Πώς να αποκτήσετε το Discord σε PS4 και PS5

Πέρυσι, η Sony έκανε μια μειοψηφική επένδυση στο Discord και ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον κολοσσό ανταλλαγής μηνυμάτων για να φέρει πιο κοντά τις εμπειρίες Discord και PlayStation. Ως μέρος αυτής της προσπάθειας, το Discord άρχισε να κυκλοφορεί μια επιλογή σύνδεσης του λογαριασμού σας PlayStation Network (PSN) στο Discord για πλούσια παρουσία. Σε αυτό το άρθρο, εξηγήσαμε πώς μπορείτε να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο PlayStation με το Discord και να εμφανίσετε τη δραστηριότητα παιχνιδιών PlayStation 4 (PS4) ή PlayStation 5 (PS5) στο προφίλ σας Discord. Αλλά αυτό που είστε εδώ για να μάθετε είναι εάν μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Discord σε PS4 και PS5. Λοιπόν, η απάντηση θα σας απογοητεύσει, αλλά συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τα πάντα για το πώς λειτουργεί το Discord στις κονσόλες PlayStation.

Χρησιμοποιήστε το Discord σε PS4 και PS5 (2022)

Δεν θα τρέχουμε σε κύκλους σε αυτό το άρθρο, αλλά αντ’ αυτού, θα σας πούμε αμέσως ότι δεν υπάρχει εγγενής εφαρμογή Discord για κονσόλες PS4 και PS5. Δεν μπορείτε ακόμα να εγκαταστήσετε το Discord στην κονσόλα σας. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος για να διαβάσετε τα μηνύματά σας στο Discord στην κονσόλα PlayStation, μαζί με μερικές κουραστικές λύσεις για να κάνετε τη φωνητική συνομιλία να λειτουργεί σε PS4 και PS5. Χρησιμοποιήστε λοιπόν τον παρακάτω πίνακα για να μάθετε πώς λειτουργούν όλα.

Διαβάστε τα μηνύματα Discord στο PS4 και το PS5 σας

Αν και δεν έχετε εγγενή πελάτη Discord στο PlayStation 4 και 5, υπάρχει μια λύση που σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στο Discord σε λειτουργία μόνο για ανάγνωση στην κονσόλα σας. Όταν δοκιμάσαμε αυτήν τη μέθοδο, δεν μπορέσαμε να στείλουμε μηνύματα ή να συμμετάσχουμε σε φωνητικές συνομιλίες. Ωστόσο, εάν αναζητάτε έναν τρόπο να ελέγξετε τα μηνύματά σας στο Discord σε PS4 και PS5, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Εκκινήστε το PlayStation Party και ανοίξτε ένα παράθυρο συνομιλίας με τον φίλο σας.

2. Στο πλαίσιο συνομιλίας, πληκτρολογήστε “www.discord.com” και στείλτε το μήνυμα σε έναν φίλο στο PS5 σας. Δεν χρειάζεται να στείλετε μήνυμα στον φίλο σας στο PS4, καθώς συνοδεύεται από ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης. Μπορείτε να ανοίξετε απευθείας το Discord Web στο πρόγραμμα περιήγησης στην κονσόλα PS4.

  Πώς να προσθέσετε ή να αλλάξετε το banner προφίλ στο Discord

3. Θα πρέπει τώρα να επιλέξετε τον σύνδεσμο και να περιμένετε μέχρι το PlayStation να ανοίξει τον σύνδεσμο σε ένα αναδυόμενο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.

4. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Discord με τα διαπιστευτήριά σας και να κάνετε κλικ στο «Άνοιγμα Discord στο πρόγραμμα περιήγησής σας» για να ανοίξετε την εφαρμογή συνομιλίας στο PlayStation σας.

5. Και τέλος! Μπορείτε πλέον να διαβάζετε μηνύματα Discord απευθείας στο PlayStation 4 ή στο PlayStation 5. Αν και αυτή η μέθοδος δεν είναι τόσο βολική όσο ένας εγγενής πελάτης, σας βοηθάει να μεταφέρετε γρήγορα μηνύματα από τους φίλους σας στο Discord.

