Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο εργαστήριο Steam, τι είναι

Το Steam είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ψηφιακής διανομής προσανατολισμένες στα παιχνίδια στον κόσμο, με δεκάδες εκατομμύρια καθημερινές προσβάσεις. Προσφέρει στους παίκτες το τέλειο μέρος για να λάβουν τα πιο πρόσφατα παιχνίδια και επίσης βοηθά τους προγραμματιστές gaming να δημοσιεύσουν τους τίτλους τους και να κερδίσουν την αναγνώριση.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες πλευρές του Steam που πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν, όπως το Steam Workshop.

Τι είναι το Steam Workshop;

Ενσωματωμένο στον πελάτη Steam, το Steam Workshop είναι ένα εργαλείο που τροφοδοτείται αποκλειστικά από την κοινότητα παιχνιδιών Steam, επιτρέποντας τόσο στους προγραμματιστές όσο και στους τακτικούς χρήστες να ανεβάζουν και να κατεβάζουν περιεχόμενο συμβατό με το Steam, όπως mods, χάρτες, skins και άλλα.

Το Εργαστήριο Steam είναι εντελώς δωρεάν στη χρήση και ο μόνος πραγματικός περιορισμός που σχετίζεται με αυτό είναι η φαντασία σας και η βιβλιοθήκη παιχνιδιών σας.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο εργαστήριο Steam;

Όπως γνωρίζετε, η λήψη παιχνιδιών και λογισμικού μέσω Steam είναι δυνατή μόνο εάν έχετε εγκατεστημένο το πρόγραμμα-πελάτη Steam στον υπολογιστή σας.

  Είναι το Steam συμβατό με το Windows 10 Creators Update;

Λοιπόν, αυτός ο περιορισμός δεν επεκτείνεται στο Εργαστήριο Steam, καθώς μπορεί να προσπελαστεί τόσο από τον πελάτη Steam, όσο και από τον ιστότοπο Steam μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού.

Ωστόσο, εάν επιλέξετε να έχετε πρόσβαση μέσω του προγράμματος περιήγησής σας, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.

Μπορεί κάποιος να προσθέσει περιεχόμενο στο Steam Workshop;

Συνοπτικά, οποιοσδήποτε μπορεί να προσθέσει περιεχόμενο στο Εργαστήριο Steam, αρκεί να έχει λογαριασμό Steam και υπογράφει τη δεσμευτική συμφωνία με το Steam που θα εμφανίζεται κάθε φορά που θέλετε να ανεβάσετε νέο περιεχόμενο.

Ο μόνος αληθινός περιορισμός όσον αφορά τη δημιουργία και τη μεταφόρτωση περιεχομένου για το Εργαστήριο Steam είναι αν το παιχνίδι υποστηρίζει καν mods ή όχι, αλλά αυτό είναι κάτι που είναι εύκολο να το ανακαλύψετε.

Είναι καλό το περιεχόμενο στο Steam Workshop;

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το περιεχόμενο από το Steam Workshop μπορεί να προστεθεί τόσο από προγραμματιστές ενός παιχνιδιού, όσο και από παίκτες.

Αυτό το κάνει έτσι ώστε το περιεχόμενο να ποικίλλει σε μέγεθος και ποιότητα, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες θα πρέπει να αγνοηθεί.

Μάλιστα, ορισμένοι βγάζουν κέρδος μέσω του Steam Workshop δημιουργώντας κορυφαίο περιεχόμενο και πουλώντας το.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Steam Link για να παίξετε παιχνίδια Steam στο τηλέφωνό σας

Το θέμα με το premium περιεχόμενο είναι ότι μπορεί να επιστραφεί και αυτό, ακολουθώντας την ίδια πολιτική επιστροφής χρημάτων που εφαρμόζει το Steam και στα παιχνίδια του.

Ευτυχώς, όσοι από εσάς έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό μπορείτε επίσης να επιλέξετε δωρεάν περιεχόμενο, το οποίο ούτως ή άλλως είναι αρκετά άφθονο.

