Πώς να αποκτήσετε πιστοποίηση Scrum Master το 2022;

Εάν θέλετε να προωθήσετε την καριέρα σας στο φάσμα διαχείρισης έργων και να λάβετε καλύτερη αποζημίωση από τους συνομηλίκους σας, πρέπει να ξεκινήσετε με μια πιστοποίηση Scrum.

Το Scrum είναι από καιρό ένα δημοφιλές πλαίσιο ανάπτυξης λογισμικού που επιτρέπει στην ομάδα του έργου σας να συνεργαστεί και να ολοκληρώσει το έργο εγκαίρως. Λόγω της χρησιμότητάς του στην παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα στη διαχείριση έργων, άλλοι κλάδοι έχουν επίσης υιοθετήσει το πλαίσιο Scrum.

Δεν μπορούν όλοι οι διαχειριστές έργων να εφαρμόσουν τη μεθοδολογία Scrum. Πρέπει να περάσετε από συγκεκριμένη διεθνή διαπίστευση για να εφαρμόσετε το Scrum σε έργα. Μόλις πιστοποιηθείτε, κερδίζετε τον ακαδημαϊκό τίτλο του Scrum Master.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε την πορεία για μια πιστοποίηση scrum master σήμερα.

Πίνακας περιεχομένων

Τι σημαίνει Scrum Master;

Ένας Scrum Master ηγείται της ομάδας έργου μέσω της διαχείρισης έργου Agile καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του προϊόντος. Τέτοιοι επαγγελματίες περνούν από προηγμένες διαδικασίες εκμάθησης δεξιοτήτων για να αποκτήσουν αρκετή αυτοπεποίθηση ώστε να εφαρμόσουν το πλαίσιο Scrum σε οποιαδήποτε επιχείρηση. Ο απώτερος στόχος ενός Scrum Master είναι να διατηρήσει ολόκληρη την ομάδα συγχρονισμένη και να στοχεύει στην επίτευξη των στόχων του έργου.

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να γίνετε Scrum Master ισοδύναμο με αρχηγό ομάδας Scrum. Γίνεστε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του κατόχου του προϊόντος, της ομάδας έργου, των προγραμματιστών προϊόντων και άλλων απαραίτητων. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να εμπλακείτε στη στρατηγική και στον ιδεασμό προϊόντων.

Η ένεση του πλαισίου Agile, η διεξαγωγή καθημερινών συναντήσεων scrum, η παρακολούθηση και η ενεργοποίηση της προόδου της ομάδας και η επικοινωνία είναι οι τέσσερις βασικές ευθύνες ενός Scrum Master.

Ποιος πρέπει να επιλέξει μια πιστοποίηση Scrum Master;

Οποιοσδήποτε διευθυντής επιχείρησης επιθυμεί να υιοθετήσει έναν καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο επίλυσης σύνθετων επιχειρηματικών ζητημάτων και σημείων συμφόρησης έργων θα πρέπει να επιλέξει την πιστοποίηση Scrum Master.

Το πλαίσιο Scrum ενσωματώνει ομαδική εργασία, διαχείριση προϋπολογισμού, διαχείριση χρόνου, σύντομα σπριντ, ομαδικό προβληματισμό, εκτίμηση ατόμων, εστίαση και προβολή στη συμβατική διαχείριση έργων. Έτσι, σχεδόν κάθε βιομηχανία μπορεί να υιοθετήσει αυτή τη μεθοδολογία για να βελτιώσει τον κύκλο ζωής του έργου.

Ως εκ τούτου, προτείνεται ιδιαίτερα στους ακόλουθους επαγγελματίες να παρακολουθήσουν μαθήματα Scrum:

  • Μηχανικοί Λογισμικού
  • Εκπαιδευόμενοι Scrum Masters
  • Επιχειρηματικοί Αναλυτές
  • Νέα μέλη ομάδας μιας ομάδας Scrum
  • Project Managers
  • Έμποροι ψηφιακών ή συμβατικών προϊόντων
  • Επιστήμονες Δεδομένων
  • Διευθυντές και εκπρόσωποι HR

Πάνω απ ‘όλα, θα πρέπει να πάτε για την πιστοποίηση Scrum Master εάν έχετε φτάσει σε ένα ανώτατο όριο κάθετης ανάπτυξης ως διαχειριστής και θέλετε μια νέα ονομασία που πληρώνει καλά.

