χρειάζεται να διακινδυνεύσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Εάν ανησυχείτε ότι θα γίνει κατάχρηση των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε είτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας είτε να αντικαταστήσετε τον σύνδεσμο με έναν ψεύτικο αριθμό τηλεφώνου.

    Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι το σύστημα επαλήθευσης εξυπηρετεί έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο ασφαλείας που έχει σκοπό να σας προστατεύσει από απατεώνες και ανεπιθύμητα μηνύματα. Πριν πιάσετε το τηλέφωνο καυστήρα, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τους κινδύνους. Με πάνω από 300 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, το Discord είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες στον κόσμο. Χωρίς μια σταθερή γραμμή άμυνας, ο λογαριασμός σας μπορεί να γίνει πιο ευάλωτος στους χάκερ, οπότε κάντε ελαφριά.

    Τι πιστεύετε για την επαλήθευση τηλεφώνου του Discord; Είστε απρόθυμοι να συνδέσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας με τέτοιες πλατφόρμες; Σχολιάστε παρακάτω εάν γνωρίζετε έναν τρόπο αποσύνδεσης του αριθμού τηλεφώνου σας από το Discord χωρίς να χρειάζεται να τον αντικαταστήσετε.