Πώς να αποκτήσετε τις καλύτερες εκτυπώσεις φωτογραφιών από εκτυπωτές φαρμακείου

Δεν υπάρχει τίποτα σαν μια εκτυπωμένη φωτογραφία. Καμία ηλεκτρονική προφύλαξη οθόνης ή ψηφιακή κορνίζα δεν μπορεί ποτέ να αντικαταστήσει πραγματικά μια αγαπημένη φωτογραφία κολλημένη στην πόρτα του ψυγείου ή κορνιζόμενη στο μανδύα. Και ακόμα κι αν δεν σας αρέσει ιδιαίτερα να φτιάχνετε ένα κολάζ πάνω από το κρεβάτι σας, μερικές καλά επιλεγμένες τυπωμένες φωτογραφίες κάνουν ένα υπέροχο δώρο.

Δυστυχώς, ενώ όλοι έχουν μια απίστευτη κάμερα στην τσέπη τους, λίγοι άνθρωποι έχουν έναν εκτυπωτή στο σπίτι που μπορεί να κάνει υπέροχες εκτυπώσεις φωτογραφιών. Αντίθετα, ο καλύτερος εκτυπωτής στον οποίο έχετε εύκολη πρόσβαση είναι πιθανώς στο τοπικό σας φαρμακείο ή σε άλλο κατάστημα λιανικής. Δείτε πώς μπορείτε να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Τα προβλήματα με (ορισμένες) εκτυπώσεις φαρμακείων

Οι εκτυπωτές φαρμακείων είναι, ως επί το πλείστον, αρκετά καλοί. Είναι σίγουρα καλύτερα από ένα φτηνό inkjet για εκτύπωση φωτογραφιών. Αν και υπάρχει κάποια μικρή διακύμανση στην ποιότητα με βάση το πόσο νέος και καλοσυντηρημένος είναι ένας εκτυπωτής, είναι τουλάχιστον ίσοι με μια ηλεκτρονική υπηρεσία εκτύπωσης—και λαμβάνετε τα αποτελέσματα πιο γρήγορα, ώστε να μπορείτε να τα ελέγξετε και να δοκιμάσετε ξανά, εάν χρειάζεται .

Ωστόσο, στον προγραμματισμό υπολογιστών υπάρχει ένα αξίωμα: σκουπίδια μέσα, σκουπίδια έξω. Το ίδιο συμβαίνει και με την εκτύπωση φωτογραφιών. Εάν κάποιος εκτυπώσει ένα θολό στιγμιότυπο οθόνης χαμηλής ανάλυσης, δεν έχει σημασία πόσο καλός είναι ο εκτυπωτής, θα φαίνεται τρομερό. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα θα φαίνεται χειρότερα εκτυπωμένο από ό,τι στην οθόνη του τηλεφώνου σας. Η εκτύπωση δεν είναι κάποια μαγική λύση που μπορεί να προσθέσει ανάλυση ή ποιότητα εικόνας. είναι πιο πιθανό να αποκαλύψει ελαττώματα.

Επίσης, άλλες ιδιορρυθμίες της διαδικασίας εκτύπωσης μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα των εκτυπώσεων σας—ακόμα κι αν ξεκινήσετε με ένα καλό αρχείο. Για παράδειγμα, οι οθόνες έχουν οπίσθιο φωτισμό: αυτό δίνει την ψευδαίσθηση ότι μια εικόνα είναι πιο φωτεινή από ό,τι είναι, και γι’ αυτό τόσες πολλές εκτυπωμένες φωτογραφίες τηλεφώνου φαίνονται άτονες και θαμπές. Ομοίως, εάν η αναλογία διαστάσεων μιας φωτογραφίας στο τηλέφωνό σας πιθανότατα δεν ταιριάζει με την αναλογία διαστάσεων του μεγέθους εκτύπωσης, ο εκτυπωτής απλώς θα κόψει τις άκρες αποκόπτοντας σημαντικές λεπτομέρειες.

  Αποκτήστε ένα Dark Theme For Medium στο πρόγραμμα περιήγησής σας

Κανένα από αυτά τα ζητήματα δεν είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν.

Βρείτε το αρχείο υψηλότερης ποιότητας

Το καλύτερο αρχείο για εκτύπωση είναι σχεδόν πάντα η αρχική εικόνα απευθείας από την κάμερα—είναι αυτό με την υψηλότερη δυνατή ανάλυση.