Προοπτικές καριέρας ενός κατόχου πιστοποίησης Scrum Master

Είτε είστε διευθυντής επιχείρησης, μηχανικός λογισμικού, διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού ή διευθυντής έργου, με την απόκτηση Πιστοποίησης Scrum Master, διευρύνετε το εύρος εργασίας και την ανάπτυξή σας εντός της εταιρείας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις συντομεύσεις κειμένου στα Έγγραφα Google

Ένα Scrum Master μπορεί να γίνει τα εξής:

  • Γίνετε ένας προπονητής Agile Framework με προνόμια και προνόμια σε επίπεδο στελεχών
  • Αναβάθμιση σε θέση μέντορα ομάδας για το πλαίσιο Scrum
  • Πιθανότητες να γίνετε ιδιοκτήτης προϊόντος ή διαχειριστής με εξουσίες προϋπολογισμού και λήψης αποφάσεων
  • Γίνετε στέλεχος για τον οργανωτικό μετασχηματισμό και την ανάπτυξη
  • Εξακριβώστε έναν ηγετικό ρόλο για να εισάγετε το Agile και το Scrum σε κάθε διαδικασία της επιχείρησης

Οι μισθοί ενός Scrum Master ποικίλλουν ανάλογα με τον οργανισμό και την Πιστοποίηση Scrum που κατέχετε. Πρόσφατο Γυάλινη πόρτα η έκθεση προτείνει τα ακόλουθα:

  • Ο ελάχιστος μισθός είναι 65 χιλιάδες $/έτος στις ΗΠΑ
  • Ωστόσο, μπορεί να φτάσει έως και 225.000 $/έτος στις ΗΠΑ
  • Ο μέσος μισθός που μπορείτε να περιμένετε στις ΗΠΑ είναι 153.000 $/έτος

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους ρόλους του Scrum Master σε εκτελεστικό επίπεδο, μπορείτε να περιμένετε πρόσθετα προνόμια, κατανομή κερδών, επιλογές μετοχών, υψηλότερα μπόνους και συμβουλές.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να αναλάβετε έργα μερικής απασχόλησης ή freelancing ως μέντορας Scrum ή ενεργοποιητής πλαισίου Scram σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (SMB).

Τύποι Πιστοποιήσεων Scrum Master

Υπάρχουν πολλές εκδόσεις για επαγγελματίες με πιστοποίηση Scrum. Εξαρτάται κυρίως από τη βιομηχανία, το εμπόριο, την αρχή πιστοποίησης και, το πιο σημαντικό, την εργασία του μαθήματος. Τα ακόλουθα είναι μερικά δημοφιλή που επιλέγουν οι περισσότεροι διαχειριστές έργων και επιχειρήσεων:

CSM

Η πιστοποίηση Certified ScrumMaster (CSM) είναι η πρώτη ή βασική πιστοποίηση για επαγγελματίες του Scrum. Κυρίως, οι εταιρείες ζητούν αυτήν την πιστοποίηση από επαγγελματίες του Scrum που θέλουν να είναι μέρος της ομάδας του Scrum. Μερικές φορές, μπορείτε επίσης να γίνετε Scrum Master.

A-CSM

Η πιστοποίηση Advanced Certified Scrum Master (A-CSM) σάς δίνει τη δυνατότητα να υπερβείτε τα βασικά του πλαισίου Scrum. Μπορείτε να διευκολύνετε, να αλληλεπιδράτε, να καθοδηγείτε και να κυβερνάτε τη δυναμική της ομάδας μέσα σε έναν οργανισμό.

CSP-SM

Η πιστοποίηση Certified Scrum Professional Scrum Master (CSP-SM) σάς επιτρέπει να υπερβείτε τα όρια του CMS και του A-CSM. Υποστηρίζει την εκπαίδευση, την εμπειρία και τις γνώσεις σας για το πλαίσιο Scrum και την εφαρμογή του στην εργασία.

CTC-SM

Η διαπίστευση Certified Team Coach Scrum Master (CTC-SM) σάς δίνει τη δυνατότητα να γίνετε πιστοποιημένος προπονητής Agile. Υπάρχει επίσης μια άλλη παραλλαγή αυτής της πιστοποίησης για επιχειρήσεις σε επίπεδο επιχείρησης, η οποία είναι γνωστή ως CEC-SM ή Certified Enterprise Coach Scrum Master.