Λύση για το Get Discord σε PS4 και PS5

Ενώ αναζητούσαμε έναν τρόπο λήψης ήχου καναλιού φωνής Discord με ήχο παιχνιδιού από το PS4/PS5 σας, πέσαμε σε δύο λύσεις. Εάν είστε ανένδοτοι στη χρήση του Discord στην κονσόλα σας PlayStation και μπορείτε να το κάνετε κάθε προσπάθεια, τότε αυτές οι δύο μέθοδοι θα λειτουργήσουν για εσάς. Δεν θα υπεισέλθουμε σε πάρα πολλές λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις μεθόδους, καθώς είναι δυσκίνητες και εντελώς κουραστικές. Αντίθετα, προτείνουμε να περιμένουμε να ξεκινήσει να κυκλοφορεί η εγγενής εφαρμογή Discord σε PS4 και PS5, κάτι που θα συμβεί πολύ σύντομα μέσα στους επόμενους 4-5 μήνες.

Όσον αφορά τις λύσεις, επιτρέψτε μου να σας δώσω μια σύντομη περιγραφή του τρόπου λειτουργίας του Discord για να μιλήσετε με φίλους στην κονσόλα σας Playstation:

1. Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους χρήσης του Discord, ειδικά για σύνδεση σε κανάλια φωνής, ενώ η ακρόαση ήχου παιχνιδιού στο PS4/PS5 απαιτεί να αγοράσετε ένα Astro MixAmp Pro TR (129,99 $ στο Amazon). Θα χρειαστείτε επίσης ένα συμβατό ζευγάρι ακουστικών που μπορείτε να συνδέσετε μέσω USB, μαζί με έναν υπολογιστή με εγκατεστημένο το Discord.

Αφού έχετε όλα αυτά τα πράγματα, πρέπει να δημιουργήσετε μια σύνδεση πολλαπλών πλατφορμών μεταξύ του PS5 και του υπολογιστή σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μιλήσετε με τους φίλους σας ενώ παίζετε το αγαπημένο σας παιχνίδι στην κονσόλα PlayStation. Ολοκλήρωση αγοράς αυτό το βίντεο του YouTube για αναλυτικές οδηγίες.

2. Η άλλη λύση δεν κοστίζει τόσα χρήματα, αλλά εξακολουθεί να είναι δυσκίνητη. Εδώ, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το PS Remote Play για να αποκτήσετε πρόσβαση στα παιχνίδια σας στο smartphone Android ή iOS. Οπως και εξηγείται σε βίντεο από τον δημιουργό Octorious, δημιουργήστε έναν δευτερεύοντα λογαριασμό PS, ορίστε τον ως προεπιλογή και συνδεθείτε στην εφαρμογή PS Remote Play χρησιμοποιώντας αυτόν τον λογαριασμό. Στη συνέχεια, συνδέστε τα ακουστικά σας στο τηλέφωνό σας, εγγραφείτε σε ένα φωνητικό κανάλι Discord και συνδεθείτε στο PS4/PS5 χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Remote Play.

  Πώς να ρυθμίσετε το μικρόφωνο και τα ακουστικά σας στο Discord

Τώρα, θα πρέπει να μπορείτε να ακούτε τόσο τον ήχο του Discord όσο και της κονσόλας μέσω του τηλεφώνου σας, αλλά ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κάποια καθυστέρηση. Για τη μείωση του λανθάνοντος χρόνου, ο δημιουργός προτείνει τη χρήση της χαμηλότερης δυνατής ποιότητας ροής για την απελευθέρωση εύρους ζώνης. Στη συνέχεια, μπορείτε να σηκώσετε το χειριστήριο PS για να μεταβείτε στη δράση ενώ μιλάτε με τους φίλους σας στο Discord.

Αν δεν θέλετε όλη αυτή την ταλαιπωρία, σας προτείνουμε να κάνετε ουρά με φίλους που διαθέτουν κονσόλα PlayStation. Στη συνέχεια, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πάρτι και να παίξετε με φίλους στο PS5 σας. Χρησιμοποιήστε τον συνδεδεμένο οδηγό για να μάθετε πώς λειτουργεί.

Συνδέστε τον λογαριασμό δικτύου PlayStation στο Discord

Εάν ενδιαφέρεστε να συνδέσετε το PlayStation Network στο Discord και να επισημάνετε την κατάσταση του παιχνιδιού PS4/Ps5 για να το δουν οι άλλοι στην εφαρμογή συνομιλίας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Ανοίξτε το Discord και κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι Ρυθμίσεις στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης για να ανοίξετε τη σελίδα Ρυθμίσεις της εφαρμογής.

2. Από την αριστερή πλαϊνή γραμμή στη σελίδα Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο «Συνδέσεις» για να δείτε τη λίστα με όλες τις διαθέσιμες ενσωματώσεις Discord.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο λογότυπο του PlayStation Network στην ενότητα “Σύνδεση των λογαριασμών σας” για να συνδέσετε τον λογαριασμό σας Sony με το Discord.