Το πρόβλημα είναι ότι οι ιστότοποι μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οι εφαρμογές συνομιλίας που χρησιμοποιούν οι χρήστες για να μοιράζονται τις αγαπημένες τους φωτογραφίες γενικά συμπιέζουν, βελτιστοποιούν και με άλλο τρόπο παραμορφώνουν τα αρχικά αρχεία για να τα κάνουν πιο γρήγορα στη μεταφόρτωση και πιο εύκολο στη διαχείριση. Απλώς δεν θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από μια φωτογραφία που αποθηκεύετε από το Instagram ή το WhatsApp, οι οποίες είναι συχνά οι φωτογραφίες που οι άνθρωποι προσπαθούν να εκτυπώσουν.

Ανέβασα αυτή τη φωτογραφία στο Facebook. Αρχικά, ήταν 2,7 MB και 5166×3444 pixel. Όταν το έσωσα από το Timeline μου, ήταν μόλις 74 KB και 960×640 pixel.

Εάν είστε αυτός που τράβηξε τη φωτογραφία, αντί να κατεβάσετε το αντίγραφο που δημοσιεύσατε στο Facebook ή το Twitter, επιστρέψτε στην εφαρμογή φωτογραφιών σας και βρείτε την αρχική έκδοση. Εάν το πήρε κάποιος φίλος, επικοινωνήστε μαζί του και ζητήστε του να το στείλει. Απλώς βεβαιωθείτε ότι ακολουθούν τις συμβουλές μας σχετικά με την αποστολή εικόνων υψηλής ανάλυσης.

Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε το αρχικό αρχείο, οι επιλογές εκτύπωσης είναι πολύ πιο περιορισμένες. Εάν ανεβάσατε ένα αρχείο υψηλής ποιότητας στο Facebook, αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μικρές εκτυπώσεις, αλλά διαφορετικά θα πρέπει να αποδεχτείτε την απώλεια ποιότητας στις εκτυπώσεις σας. Αν κάτι φαίνεται λίγο θολό όταν κάνετε ζουμ στο τηλέφωνό σας, θα είναι το ίδιο όταν το εκτυπώνετε.

Αποφασίστε για το μέγεθος εκτύπωσης

Τα αρχεία υψηλής ποιότητας δεν κάνουν απλώς εκτυπώσεις με καλύτερη εμφάνιση, αλλά καθορίζουν επίσης πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η εκτύπωση. Οι τυπικές επιλογές είναι 4 ίντσες επί 6 ίντσες (α 4×6), 5 ίντσες επί 7 ίντσες (5×7) και 8 ίντσες επί 10 ίντσες (8×10). Μπορείτε να εκτυπώσετε είτε σε κατακόρυφο είτε σε οριζόντιο προσανατολισμό, επομένως ένα 4×6 μπορεί να έχει πλάτος 4 ίντσες και ύψος 6 ίντσες ή πλάτος 6 ίντσες και ύψος 4 ίντσες. Τα περισσότερα φαρμακεία προσφέρουν επίσης τετράγωνες εκτυπώσεις με πλάτος από 4 ίντσες έως 8 ίντσες.

  Πώς μπορεί να βοηθήσει το Apple Watch σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Γενικά, οι φωτογραφίες εκτυπώνονται με 300 κουκκίδες ανά ίντσα (DPI). Αυτό σημαίνει ότι για εκτύπωση 6 ιντσών επί 4 ιντσών, θέλετε ανάλυση εικόνας 1800 pixel επί 1200 pixel. Αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από το μέγεθος εικόνας 4032 pixel επί 3024 pixel που λαμβάνετε από ένα iPhone 11 ή οποιοδήποτε άλλο smartphone με κάμερα 12 megapixel, αλλά εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερο από τα 1080 pixel επί 1350 pixel είναι η μεγαλύτερη φωτογραφία που μπορείτε να ανεβάσετε στο Instagram.

Εάν έχετε το αρχικό αρχείο, θα μπορείτε να εκτυπώσετε σε οποιοδήποτε τυπικό μέγεθος θέλετε. Μια φωτογραφία 12 megapixel που εκτυπώνεται σε πλήρη ανάλυση στα 300 dpi θα είναι 13,44 ίντσες επί 10,08 ίντσες—κάπως πολύ μικρότερη από μια 8×10. (Σημειώστε ότι μπορείτε να εκτυπώσετε φωτογραφίες σε μεγαλύτερο μέγεθος ως αφίσα ή σε καμβά, αλλά αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική διαδικασία).

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αναλογία διαστάσεων που θα επιλέξετε. Η αναλογία διαστάσεων 4:3, η οποία είναι η προεπιλογή στα περισσότερα smartphone, δεν ταιριάζει με κανένα τυπικό μέγεθος εκτύπωσης. Ακολουθεί μια φωτογραφία που τράβηξα στο iPhone μου στην εγγενή αναλογία διαστάσεων.