Πιστοποιήσεις Scrum για ιδιοκτήτες προϊόντων και προγραμματιστές

Πιστοποιημένος κάτοχος προϊόντος Scrum (CSPO)

Η CSPO σας εκπαιδεύει να είστε διαχειριστής προϊόντων ή ιδιοκτήτης με γνώση του πλαισίου Scrum. Εκτός από το Scrum, μαθαίνετε τα βασικά της διαχείρισης προϊόντων, λαμβάνετε εκπαίδευση για συγκεκριμένο προϊόν, μαθαίνετε πώς να διαχειρίζεστε τους ενδιαφερόμενους κ.λπ.

Η πιστοποίηση CSPO επικυρώνει την πείρα σας ως ιδιοκτήτης ή διαχειριστής προϊόντος Scrum. Έτσι, μπορείτε να αποκτήσετε μια θέση σε επίπεδο στελεχών σε οποιονδήποτε οργανισμό που εργάζεται επιθετικά σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Εάν είστε ήδη CSPO, μπορείτε να αρχίσετε να προετοιμάζεστε για να γίνετε κάτοχος προϊόντος CSP-PO ή Certified Scrum Professional Product Owner και ACSPO ή Advanced Certified Scrum Product Owner.

Πιστοποιημένος προγραμματιστής Scrum (CSD)

Μπορείτε να προχωρήσετε πολλαπλά την καριέρα σας στην ανάπτυξη προϊόντων αποκτώντας την πιστοποίηση CSD. Επιβεβαιώνει ότι διαθέτετε τις απαιτούμενες δεξιότητες και ικανότητες για να ηγηθείτε μιας ομάδας ανάπτυξης προϊόντων, εφαρμόζοντας μεθοδολογίες ανάπτυξης προϊόντων Agile και Scrum.

Όποιος θέλει να αποκτήσει την άδεια Certified Scrum Professional (CSP) ή Advanced Certified Scrum Developer (ACSD) πρέπει να αποκτήσει την πιστοποίηση CSD.

  Πώς να οργανώσετε συντομεύσεις σε φακέλους σε iPhone και iPad

Όντας CSD, μπορείτε να συντονιστείτε αποτελεσματικά με εξωτερικούς πελάτες, εσωτερικούς πελάτες, άλλες ομάδες Scrum και επιχειρηματικούς μετόχους. Διασφαλίζετε ότι η ομάδα ανάπτυξης προϊόντων ακολουθεί το πλαίσιο Scrum για να παραδώσει ένα τελικό προϊόν στο τέλος σύντομων μπλοκ ανάπτυξης ή σπριντ.

Πιστοποιημένο ScrumMaster

Επισκόπηση Εξετάσεων

Είναι μια διαδικτυακή εξέταση που διοργανώνεται από την Scrum Alliance Inc. Μόλις εγγραφείτε για οποιοδήποτε εκπαιδευτικό πρόγραμμα πιστοποίησης, γίνεστε μέλος της Scrum Alliance. Η ομάδα του Scrum Alliance θα σας στείλει ένα email καλωσορίσματος και έχετε 90 ημέρες για να ολοκληρώσετε τη δοκιμή.

Αιρετότητα

Οποιοσδήποτε έχει περάσει από τα πιστοποιημένα μαθήματα της Scrum Alliance από μια φημισμένη πηγή είναι επιλέξιμος για τη δοκιμή. Πρέπει να είστε γνώσεις υπολογιστή και να έχετε έναν τυπικό υπολογιστή για να κάνετε το τεστ.

Διάρκεια Εξετάσεων

Η εξέταση διαρκεί 90 λεπτά. Παίρνετε δύο προσπάθειες στην αρχή. Εάν αποτύχετε μετά από δύο προσπάθειες, θα πρέπει να πληρώσετε ένα επιπλέον τέλος ανάληψης 25 $.

Βαθμολογία επιτυχίας

Πρέπει να σημειώσετε 74% ή περισσότερο για να περάσετε τις εξετάσεις. Θα υπάρχουν σύντομες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και τύπου true/false για να ελέγξετε τις βασικές σας ικανότητες στο Scrum.

Τέλη πιστοποίησης

Το κόστος πιστοποίησης είναι $29. Το κόστος του μαθήματος μπορεί να είναι μεταξύ $450 και $1000. Το κόστος επαναπιστοποίησης είναι $100.

Εγκυρότητα

Η άδεια ισχύει για δύο χρόνια. Πρέπει να κερδίσετε 16 SEU και να πληρώσετε το τέλος ανανέωσης για να διατηρήσετε τον τίτλο.

