Πώς να αποκτήσετε πρώιμη πρόσβαση

Οι επιχειρηματίες δεν αστειεύονταν όταν είπαν ότι η τεχνητή νοημοσύνη καταλαμβάνει τον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Αυτό συμβαίνει με το Dall-E 2, το οποίο είναι η τελευταία εμμονή στην αγορά. Είναι το νεότερο μοντέλο της OpenAI και κάνει μερικά από τα πιο τρελά πράγματα που θα μπορούσατε να φανταστείτε από άποψη τέχνης.

Το Dall-E, γενικά, είναι ένα επαναστατικό εργαλείο για καλλιτέχνες και προγραμματιστές που μπορεί να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που δημιουργείτε τέχνη. Μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και να δημιουργήσει ένα αριστούργημα σε δευτερόλεπτα. ⏱️

Εάν, σε αυτό το σημείο, είστε πολύ περίεργοι να μάθετε περισσότερα για αυτό, ας βουτήξουμε λίγο πιο βαθιά. Θα μάθουμε επίσης τι χρειάζεται για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Dall-E 2.

Τι είναι το Dall-E;

Για να το θέσω με τον πιο απλό τρόπο, το Dall-E είναι λογισμικό που μπορεί να δημιουργήσει γρήγορα εικόνες χρησιμοποιώντας μόνο κείμενο που παρέχεται από εσάς. Οι δημιουργοί τους έχουν εκπαιδεύσει ένα νευρωνικό δίκτυο και το ονόμασαν Dall-E, το οποίο σας βοηθά να δημιουργήσετε τέχνη όταν εισάγετε κείμενο σε φυσική γλώσσα.

Χρησιμοποιεί ένα «σύνολο δεδομένων» ζευγών κειμένου-εικόνας για να δημιουργήσει ένα ευρύ φάσμα εννοιών, συμπεριλαμβανομένων πολύ περίπλοκων και τυχαίων περιγραφών κειμένου που βάζετε σε αυτό.

Εδώ είναι ένα υπέροχο παράδειγμα:

Εδώ, μπορείτε να δείτε ότι η εισαγωγή κειμένου ήταν “μια απεικόνιση ενός μωρού ραπανάκι daikon σε ένα tutu που περπατά έναν σκύλο”, και τα αποτελέσματα έδωσαν ακριβώς αυτό. Μπορείτε να σκεφτείτε οτιδήποτε και να γράψετε σε αυτό για να αποκτήσετε την ακριβή ιδέα που δημιουργείται στην ψηφιακή τέχνη. Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να ζητήσετε στοκ φωτογραφίες, σκίτσα κ.λπ. Ο ουρανός είναι το όριο.

  Πώς να κάνετε Ping μια διεύθυνση IP από υπολογιστή ή φορητή συσκευή

Τι είναι το Dall-E 2 και σε τι διαφέρει από το Dall-E;

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Dall-E 2 είναι το νεότερο μοντέλο και κάνει περισσότερα από το προηγούμενο. Ανεβάζει την ποιότητα μια βαθμίδα πιο ψηλά και δημιουργεί ρεαλιστικές εικόνες και τέχνη σε μια στιγμή. Αυτό το λογισμικό μπορεί να συνδυάσει έννοιες, στυλ και χαρακτηριστικά για τα καλύτερα τελικά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, μπορείτε να πληκτρολογήσετε κάτι τόσο τυχαίο όπως “ένας αγρότης που τρώει νουντλς πάνω από ένα κτίριο ψηφιακής τέχνης” και τα αποτελέσματα θα αποδώσουν ακριβώς αυτό. Αντί για “ψηφιακή τέχνη”, μπορείτε επίσης να την αντικαταστήσετε με κάτι άλλο, όπως “σε φωτορεαλιστικό στυλ”, “στο στυλ του Πάμπλο Πικάσο” ή “σχέδιο με μολύβι”.

Μερικά ακόμη μοναδικά χαρακτηριστικά του Dall-E 2 περιλαμβάνουν:

Δημιουργήστε διαφορετικές παραλλαγές μιας εικόνας

Όταν τοποθετείτε μια εικόνα στο λογισμικό, μπορεί να δημιουργήσει διάφορες εκδόσεις με παρόμοια υπόδειξη, αλλά εξακολουθούν να είναι διαφορετικές από την αρχική εικόνα.

Επεξεργαστείτε τις υπάρχουσες εικόνες

Τοποθετήστε τις υπάρχουσες εικόνες σας σε αυτό όταν θέλετε να προσθέσετε/αφαιρέσετε στοιχεία, ενώ έχετε υπόψη σας όλες τις λεπτομέρειες για την πιο ρεαλιστική εμφάνιση. Στο παραπάνω παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ότι το Flamingo έχει προστεθεί στη φωτογραφία.

Δημιουργήστε εικόνες με πραγματική εμφάνιση

Το Dall-E 2, σε σύγκριση με το Dall-E 1, είναι πολύ μπροστά σε ποιότητα και υφή. Μπορεί να δημιουργήσει πολύ πιο ρεαλιστικές εικόνες από τη συμβολή σας. Είναι επίσης πιο ακριβές και προτιμάται για φωτορεαλισμό.

Και δεδομένου ότι είναι ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, μαθαίνει συνεχώς από τις προτροπές των χρηστών. Για παράδειγμα, εάν αυτή τη στιγμή δεν ξέρει τι είναι ο “Howler Monkey”, θα προσαρμοστεί με τον καιρό από τα δεδομένα και τελικά θα πάρει μια ιδέα για αυτό, ώστε στο μέλλον να επιστρέψει με ακριβή αποτελέσματα.

