Πώς να αποκτήσετε τη λειτουργία πορτρέτου σε ένα μη υποστηριζόμενο iPhone

Το πρόβλημα με ένα παλαιότερο iPhone, εκτός από το γεγονός ότι η Apple επιβραδύνει το παλιό σας iPhone, είναι ότι δεν λαμβάνετε όλες τις νέες δυνατότητες που προστίθενται σε επόμενες ενημερώσεις iOS. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρόκειται για περιορισμό υλικού. Σε άλλες περιπτώσεις, η Apple είναι στενόμυαλη. Το iOS έχει μια τακτοποιημένη λειτουργία με επίκεντρο τις selfie που ονομάζεται Λειτουργία Πορτραίτου. Η δυνατότητα προστέθηκε στο iOS 10, αλλά δεν είναι διαθέσιμη σε παλαιότερα iPhone ή τηλέφωνα που διαθέτουν μόνο μία κάμερα. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε ακόμα να αποκτήσετε τη λειτουργία πορτρέτου σε ένα iPhone που δεν υποστηρίζεται με μια εφαρμογή που ονομάζεται HeroShot. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή που κάνει αρκετά καλή δουλειά στην αναπαραγωγή της δυνατότητας.

  Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη και το Avatar στο Google Stadia

Αποκτήστε τη λειτουργία Πορτραίτου

HeroShot λειτουργεί τόσο με την μπροστινή όσο και με την πίσω κάμερα και πρέπει να χρησιμοποιείτε iOS 11 ή νεότερη έκδοση για να τη χρησιμοποιήσετε. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι iPhone 5 δεν θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

Ανοίξτε την εφαρμογή και θα αναζητήσει αυτόματα ένα πρόσωπο στο οποίο θα εστιάσει. Αφήστε το να βρει ένα πρόσωπο και πατήστε το κουμπί λήψης στο κάτω μέρος. Η προεπισκόπηση θα σας δείξει ποιο μέρος είναι στο επίκεντρο και τι αντιμετωπίζεται ως φόντο.

Η λειτουργία Πορτραίτου που προσθέτει το HeroShot είναι ένα είδος ψεύτικο εφέ βάθους πεδίου. Είναι αρκετά πειστικό παρόλο που δεν είναι το πραγματικό πράγμα. Η εφαρμογή από προεπιλογή αποθηκεύει μόνο τη φωτογραφία με το πρόσθετο εφέ βάθους πεδίου. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε και την αρχική φωτογραφία, πρέπει να την ενεργοποιήσετε από τις επιλογές της εφαρμογής.

  Πώς να αναγκάσετε το Outlook να κατεβάζει εικόνες (αν είστε βέβαιοι ότι είναι καλή ιδέα)

Για να μεταβείτε στις επιλογές του HeroShot, πατήστε την πρόσφατη μικρογραφία της φωτογραφίας μέσα στην εφαρμογή. Όταν ανοίξει τη φωτογραφία, θα δείτε ένα κουμπί οδοντωτού τροχού στο κάτω κέντρο. Πατήστε το και ενεργοποιήστε την επιλογή «Διατήρηση κανονικής φωτογραφίας». Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την αυτόματη προσαρμογή, το αυτόματο επίπεδο, την απτική ανάδραση και την αυτόματη αναστολή λειτουργίας της κάμερας εάν είναι αδράνεια.

Περιορισμοί

Αν και η λειτουργία πορτρέτου που προσθέτει το HeroShot είναι αρκετά καλή, δεν μπορείτε να τη συγκρίνετε με τη λειτουργία stock iOS. Τούτου λεχθέντος, αυτό δεν είναι απάτη. Η εφαρμογή Κάμερα της Google έχει μια καθαρή λειτουργία θολώματος που μπορεί να προσθέσει βάθος πεδίου σε οποιοδήποτε αντικείμενο και υπάρχει από το Android 5. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να προστεθεί μέσω λογισμικού, με την προϋπόθεση ότι έχετε μια καλή κάμερα για αρχή. Για παράδειγμα, η Google προσθέτει κάτι παρόμοιο στην υπάρχουσα σειρά τηλεφώνων Pixel μέσω του λειτουργικού συστήματος. Δεν υπάρχουν ενημερώσεις υλικού και η δυνατότητα είναι και πάλι, αρκετά καλή.

  4 λόγοι για τους οποίους πρέπει να μάθετε να κωδικοποιείτε