Πώς να αποκτήσετε τις γραμμές τοπογραφίας των Χαρτών Google

Οι χάρτες είναι μια από τις πιο αξιόπιστες μορφές κατανόησης της θέσης μιας περιοχής και του εδάφους της. Ένας χάρτης μπορεί πολύ καλά να γνωρίζει τις διαδρομές οποιασδήποτε περιοχής. Παρόλο που υπάρχουν πολλά ηλεκτρονικά gadget σήμερα, ένας χάρτης εξακολουθεί να είναι καλύτερος από όλα αυτά, επειδή ένας χάρτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε χωρίς πρόσθετες απαιτήσεις. Αλλά η τέχνη της χρήσης ενός χάρτη έγκειται στην κατανόησή του. Θα πρέπει να ξέρει κανείς πώς να το διαβάζει για καλύτερη χρήση. Έτσι, αυτό το άρθρο πρόκειται να μιλήσει για αυτή τη σημαντική γνώση και πώς να το πετύχετε. Θα γνωρίσετε επίσης τη σημασία των γραμμών τοπογραφίας των Χαρτών Google. Και αν δεν ξέρετε τι αντιπροσωπεύουν οι αριθμοί στις γραμμές περιγράμματος και πώς να διαβάζετε τις γραμμές περιγράμματος στους χάρτες Google και θέλετε να τις μάθετε, αυτό το άρθρο είναι σίγουρα για εσάς! Θα μάθετε επίσης πώς να εμφανίζετε υψομετρικά περιγράμματα στο Google Earth.

Πώς να αποκτήσετε τις γραμμές τοπογραφίας των Χαρτών Google

Θα μάθετε πώς μπορείτε να δείτε τις γραμμές τοπογραφίας των Χαρτών Google περαιτέρω σε αυτό το άρθρο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό λεπτομερώς.

Τι σημαίνουν οι γραμμές σε έναν τοπογραφικό χάρτη;

Οι γραμμές σε έναν τοπογραφικό χάρτη ονομάζονται γραμμές περιγράμματος. Τα σημεία ίσου υψομέτρου σημειώνονται με τις γραμμές περιγράμματος. Οι γραμμές περιγράμματος εξηγούν το υψομετρικό προφίλ του εδάφους ή τον συγκεκριμένο σχηματισμό εδάφους. Αυτές οι γραμμές αναπαρίστανται μαζί με χρώματα και σκίαση για να εξηγήσουν τις υψομετρικές αλλαγές και το σχήμα του εδάφους. Οι γραμμές χρησιμοποιούνται για να αναπαραστήσουν τα τρισδιάστατα τοπία της γης χρησιμοποιώντας δισδιάστατο χώρο και χαρακτηριστικά. Και φυσικά δεν υπάρχουν στο έδαφος.

  Πώς διαγράφετε οριστικά μηνύματα PS4

Φωτογραφία από την Annie Spratt στο Unsplash

Πώς βρίσκετε τις γραμμές περιγράμματος σε έναν χάρτη;

Οι γραμμές περιγράμματος είναι οι σαθρές γραμμές που βρίσκονται στον χάρτη. Σχεδιάζονται σε χάρτη που ενώνει σημεία ίσου ύψους πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τα σημεία, τα οποία ενώνονται με τις γραμμές περιγράμματος, έχουν ίσες και σταθερές τιμές. Αντιπροσωπεύουν το υψόμετρο και τις πλαγιές μιας συγκεκριμένης περιοχής. Μας βοηθούν να γνωρίζουμε την τοπογραφία του εδάφους και το σχήμα της επιφάνειας του εδάφους. Οι πιο κοντινές γραμμές περιγράμματος αντιπροσωπεύουν μια πιο απότομη κλίση στην περιοχή, ενώ οι απομακρυσμένες γραμμές σημαίνουν μια βαθμιαία κλίση. Ο αριθμός στις γραμμές περιγράμματος εξυπηρετεί επίσης έναν σημαντικό σκοπό, ο οποίος θα καλυφθεί στον επόμενο δείκτη.