4. Από τη σελίδα σύνδεσης που εμφανίζεται, συνδεθείτε με τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας στο PlayStation και κάντε κλικ στο «Σύνδεση».

5. Θα δείτε τώρα τα στοιχεία του λογαριασμού σας PS στη σελίδα Συνδέσεις του Discord. Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίσετε τον λογαριασμό σας PSN στο προφίλ σας και να εμφανίσετε τη δραστηριότητα του παιχνιδιού σας ως κατάσταση Discord.

6. Αφού συνδέσετε τον λογαριασμό σας PlayStation στο Discord, δείτε τι θα βλέπουν οι φίλοι σας όταν παίζετε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια PlayStation 5 (PS5).

  Πώς να εφαρμόσετε τη μορφοποίηση κειμένου στο Discord

Το PlayStation Status στο Discord δεν λειτουργεί; Αλλάξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου στο PSN

Σε περίπτωση που δεν βλέπετε τη δραστηριότητά σας στο PlayStation στο Discord ακόμη και μετά τη σύνδεση του λογαριασμού σας στο PSN, το πιθανότερο είναι ότι αυτό οφείλεται στις ρυθμίσεις απορρήτου του PSN. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου στο PlayStation Network:

1. Ανοίξτε Σελίδα διαχείρισης λογαριασμού της Sony σε ένα πρόγραμμα περιήγησης και μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις απορρήτου” από την αριστερή πλαϊνή γραμμή.

2. Αναπτύξτε το “Προσωπικά στοιχεία | Μηνύματα» στις ρυθμίσεις απορρήτου και κάντε κλικ στο κουμπί «Επεξεργασία» δίπλα στο «Κατάσταση στο Διαδίκτυο και Αναπαραγωγή τώρα».

3. Αλλάξτε το απόρρητο από «Μόνο φίλοι» σε «Οποιοσδήποτε», κάντε κλικ στο «Αποθήκευση» και είστε έτοιμοι! Οι χρήστες μπορούν πλέον να δουν τη δραστηριότητά σας στα παιχνίδια PS5/PS4 στο Discord.

Συχνές Ερωτήσεις

Ε: Υπάρχει εφαρμογή Discord στο PlayStation 5;

Όχι, η εφαρμογή Discord δεν είναι διαθέσιμη στο PS5. Ως μέρος της συνεργασίας του Discord με τη Sony, μπορείτε να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο PlayStation Network με το Discord. Σας επιτρέπει να επιδεικνύετε τη δραστηριότητα παιχνιδιού σας σε φίλους στην εφαρμογή συνομιλίας.

Ε: Πώς να συνδέσετε τον λογαριασμό PlayStation με το Discord;

Μπορείτε να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο PlayStation με το Discord από τη σελίδα Συνδέσεις του Discord. Εξηγήσαμε τα βήματα που απαιτούνται για τη σύνδεση των λογαριασμών σας PlayStation και Discord σε αυτό το άρθρο.

Ε: Πότε έρχεται το Discord στο PS5;

Προς το παρόν, δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία για το πότε θα μπορούσατε να περιμένετε την εφαρμογή Discord για PS5 και PS4. Ωστόσο, η εταιρεία αναφέρει ότι «θα συνεχίσει [the] συνεργαστείτε με το PlayStation και εξερευνήστε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε συλλογικά υπέροχες κοινές εμπειρίες.”

Discord Integration σε PlayStation 5 και 4

Έτσι, μπορείτε να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο PlayStation στο Discord για να εμφανίσετε τη δραστηριότητα παιχνιδιού σας στον λογαριασμό σας. Αν και είναι υπέροχο να βλέπετε ότι μπορείτε πλέον να προσθέσετε παιχνίδια PlayStation ως πλούσια παρουσία Discord, ελπίζουμε ότι η συνεργασία θα αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα όπως μια εγγενής εφαρμογή Discord PS5 τους επόμενους μήνες. Μέχρι τότε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ενσωμάτωση του Discord για να κρατάτε τους φίλους σας ενημερωμένους με όλες τις ατάκες σας για παιχνίδια. Και αν δεν σας πειράζει να πηδήξετε σε πολλά σημεία για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή συνομιλίας ενώ παίζετε στο PS4 ή το PS5, μπορείτε να δοκιμάσετε έναν από τους τρόπους αντιμετώπισης που αναφέραμε παραπάνω. Σε περίπτωση που ψάχνετε για νέα παιχνίδια PS5 για να παίξετε, ανατρέξτε στον συνδεδεμένο οδηγό μας για τα καλύτερα παιχνίδια PlayStation 5.