Ενώ εδώ είναι τι περικόπτεται στα 6×4.

Και 5×7.

Και 8×10.

Όπως μπορείτε να δείτε, με όποια εκτύπωση και να χρησιμοποιήσετε, θα χάσετε πράγματα στις άκρες. Για μια ομαδική φωτογραφία, για παράδειγμα, είναι δελεαστικό να κάνετε τη μεγαλύτερη δυνατή εκτύπωση—ένα 8×10—αλλά αυτό συχνά σημαίνει ότι αποκόπτετε οποιονδήποτε στέκεται στο εξωτερικό της ομάδας. Θα είχατε πραγματικά καλύτερη φωτογραφία με εκτύπωση 5×7—η οποία κόβει την οροφή και το πάτωμα.

Προετοιμάστε τη φωτογραφία σας για εκτύπωση

Τα βασικά εργαλεία επεξεργασίας που παρέχουν τα περισσότερα περίπτερα εκτύπωσης είναι φρικτά στη χρήση. Είναι πολύ καλύτερο να χρησιμοποιείτε το smartphone ή τον υπολογιστή σας. Μπορείτε να επεξεργαστείτε πλήρως τις φωτογραφίες σας αν θέλετε (και είναι κάτι που θα συνιστούσαμε), αλλά θα πρέπει να κάνετε μερικές απλές τροποποιήσεις σε οποιαδήποτε φωτογραφία σκοπεύετε να εκτυπώσετε:

  Πώς να προσθέσετε χρήματα στο Apple ID σας

Φωτίστε το λίγο αυξάνοντας τη φωτεινότητα ή την έκθεση στην εφαρμογή επεξεργασίας της επιλογής σας. Οι φωτογραφίες φαίνονται πάντα πιο φωτεινές από ό,τι στην οθόνη.
Περικόψτε την εικόνα στη σωστή αναλογία διαστάσεων. Αυτό σας δίνει τον έλεγχο του τι αποκόπτεται αντί να αφήνετε απλώς τον εκτυπωτή να κεντράρει αυτόματα την εικόνα.
Εάν χρησιμοποιείτε iPhone, μετατρέψτε το αρχείο HEIC σε JPG.

Τουλάχιστον στην αρχή, δεν χρειάζεται να κάνετε δραματικές ρυθμίσεις χρώματος, κορεσμού ή ευκρίνειας. Τόσο η μετατροπή JPEG που γίνεται από το smartphone ή τη φωτογραφική μηχανή σας όσο και ο ίδιος ο εκτυπωτής θα πρέπει να δίνουν αρκετή διάσταση στις εικόνες σας.

Αξιολογήστε τα Αποτελέσματα

Η εκτύπωση είναι μια ατελής διαδικασία και, χωρίς βαθμονομημένη ρύθμιση, θα έχετε πάντα κάποιες διαφορές μεταξύ του τρόπου εμφάνισης μιας φωτογραφίας στην οθόνη και του τρόπου εμφάνισης της ως εκτύπωσης.

Όταν επαναφέρετε τις εκτυπώσεις σας, συγκρίνετε τις με τις αρχικές φωτογραφίες. Αν είστε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα, φοβερό. Ωστόσο, εάν υπάρχουν κάποιες διαφορές που δεν σας αρέσουν, μπορείτε να επιστρέψετε στα αρχικά αρχεία και να κάνετε κάποιες προσαρμογές. Για παράδειγμα, εάν οι εκτυπωμένες φωτογραφίες εμφανίζονται λίγο πολύ κιτρινές, πρέπει να τροποποιήσετε την ισορροπία λευκού. Εάν εξακολουθούν να είναι πολύ σκοτεινά, πρέπει να αυξήσετε τη φωτεινότητα λίγο περισσότερο.

Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες διαφορές εκτύπωσης τείνουν να είναι αρκετά συνεπείς, τουλάχιστον εφόσον χρησιμοποιείτε το ίδιο smartphone και τον ίδιο εκτυπωτή. Αφού μάθετε ποιες τροποποιήσεις πρέπει να κάνετε, μπορείτε να τις κάνετε κάθε φορά και να έχετε αξιόπιστα υπέροχες εκτυπώσεις.

Επίσης, ενώ είμαι μεγάλος θαυμαστής των εκτυπωτών φαρμακείων, σκεφτείτε να πάτε στο τοπικό σας φωτογραφείο. Πιθανότατα θα χρησιμοποιούν παρόμοια μηχανήματα, αλλά έχουν λίγο περισσότερη εμπειρία στην εκτύπωση υψηλής ποιότητας εργασίας—το προσωπικό θα μπορεί να σας βοηθήσει εάν τα πράγματα δεν πάνε όπως ελπίζατε.