Πώς να αποκτήσετε το Google Assistant στο macOS

Ο Βοηθός Google είναι η απάντηση της Google στο Siri ή στην Cortana. Το Google Assistant είναι η προσπάθεια της εταιρείας για μια εφαρμογή εικονικού βοηθού. Ωστόσο, σε αντίθεση με την Apple, η Google δεν το περιορίζει μόνο στο Android. Υπάρχει ήδη μια εφαρμογή Google Assistant για iOS που είναι περιορισμένη σε σύγκριση με την αντίστοιχη Android, αλλά είναι εκεί. Δεν θα δείτε μια εφαρμογή Siri για Android σύντομα. Ενώ η Google έχει κάνει την εφαρμογή Google Assistant διαθέσιμη στο iOS με δική της βούληση, δεν έχει κυκλοφορήσει μια εφαρμογή για υπολογιστές. Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορείτε να αποκτήσετε το Google Assistant σε macOS ή Windows με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε να αποκτήσετε το Siri και την Cortana αντίστοιχα.

  Πώς να επαναφέρετε το Dock στο macOS

Τα καλά νέα είναι ότι η κοινότητα προγραμματιστών είναι σε αυτό. Το MacAssistant είναι μια δωρεάν εφαρμογή Mac ανοιχτού κώδικα που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το Google Assistant σε macOS. Η εφαρμογή είναι ακόμα σε beta, αλλά λειτουργεί αρκετά καλά.

Κατεβάστε το MacAssistant. Ο προγραμματιστής δεν έχει επαληθευτεί, επομένως εάν χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του macOS, δεν θα μπορείτε να εκτελέσετε την εφαρμογή κάνοντας απλώς διπλό κλικ. Αντίθετα, ανοίξτε το Finder. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl και μετά κάντε κλικ στην εφαρμογή. Επιλέξτε «Άνοιγμα» από το μενού περιβάλλοντος και η εφαρμογή θα ανοίξει.

Το MacAssistant εκτελείται από τη γραμμή μενού. Κάντε κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής στη γραμμή μενού και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google.

  Πώς να αποκτήσετε έναν άμεσο σύνδεσμο με αρχεία iCloud Inside Finder στο macOS

Θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε τώρα ότι αυτή η εφαρμογή θα έχει ευρύ έλεγχο στον λογαριασμό σας Google. Δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχείτε, δεδομένου ότι η εφαρμογή είναι ανοιχτού κώδικα.

Αφού συνδεθείτε, κάντε ξανά κλικ στο κουμπί της γραμμής μενού. Στο αναδυόμενο παράθυρο που ανοίγει, κάντε κλικ στο κουμπί του μικροφώνου και ο Βοηθός Google θα «ακούσει» την εντολή σας. Δεν χρειάζεται να δώσετε στην εφαρμογή πρόσθετη πρόσβαση στο μικρόφωνό σας, καθώς έχει ήδη πρόσβαση σε αυτό.

Οι εντολές προς το παρόν είναι περιορισμένες, αλλά μπορείτε να του κάνετε γενικές ερωτήσεις όπως πώς είναι ο καιρός έξω.

Η απάντηση σε ό,τι ζητήσετε από τον Βοηθό Google θα σας απαντήσει. Δεν υπάρχει διεπαφή χρήστη για αυτό μόλις τώρα. Εάν έχετε χαμηλώσει την ένταση του ήχου, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το MacAssistant στην τρέχουσα μορφή του.

  Πώς λειτουργούν οι νέες δυνατότητες ασφαλείας του macOS Catalina

Όπως και οι προηγούμενες εκδόσεις του Google Assistant, το MacAssistant λειτουργεί μόνο με φωνητική είσοδο. Σε αντίθεση με την εφαρμογή στο Android που σας επιτρέπει πλέον να εισάγετε κείμενο στο Google Assistant, το MacAssistant λειτουργεί μόνο με φωνητικές εντολές. Η εφαρμογή είναι ακόμη στα σπάργανά της, επομένως, παρόλο που μπορεί να έχουμε μια λίστα επιθυμιών με δυνατότητες, δεν είναι πραγματικά δίκαιο να την ανακαλέσουμε, δεδομένου ότι η εφαρμογή κυκλοφορεί μόλις μια εβδομάδα. Είναι σε ενεργό ανάπτυξη, οπότε μπορείτε να περιμένετε να βελτιωθεί εκθετικά.

Κατεβάστε το MacAssistant