Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στη γραμμή εντολών χωρίς εκκίνηση στην επιφάνεια εργασίας στα Windows 10

Όταν κάτι πάει στραβά με τα Windows και δεν μιλάμε για τα συνηθισμένα προβλήματα που έχουν, αλλά για κάτι όπου ένα βασικό αρχείο είναι κατεστραμμένο, συχνά δεν μπορείτε να το διορθώσετε από την επιφάνεια εργασίας. Η επιδιόρθωση συχνά έγκειται στην επιδιόρθωση αρχείων από τη γραμμή εντολών ή στην εκτέλεση μερικών ελέγχων για να βρείτε τι συμβαίνει. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στη γραμμή εντολών προτού φτάσετε στην επιφάνεια εργασίας σας, εάν φτάσετε ποτέ εκεί.

Πρόσβαση στη γραμμή εντολών

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να χρειαστεί να αποκτήσετε πρόσβαση στη γραμμή εντολών. όταν έχετε εγκατεστημένα τα Windows 10 και όταν δεν έχετε εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα. Η διαδικασία για τα δύο είναι ελαφρώς διαφορετική.

  Πώς να καταλάβετε εάν το MacBook σας φορτίζεται

Windows 10 Εγκατεστημένα

Εάν έχετε εγκατεστημένα τα Windows 10, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη γραμμή εντολών από τις σύνθετες επιλογές εκκίνησης. Υπάρχουν τρεις διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Εάν μπορείτε να μεταβείτε στην επιφάνεια εργασίας και να ανοίξετε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”, μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων “Ενημέρωση και ασφάλεια” και μεταβείτε στην καρτέλα “Ανάκτηση” και στην ενότητα “Εκκίνηση για προχωρημένους”, κάντε κλικ στην επιλογή “Επανεκκίνηση τώρα”. Μεταβείτε στην Αντιμετώπιση προβλημάτων> Επιλογές για προχωρημένους και κάντε κλικ στην επιλογή Γραμμή εντολών.

Η άλλη επιλογή είναι να εκκινήσετε απευθείας στην οθόνη Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους. Για να το κάνετε, πατήστε F11 το δευτερόλεπτο που θα ενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας και θα σας μεταφέρει στην οθόνη εκκίνησης για προχωρημένους, όπου μπορείτε να επιλέξετε ξανά Γραμμή εντολών.

  Πώς να αποκτήσετε την εφαρμογή Reader στα Windows 10

Η τελευταία εναλλακτική είναι να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο Shift όταν κάνετε επανεκκίνηση των Windows 10 από την επιφάνεια εργασίας. Σας μεταφέρει ξανά στην οθόνη εκκίνησης για προχωρημένους, όπου κάνετε κλικ στη Γραμμή εντολών.

Δεν έχει εγκατασταθεί λειτουργικό σύστημα

Εάν δεν έχετε εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα, χρειάζεστε ένα USB stick με Windows 10 σε αυτό. Δεν είναι δύσκολο να αποκτήσετε ένα, αλλά θα χρειαστείτε πρόσβαση σε έναν λειτουργικό υπολογιστή για να το φτιάξετε.

Συνδέστε το στον υπολογιστή σας και ενεργοποιήστε το. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής εκκινείται από τη μονάδα USB. Μπορείτε να ελέγξετε και να αλλάξετε τη σειρά εκκίνησης από το BIOS. Μόλις εκκινήσετε στην οθόνη εγκατάστασης για τα Windows 10, θα δείτε την επιλογή Επιδιόρθωση. Κλίκαρέ το.

  Παρακολουθεί τη χρήση RAM & CPU, απεγκαθιστά μαζικά εφαρμογές

Η επιλογή Επιδιόρθωση σάς μεταφέρει στην ίδια οθόνη επιλογών εκκίνησης για προχωρημένους που λαμβάνετε και η επιλογή Γραμμή εντολών είναι εκεί που θα έπρεπε.

Από τη γραμμή εντολών, θα έχετε στη διάθεσή σας τα συνηθισμένα βοηθητικά προγράμματα που έχει να προσφέρει. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Diskpart για να μορφοποιήσετε και να χωρίσετε τις μονάδες δίσκου σας. Εάν προσπαθείτε να σώσετε αρχεία από τον σκληρό δίσκο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών για να το κάνετε.