Πώς να αποκτήσετε emoji στο Android

Αν ισχύει το παλιό ρητό ότι μια εικόνα λέει χίλιες λέξεις, τότε η λήψη emoji στο smartphone σας δεν θα σας εξοικονομήσει μόνο χρόνο, αλλά και ένα δίκαιο κομμάτι του επιτρεπόμενου κειμένου του τιμολογίου σας. Σε αυτήν τη λειτουργία θα σας δείξουμε πώς να ελέγξετε αν η συσκευή σας τα διαθέτει ήδη και τι να κάνετε εάν δεν τα διαθέτει.

Πώς να αποκτήσετε emoji στο Android: Είναι συμβατό το ακουστικό σας;

Μπορεί να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένα τηλέφωνα δεν μπορούν πραγματικά να αποκρυπτογραφήσουν τα emojis. Η παλιά τεχνική της πληκτρολόγησης ? δεν απαιτούσε μετάφραση, καθώς αυτοί οι χαρακτήρες υπήρχαν ήδη στα λεξικά που χρησιμοποιούσαν τα τηλέφωνα. Τα emoji είναι διαφορετικά, καθώς είναι ουσιαστικά εικόνες και όχι κείμενο.

  Πώς να κρύψετε την εγκοπή σε τηλέφωνα Android

Η Apple συμπεριέλαβε πρόσφατα emoji στο iPhone ως στάνταρ, πράγμα που σήμαινε ότι ορισμένοι χρήστες Android άρχισαν να λαμβάνουν μηνύματα κειμένου από αυτούς τους φίλους της Apple που χρησιμοποιούνταν συχνά με μικρά τετράγωνα. Αυτά τα σχήματα ήταν εκεί που αρχικά υπήρχαν emoji, αλλά το τηλέφωνο Android δεν τα είχε καταλάβει και αντ’ αυτού εισήγαγε ένα τετράγωνο. Ωστόσο, αυτή η παράλειψη δεν σημαίνει ότι το τηλέφωνό σας δεν περιέχει emoji, καθώς υπάρχουν διάφορες λύσεις που μπορούν να φέρουν τα σύμβολα στα μηνύματά σας.

Εάν έχετε ένα smartphone μεσαίου ή υψηλότερου επιπέδου τα τελευταία δύο χρόνια, όπως το Samsung S7, το Sony Xperia Z5 ή το LG G5, τότε οι πιθανότητες είναι πολύ μεγάλες ότι η συσκευή σας δεν είναι μόνο συμβατή, αλλά μπορεί να έχει και emoji ήδη παρόντες. Το Πληκτρολόγιο Google που διατίθεται στο Google Play Store έχει ενσωματωμένο emoji για οποιοδήποτε smartphone με Android 4.4 KitKat ή νεότερη έκδοση. Η Samsung έχει συμπεριλάβει επίσης emoji ως μέρος του πληκτρολογίου της εδώ και λίγο καιρό, όπως και η Sony, η LG και πολλοί άλλοι.

  Λάβετε μια ειδοποίηση όταν η κάμερα ή το μικρόφωνό σας είναι σε χρήση [Android]

Πώς να αποκτήσετε emoji στο Android: Αλλαγή του πληκτρολογίου σας

Εάν το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο του τηλεφώνου σας δεν έχει επιλογές emoji, τότε μπορείτε να το αλλάξετε σε άλλο. Επισκεφτείτε το Google Play Store και αναζητήστε πληκτρολόγια. Το πληκτρολόγιο Google είναι δωρεάν, όπως και ένα άλλο αγαπημένο SwiftKey που προσφέρει επιπλέον θέματα και πληκτρολόγια ως αγορές εντός εφαρμογής.

Όταν βρείτε αυτό που σας αρέσει, εγκαταστήστε το στο ακουστικό σας και, στη συνέχεια, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις>Γλώσσα και εισαγωγή>Τρέχον πληκτρολόγιο και, στη συνέχεια, επιλέξτε το νέο ως προεπιλογή. Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε ένα πεδίο κειμένου θα δείτε το νέο πληκτρολόγιο να εμφανίζεται.

Πώς να αποκτήσετε emoji στο Android: Χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο Google

Εάν χρησιμοποιείτε το Πληκτρολόγιο Google στο τηλέφωνό σας, δεν θα είναι αμέσως εμφανές πώς αποκτάτε πρόσβαση στο emoji. Για να το κάνετε αυτό, απλώς κρατήστε πατημένο το εικονίδιο Αναζήτηση στην κάτω δεξιά γωνία και θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο με χαμογελαστό πρόσωπο. Σύρετε προς τα πάνω και το μενού emoji θα είναι πλέον διαθέσιμο.

Εναλλακτικά, καθώς το πληκτρολόγιο στο Android είναι συμφραζόμενο, όταν βρίσκεστε σε μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το εικονίδιο χαμογελαστό πρόσωπο υπάρχει ήδη στην κάτω γωνία, απλά σας ζητά να το πατήσετε όταν θέλετε να ανοίξετε τα σύμβολα emoji.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Windows Freeform στο Android 7.0 [No Root]

Πώς να αποκτήσετε emoji στο Android: Χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο SwiftKey

Με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί το Πληκτρολόγιο Google, το SwiftKey τοποθετεί την επιλογή emoji στην κάτω δεξιά γωνία, που φαίνεται ως ένα μικρό χαμογελαστό πρόσωπο πάνω από το εικονίδιο Αναζήτησης. Πατώντας παρατεταμένα την Αναζήτηση (το εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού) ανοίγει το μενού emoji όπου μπορείτε να επιλέξετε από τα διάφορα διαθέσιμα σύμβολα. Φροντίστε να πειραματιστείτε με κύλιση στα υπομενού στο κάτω μέρος που προσφέρουν διαφορετικά θέματα emoji και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο abc για να επιστρέψετε στην κανονική ρύθμιση QWERTY.

Πώς να αποκτήσετε emoji στο Android: Χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο Samsung

Σε μια σύγχρονη συσκευή Samsung, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις επιλογές emoji πατώντας παρατεταμένα το κουμπί του μικροφώνου που εμφανίζεται στα αριστερά της γραμμής διαστήματος. Σε ορισμένα τηλέφωνα, το μικρόφωνο αντικαθίσταται από ένα χαμογελαστό πρόσωπο που σας δίνει άμεση πρόσβαση στο emoji.

Πώς να αποκτήσετε emoji στο Android: Εάν το τηλέφωνό σας δεν υποστηρίζει emoji

Αν και όλες οι παραπάνω λύσεις καθιστούν τα emoji διαθέσιμα σε όλες τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων της συσκευής σας, αν το τηλέφωνό σας δεν φαίνεται να τις υποστηρίζει και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πιο πρόσφατα πληκτρολόγια, μπορείτε να συνεχίσετε τη δράση. Το WhatsApp έχει ενσωματωμένα emoji στην ίδια την εφαρμογή, επιτρέποντάς σας να επικοινωνείτε χρησιμοποιώντας τα σύμβολα με άλλους φίλους στην υπηρεσία.