Τι αντιπροσωπεύουν οι αριθμοί στις γραμμές περιγράμματος;

Οι αριθμοί στις γραμμές περιγράμματος αντιπροσωπεύουν δύο συστήματα πλέγματος που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εύρεση της ακριβούς τοποθεσίας. Αυτό το σύστημα δύο δικτύων αντιπροσωπεύει το γεωγραφικό πλάτος και μήκος. Οι αριθμοί ανύψωσης υποδεικνύουν επίσης την κατεύθυνση ανύψωσης δείχνοντας και διαβάζοντας την ανηφόρα. Το πάνω μέρος του αριθμού που εμφανίζεται στον χάρτη είναι ανηφορικό και το κάτω είναι κατηφορικό.

Φωτογραφία του Andrew Stutesman στο Unsplash

Πώς βρίσκετε την τοπογραφία ενός ακινήτου;

Η τοπογραφία ενός ακινήτου μπορεί να βρεθεί χρησιμοποιώντας τον τοπογραφικό χάρτη αυτής της περιοχής. Ο χάρτης θα έχει όλα τα τοπογραφικά στοιχεία και θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε το έδαφος και τις ιδιότητες αυτής της περιοχής, δίνοντάς σας τις απαραίτητες πληροφορίες.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα παιχνίδι Tic-Tac-Toe στην Python;

Πώς να αποκτήσετε τις γραμμές τοπογραφίας των Χαρτών Google;

Για να λάβετε τις γραμμές τοπογραφίας των Χαρτών Google, πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα. Οι Χάρτες Google παρέχουν την επιλογή να δείτε τις τοπογραφικές γραμμές της περιοχής της επιλογής σας. Μπορείτε να δείτε αυτές τις γραμμές:

1. Επίσκεψη Χάρτες Google και αναζητήστε την επιθυμητή τοποθεσία.

2. Κάντε κλικ στο πλαίσιο Layers στο κάτω μέρος του χάρτη. Μόλις το ανοίξετε, θα έχετε διάφορες επιλογές.

3. Πρέπει να επιλέξετε το επίπεδο Terrain από αυτές τις επιλογές για να λάβετε τις γραμμές τοπογραφίας. Αυτή η επιλογή παρέχει γραμμές περιγράμματος για κάθε περιοχή στον πλανήτη. Βεβαιωθείτε ότι η εναλλαγή παραμένει ενεργοποιημένη.

Πώς διαβάζετε τις γραμμές περιγράμματος στους Χάρτες Google;

Γνωρίζετε ήδη για τις τοπογραφικές γραμμές των Χαρτών Google. Έτσι, αυτός ο δείκτης θα σας πει πώς να διαβάζετε τις γραμμές περιγράμματος στους χάρτες Google. Οι γραμμές περιγράμματος μπορούν να διαβαστούν εύκολα όταν έχετε τη γνώση. Πρέπει να γνωρίζετε τα ακόλουθα πράγματα κατά την ανάγνωση γραμμών περιγράμματος στους χάρτες Google.

