Πώς να απορρίψετε μια κλήση από την οθόνη κλειδώματος στο iPhone

Όταν λαμβάνετε μια εισερχόμενη κλήση στο iPhone σας, δεν βλέπετε πάντα το κουμπί Απόρριψη. Μερικές φορές το μόνο που λαμβάνετε είναι οι επιλογές Remind Me, Message και Slide to answer. Το κουμπί Απόρριψη απουσιάζει. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που λαμβάνετε μια κλήση σε κλειδωμένο iPhone. Εάν το iPhone σας είναι ξεκλείδωτο, θα δείτε ένα κουμπί Απόρριψη και ένα κουμπί Αποδοχή μαζί με τα κουμπιά Remind Me και Message. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει κουμπί που να σας επιτρέπει να απορρίψετε μια κλήση από την οθόνη κλειδώματος στο iPhone. Αυτό ισχύει αν μιλάμε για μαλακά κουμπιά στην οθόνη. Μπορείτε να απορρίψετε μια κλήση από την οθόνη κλειδώματος, αλλά η επιλογή δεν θα εμφανιστεί στην οθόνη σας.

Απόρριψη κλήσης από την οθόνη κλειδώματος

iPhone

Ίσως γνωρίζετε ότι εάν πατήσετε το κουμπί ύπνου/αφύπνισης στη δεξιά πλευρά του iPhone σας, θα σβήσει την εισερχόμενη κλήση. Εάν πατήσετε το ίδιο κουμπί δύο φορές, γρήγορα, θα απορρίψει την κλήση. Εάν έχετε ρυθμίσει τον αυτόματο τηλεφωνητή στο iPhone σας, η κλήση θα μεταβεί στον αυτόματο τηλεφωνητή. Αυτό θα λειτουργήσει σε όλα τα μοντέλα iPhone από το iPhone 4 έως το iPhone X.

  Πώς να διαγράψετε όλες τις ειδοποιήσεις σε iPhone χωρίς 3D Touch

Apple Watch

Εάν διαθέτετε Apple Watch, λαμβάνετε ειδοποιήσεις εισερχόμενων κλήσεων σε αυτό. Οι ειδοποιήσεις κλήσεων περιλαμβάνουν ένα κουμπί Απόρριψης, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το πατήσετε και η κλήση θα απορριφθεί.

Ακουστικά Apple

Εάν έχετε τα ακουστικά Apple συνδεδεμένα στο iPhone σας, μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα το μεσαίο κουμπί για να απορρίψετε μια κλήση από την οθόνη κλειδώματος. Χρειάζεται να το κρατήσετε μόνο για δύο δευτερόλεπτα. Τα ακουστικά θα σας δώσουν ηχητικά σχόλια για να σας ενημερώσουν ότι μια κλήση απορρίφθηκε.

Φαίνεται ότι δεν υπάρχει τρόπος να απορρίψετε μια εισερχόμενη κλήση από την οθόνη κλειδώματος χρησιμοποιώντας AirPods. Η σελίδα υποστήριξης της Apple για τα Airpods παραθέτει μόνο πώς μπορείτε να αποδεχτείτε μια εισερχόμενη κλήση με τα AirPods. Τα AirPods σάς επιτρέπουν να απαντάτε σε μια εισερχόμενη κλήση, αλλά η απόρριψη δεν είναι μια υποστηριζόμενη δυνατότητα.

  Πώς να κλείσετε αυτόματα το τερματικό macOS κατά την έξοδο μιας διεργασίας

Είναι περίεργο γιατί η Apple αποφάσισε να μην εμφανίσει το κουμπί Απόρριψης σε μια κλειδωμένη συσκευή. Στο iOS 11, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Χρονόμετρο, να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, να παίζουν μουσική, να τραβούν φωτογραφίες, να ενεργοποιούν τη λειτουργία Μην ενοχλείτε και πολλά άλλα από ένα κλειδωμένο τηλέφωνο. Ομολογουμένως, όλες αυτές οι λειτουργίες δεν αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια, ωστόσο ούτε η δυνατότητα απόρριψης κλήσης από την οθόνη κλειδώματος. Το τελικό αποτέλεσμα αυτού είναι ότι οι άνθρωποι μπερδεύονται γιατί μερικές φορές βλέπουν το κουμπί απόρριψης και άλλες όχι.

  Γιατί πρέπει να ενημερώσετε όλο το λογισμικό σας