Πού είναι το Steam Workshop; Πώς το χρησιμοποιώ;

Στο παρακάτω παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσουμε ένα αγαπημένο Steam που ονομάζεται DotA 2 και θα σας δείξουμε πώς να κατεβάζετε προσαρμοσμένους χάρτες που έχουν δημιουργηθεί από την κοινότητα:

Εκκινήστε τον πελάτη σας Steam ή μεταβείτε στο Αρχική σελίδα Steam στο πρόγραμμα περιήγησής σας
Μεταβείτε στο Community Hub και επιλέξτε Workshop από την αναπτυσσόμενη λίστα
Αναζητήστε το DotA 2 Hub στη γραμμή αναζήτησης Find Hubs
Ενώ βρίσκεστε στο DotA 2 Hub, μεταβείτε στην καρτέλα Workshop
Εάν ένα παιχνίδι που ψάχνετε δεν έχει την καρτέλα Workshop, σημαίνει ότι δεν έχει υποστήριξη mod

Αναζητήστε ένα στοιχείο που θέλετε στο βασικό σας παιχνίδι και πατήστε Λήψη
Εάν δεν έχετε εγκατεστημένο το βασικό παιχνίδι, το κουμπί θα εμφανιστεί ως +Εγγραφή

Μόλις κατεβάσετε το προσαρμοσμένο περιεχόμενο, θα είναι διαθέσιμο στο παιχνίδι από την αντίστοιχη ενότητα, ανάλογα με τον τύπο περιεχομένου (skins, προσαρμοσμένοι χάρτες, κ.λπ.).

Ακριβώς όπως το τυπικό παιχνίδι ή το λογισμικό σας Steam, μπορείτε να αφήσετε κριτικές και να βαθμολογήσετε τα στοιχεία του εργαστηρίου, καθώς και να διαβάσετε κριτικές άλλων χρηστών.

  Πώς να κατεβάσετε τα παιχνίδια Steam σε έναν προσαρμοσμένο κατάλογο

Η βαθμολογία είναι σημαντική για τα στοιχεία του Workshop, επειδή, όπως και με το βασικό παιχνίδι, θα επηρεάσει τη δημοτικότητά του, τον τρόπο που θα προτείνεται και τον τρόπο εμφάνισης του στα ερωτήματα αναζήτησης.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω ένα στοιχείο του Steam Workshop;

Επιστρέψτε στην καρτέλα εργαστηρίου DotA 2 όπως κάνατε στην προηγούμενη λύση και κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση
Από την αναπτυσσόμενη λίστα, κάντε κλικ στα Εγγεγραμμένα στοιχεία
Αναζητήστε το προσαρμοσμένο περιεχόμενο που θέλετε να καταργήσετε και τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού σας πάνω από το κουμπί Εγγραφή
Πατήστε το κουμπί Εγγραφή για να διαγραφείτε από αυτό

Αξίζει τον κόπο το Steam Workshop;

Δεδομένου ότι η χρήση του Εργαστηρίου Steam είναι εντελώς δωρεάν, σας συνιστούμε να το δοκιμάσετε, καθώς ποτέ δεν ξέρετε τι διασκεδαστικό περιεχόμενο μπορεί να έχει δημιουργήσει η κοινότητα.

Εξάλλου, δεδομένου ότι το περιεχόμενο του Steam Workshop είναι το gaming αντίστοιχο του fanfiction, δεν υπάρχει όριο στο τι μπορείτε να ανεβάσετε ή να κατεβάσετε από αυτό, εφόσον το περιεχόμενο εμπίπτει στις οδηγίες της κοινότητας του Steam.

Επιπλέον, ακόμη και το περιεχόμενο επί πληρωμή μπορεί να επιστραφεί εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με αυτό, επομένως δεν υπάρχει τίποτα να χάσετε εάν αποφασίσετε να το δώσετε.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Συνολικά, το Εργαστήριο Steam παρουσιάζει μεγάλες δυνατότητες για τη φιλοξενία ενδιαφέροντος περιεχομένου, επομένως μπορεί κάλλιστα να το εκμεταλλευτείτε.

Έχετε δοκιμάσει ποτέ κάποιο προσαρμοσμένο περιεχόμενο από το Steam Workshop;

Αν ναι, ενημερώστε μας τι βρήκατε ενδιαφέρον εκεί, λέγοντάς μας τα πάντα στην ενότητα σχολίων παρακάτω.