  • Όταν οι γραμμές περιγράμματος είναι κοντά και απέχουν μεταξύ τους, αντιπροσωπεύουν μια πιο απότομη κλίση. Έδειξε ότι η περιοχή έχει απότομο έδαφος. Οι γραμμές που απέχουν μεταξύ τους, δείχνουν πιο ήπια κλίση και έδαφος.
  • Οι πιο παχιές γραμμές περιγράμματος είναι οι γραμμές ευρετηρίου. Επισημαίνονται κυρίως με έναν αριθμό κατά μήκος της γραμμής σε ένα σημείο. Αυτό αντιπροσωπεύει το υψόμετρο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
  • Οι πιο λεπτές και καθαρές γραμμές είναι οι ενδιάμεσες γραμμές. Αυτά υπάρχουν μεταξύ των γραμμών ευρετηρίου. Δεν έχουν ετικέτες αριθμών. Οι γραμμές ευρετηρίου εμφανίζονται μετά από κάθε πέντε ενδιάμεσες γραμμές. Πρέπει να γνωρίζετε τα διαστήματα περιγράμματος για να προσδιορίσετε το υψόμετρο για την ανάγνωση των ενδιάμεσων γραμμών. Τα διαστήματα περιγράμματος δείχνουν την αλλαγή στην ανύψωση μεταξύ δύο γραμμών περιγράμματος. Αυτά υπάρχουν στα πλήκτρα χάρτη κάτω από την κλίμακα του χάρτη.
  • Ο επόμενος τύπος γραμμής είναι η συμπληρωματική γραμμή. Είναι η διακεκομμένη γραμμή που υπάρχει στον τοπογραφικό χάρτη. Αυτές οι γραμμές δείχνουν ένα πιο επίπεδο έδαφος.
  9 καλύτερες βιβλιοθήκες/πλαίσια ανάπτυξης παιχνιδιών Python [2022]

Πόσο απέχουν μεταξύ τους οι γραμμές περιγράμματος στους Χάρτες Google;

Οι Χάρτες Google παρέχουν τόσο γραμμές τοπογραφίας των Χαρτών Google όσο και γραμμές περιγράμματος. Η απόσταση μεταξύ των γραμμών περιγράμματος στους Χάρτες Google ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή και το μέγεθος του χάρτη. Οι γραμμές περιγράμματος στους Χάρτες Google απέχουν συνήθως 40 πόδια μεταξύ τους για τον τετράγωνο χάρτη των 7,5 λεπτών. Οι μεγαλύτεροι χάρτες των 15 λεπτών έχουν απόσταση 80 ποδιών μεταξύ των γραμμών περιγράμματος.

Μπορείτε να αποκτήσετε γραμμές περιγράμματος στο Google Earth;

Όχι, δεν μπορείτε να λάβετε γραμμές περιγράμματος στο Google Earth στη βασική του έκδοση. Μπορείτε να λάβετε γραμμές περιγράμματος στην έκδοση Google Earth Pro. Ο επόμενος δείκτης θα σας πει πώς να εμφανίζετε υψομετρικά περιγράμματα στο Google Earth.

Πώς εμφανίζετε υψομετρικά περιγράμματα στο Google Earth;

Πώς εμφανίζετε υψομετρικά περιγράμματα στο Google Earth; Ας απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση εδώ. Μπορείτε να λάβετε περιγράμματα στην έκδοση του λογισμικού Google Earth Pro. Ακολουθούν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να τα αποκτήσετε:

1. Πρώτα, πραγματοποιήστε λήψη και εκκινήστε το Google Earth Pro λογισμικό στον υπολογιστή σας.

2. Στη συνέχεια, πραγματοποιήστε λήψη ενός τοπογραφικού χάρτη σε μορφή KML ή KMZ.

3. Ανοίξτε το Google Earth Pro στον υπολογιστή σας.

4. Αφού ανοίξετε, μεταβείτε στο μενού Αρχείο και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

5. Ανοίξτε το ληφθέν αρχείο χάρτη.

6. Στο αρχείο, μεγεθύνετε τη θέση που θέλετε να δείτε κάνοντας διπλό κλικ σε αυτήν τη θέση.

Αφού κάνετε μεγέθυνση, μπορείτε να δείτε τις γραμμές περιγράμματος στην περιοχή.

Το Google Earth Pro εξακολουθεί να είναι δωρεάν;

Ναι, το Google Earth Pro είναι δωρεάν για χρήστες με ανάγκες προηγμένων λειτουργιών. Μπορείτε εύκολα να το εγκαταστήσετε στο σύστημά σας και να το χρησιμοποιήσετε.

***

Ελπίζουμε ότι μάθατε πώς να λαμβάνετε γραμμές τοπογραφίας των Χαρτών Google και ποιοι είναι οι αριθμοί στις γραμμές περιγράμματος. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας για το θέμα που θέλετε να μάθετε στο επόμενο άρθρο μας.