Πώς να αποκτήσετε την κορδέλα του Windows 10 File Explorer στα Windows 11

Τα Windows 11 έχουν μια ευδιάκριτα διαφορετική διεπαφή χρήστη από τα Windows 10. Θα παρατηρήσετε αμέσως τις στρογγυλεμένες γωνίες και τα εικονίδια, αλλά υπάρχουν και άλλες αλλαγές στη διεπαφή χρήστη. Η κορδέλα του File Explorer στα Windows 11 έχει επανασχεδιαστεί. Τα σημαντικά κουμπιά εξακολουθούν να είναι εύκολα διαθέσιμα, αλλά πολλές από τις λιγότερο χρησιμοποιούμενες ρυθμίσεις έχουν κρυφτεί κάτω από τα μενού.

  Κορδέλα του Windows 10 File Explorer στα Windows 11

Κορδέλα του Windows 10 File Explorer στα Windows 11

Η νέα κορδέλα στην Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 11 δεν φαίνεται άσχημη, αλλά είναι πολύ λιγότερο λειτουργική από ό,τι έχουν συνηθίσει οι χρήστες της κορδέλας με τα Windows 8.1 και τα Windows 10. Η κορδέλα ήταν εξαιρετική όσον αφορά τη διεπαφή χρήστη και τη λειτουργικότητα. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε ακόμα να το επαναφέρετε στα Windows 11.

  Τρόπος διόρθωσης 100% χρήσης δίσκου μετά την ενημέρωση των Windows KB3201845

Αποκτήστε την κορδέλα του Windows 10 File Explorer στα Windows 11

Για να αποκτήσετε την κορδέλα του Windows 10 File Explorer στα Windows 11, πρέπει να επεξεργαστείτε το μητρώο που σημαίνει ότι χρειάζεστε δικαιώματα διαχειριστή στο σύστημα Windows 11.

Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+R για να ανοίξετε το πλαίσιο εκτέλεσης.
Στο πλαίσιο εκτέλεσης, πληκτρολογήστε regedit και πατήστε το πλήκτρο Enter.
Μεταβείτε σε αυτήν την τιμή: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionShell Extensions
Κάντε δεξί κλικ στο Shell Extensions και επιλέξτε New>Key.
Ονομάστε το νέο κλειδί Αποκλείστηκε.

Επιλέξτε το κλειδί Αποκλεισμένο και κάντε δεξί κλικ σε αυτό.
Επιλέξτε Νέο>Τιμή συμβολοσειράς.
Ονομάστε τη νέα τιμή {e2bf9676-5f8f-435c-97eb-11607a5bedf7}.
Κάντε κλικ στο Ok και κλείστε τον επεξεργαστή μητρώου.
Επανεκκινήστε το σύστημα.
Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και θα δείτε την κορδέλα των Windows 10.

  Πώς να εκτελέσετε παιχνίδια NES στα Windows

Αλλαγή προβολής φακέλου

Ενώ η παραπάνω μέθοδος λειτουργεί, αν δεν βλέπετε την κορδέλα του Windows 10 File Explorer, ίσως χρειαστεί να εκτελέσετε ένα ακόμη βήμα.

Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων.
Κάντε κλικ στο κουμπί περισσότερες επιλογές στην κορδέλα.
Επιλέξτε Επιλογές από το μενού.
Στο παράθυρο που ανοίγει, ενεργοποιήστε την “Εκκίνηση των παραθύρων φακέλων σε ξεχωριστή διαδικασία”.
Κάντε κλικ στο Ok.
Επανεκκινήστε το σύστημα.

Σημείωση: εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την πρόσβαση στις επιλογές φακέλων από την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 11, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν από τον Πίνακα Ελέγχου. Ο Πίνακας Ελέγχου δεν έχει αφαιρεθεί στα Windows 11.

  15 νέες δυνατότητες στην ενημέρωση δημιουργών για Windows 10

συμπέρασμα

Τα Windows 11 βρίσκονται στο στάδιο προέκδοσης αυτή τη στιγμή, επομένως είναι πιθανό η κορδέλα να φαίνεται διαφορετική όταν τελικά κυκλοφορήσει στο κοινό. Τούτου λεχθέντος, είναι πολύ απίθανο η κορδέλα του Windows 10 File Explorer να προστεθεί ξανά στα Windows 11. Αυτό το τέχνασμα θα σας επιτρέψει να επαναφέρετε την παλιά κορδέλα και ελπίζουμε η Microsoft να μην την αποκλείσει. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους για να τροποποιήσετε τη διεπαφή χρήστη. Μέχρι σήμερα, πολλοί χρήστες των Windows 8.1 και των Windows 10 χρησιμοποιούν το ClassicShell και τα πιρούνια του για να λάβουν το μενού Έναρξη που τους αρέσει αντί για αυτό που προσφέρει το λειτουργικό σύστημα. Είναι σπατάλη πόρων του συστήματος να χρειάζεται να εκτελέσετε μια εφαρμογή απλώς και μόνο για να αλλάξετε την εμφάνιση ενός συστήματος.