  Τι είναι ένα δημόσιο δίκτυο και γιατί είναι επικίνδυνο;

Εγγραφή στη λίστα αναμονής και πώς να αποκτήσετε έγκαιρη πρόσβαση

Μέχρι τώρα, μόνο ένας περιορισμένος αριθμός χρηστών έχει αποκτήσει πρόσβαση στο λογισμικό Dall-E 2 μέσω ειδικής πρόσβασης μόνο με πρόσκληση και μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο δωρεάν. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το λογισμικό βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε Beta και μπορείτε να μπείτε στη λίστα αναμονής συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στη σελίδα της λίστας αναμονής τους.

Τώρα, το πραγματικό ερώτημα είναι, τι πρέπει να κάνετε για να έχετε τις καλύτερες πιθανότητες να αποκτήσετε έγκαιρη πρόσβαση στο Dall-E 2;

Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να συμπληρώσετε σωστά τη φόρμα λίστας αναμονής, η οποία είναι να παρέχετε όλες τις νόμιμες λεπτομέρειες για εσάς και να αφήσετε και τους συνδέσμους κοινωνικής δικτύωσης. Είναι τεράστια ώθηση εάν τα κοινωνικά προφίλ σας είναι ενεργά και έχουν πολλούς ακόλουθους.

Επίσης, εάν είστε είτε επαγγελματίας καλλιτέχνης είτε προγραμματιστής, τότε βεβαιωθείτε ότι το έχετε επιλέξει επειδή αυτές οι δύο κατηγορίες γνώρισαν τεράστια επιτυχία στην έγκαιρη πρόσβαση στο λογισμικό. Φυσικά, εάν πιστεύετε ότι δεν έχετε συμπληρώσει τη φόρμα στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας, μπορείτε να υποβάλετε ξανά αίτηση.

Υπάρχουν πολλοί δημιουργοί και παράγοντες επιρροής που έχουν ήδη αποκτήσει πρόσβαση Beta σε αυτό το καταπληκτικό λογισμικό. Ένα από αυτά είναι το κανάλι στο YouTube με το όνομα Jazza. Δείτε το ενημερωτικό demo βίντεο τους:

Μια άλλη δημοφιλής επιρροή μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η Karen, χρησιμοποίησε το λογισμικό για να δημιουργήσει ένα μουσικό βίντεο χρησιμοποιώντας μόνο εικόνες που δημιουργούνται από το Dall-E 2.

  Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης iPhone χωρίς κουμπιά

Για να μην ξεχνάμε, το τελευταίο εξώφυλλο περιοδικού του Cosmopolitan δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το Dall-E 2.

Οι νέοι χρήστες του λογισμικού θα λάβουν περιορισμένο αριθμό δωρεάν πιστώσεων χρησιμοποιώντας τις οποίες μπορούν να δημιουργήσουν, να επεξεργαστούν και να δημιουργήσουν εικόνες. Οι πιστώσεις αναπληρώνονται κάθε μήνα, αλλά με κάθε μήνα που περνά, το ποσό αναπλήρωσης συνεχίζει να μειώνεται μέχρι να σας ζητηθεί να αγοράσετε επιπλέον πιστώσεις.

Από τώρα, ο πρώτος μήνας σας δίνει 50 δωρεάν πιστώσεις και στη συνέχεια 15 μονάδες τον επόμενο μήνα. Η τιμή για την αγορά πρόσθετων πιστώσεων είναι 15 $ για 115 μονάδες, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν 460 εικόνες για εσάς.

Εναλλακτική του Dall-E 2

Παλαιότερα γνωστό ως Dall-E Mini, το Craiyon είναι μια θαυμάσια εναλλακτική του Dall-E 2. Είναι δωρεάν, ανοιχτού κώδικα και σας επιτρέπει να σχεδιάζετε εικόνες χρησιμοποιώντας απλώς προτροπές κειμένου.

Είναι ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης και απαιτεί από εσάς να εισάγετε μόνο λέξεις-κλειδιά για να επιστρέψει με ζωγραφισμένες εικόνες μέσα σε 2 λεπτά. Εδώ είναι ένα καλό παράδειγμα:

Ίσως παρατηρήσετε μερικές φορές τα αποτελέσματα δεν είναι πολύ ακριβή ή της καλύτερης ποιότητας. Αυτό συμβαίνει επειδή ο τρέχων κωδικοποιητής εικόνων τους έχει περιορισμούς, αλλά τα καλά νέα είναι ότι εργάζονται σε μια βελτιωμένη έκδοση που θα είναι διαθέσιμη σύντομα.

Επιτρέπεται να αποθηκεύσετε τις εικόνες με τη μορφή στιγμιότυπων οθόνης και μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το φόρουμ τους εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα ή θέλετε να εξαλείψετε τυχόν αμφιβολίες. 💭

συμπέρασμα

Ο κόσμος της τεχνολογίας εξελίσσεται γρήγορα και η συλλογή λογισμικού από το OpenAI είναι ένα καλό παράδειγμα αυτού. Όταν το Dall-E 2 γίνει διαθέσιμο σε όλους, δεν θα είναι τίποτα λιγότερο από επαναστατικό. Ελπίζω να αποκτήσετε έγκαιρη πρόσβαση σε αυτό μεταβαίνοντας στη λίστα αναμονής τους.

Εάν είστε χρήστης iPad, μπορείτε επίσης να δείτε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές σχεδίασης iPad για να καλέσετε τον καλλιτέχνη μέσα σας!