Advanced Certified ScrumMaster

Επισκόπηση Εξετάσεων

Η εξέταση θα είναι διαδικτυακή και οι ερωτήσεις θα δοκιμάσουν τις ικανότητές σας σε:

  • Απαντήστε με σιγουριά
  • Διευκολύνετε τον καλύτερο διάλογο
  • Scale Scrum and Agile
  • Αύξηση της δέσμευσης

Αιρετότητα

Πρώτον, θα πρέπει να έχετε μια έγκυρη άδεια CSM από την Scrum Alliance. Άλλες απαιτήσεις είναι:

  • Ολοκληρώστε ένα διήμερο μάθημα πιστοποίησης από συνεργάτες της Scrum Alliance
  • Ολοκληρώστε όλες τις εργασίες πριν και μετά το μάθημα
  • Τουλάχιστον 12 μήνες εργασιακής εμπειρίας Scrum Master

Τέλη πιστοποίησης

Το κόστος πιστοποίησης δεν είναι δημόσια διαθέσιμο. Πρέπει να εγγραφείτε για ένα μάθημα που μπορεί να κοστίσει $600 έως $1500, συμπεριλαμβανομένου του τέλους εξέτασης.

Εγκυρότητα

Το πιστοποιητικό ισχύει για δύο χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πρέπει να κερδίσετε 30 SEU και να πληρώσετε ένα τέλος επαναπιστοποίησης 175 $ για να παρατείνετε την ισχύ της άδειας.

Πιστοποιημένος Scrum Professional ScrumMaster

Επισκόπηση Εξετάσεων

Παρόμοια με τα μαθήματα πιστοποίησης πρώτου και δεύτερου επιπέδου που περιγράφονται παραπάνω, είναι επίσης μια διαδικτυακή δοκιμή. Το γραπτό των εξετάσεων θα δοκιμάσει τις ικανότητές σας στα ακόλουθα:

  • Lean, Agile και Scrum
  • Βασικές Ικανότητες Scrum Master
  • Εξυπηρέτηση στην ομάδα Scrum
  • Υπηρεσία στον Κάτοχο του Προϊόντος
  • Υπηρεσία στον Οργανισμό
  • Advanced Scrum Mastery

Αιρετότητα

Πρέπει να φέρετε τα ακόλουθα στον πίνακα για να εμφανιστούν στην εξέταση CSP SM:

  • Μια έγκυρη πιστοποίηση A-CSM
  • Ολοκληρώστε τις εργασίες του μαθήματος που περιγράφονται σε ένα πιστοποιημένο μάθημα μάθησης CSP SM
  • Τουλάχιστον 24 μήνες εμπειρία ως Scrum Master

Τέλη πιστοποίησης

Πρέπει να εγγραφείτε για οποιαδήποτε εκπαιδευτική προσφορά CSP SM που είναι συνεργάτης της Scrum Alliance. Το κόστος μαθημάτων κυμαίνεται από 1.400 $ έως 2.000 $ με το τέλος πιστοποίησης.

Εγκυρότητα

Εάν πληρώσετε το κόστος ανανέωσης των 250 $ και κερδίσετε 40 SEU τα τελευταία δύο χρόνια, η Scrum Alliance θα σας πιστοποιήσει εκ νέου με το CSP SM.

Scrum for Beginners + Scrum Master Προετοιμασία πιστοποίησης: Udemy

Αυτό Μάθημα Udemy είναι ένα από τα πιο δημοφιλή διαδικτυακά μαθήματα που βασίζεται στον πιο πρόσφατο Οδηγό Scrum. Θα πρέπει να βρείτε όλο το υλικό και τις πληροφορίες μαθημάτων που θα εμφανιστούν για την πιστοποίηση Professional Scrum Master (PSM) από το Scrum.org.

  28 Καλύτερο δωρεάν λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών για υπολογιστή

Το μάθημα καλύπτει:

  • Προετοιμασία υλικού για διαπίστευση Scrum Master
  • Προετοιμάστε υλικά για πιστοποίηση Agile
  • Δοκιμάστε τις ικανότητές σας στο Scrum
  • Το πλήρες πλαίσιο Scrum
  • Διαγράμματα τεχνικού χρέους, ταχύτητας και εξάντλησης

Το μάθημα είναι επίσης κατάλληλο για την πιστοποίηση Certified ScrumMaster (CSM) που διαχειρίζεται η Scrum Alliance. Επιπλέον, οι κορυφαίες επιχειρήσεις που ακολουθούν το πλαίσιο Scrum, όπως η Eventbrite, η Nasdaq, η box, η NetApp και η Volkswagen, προσφέρουν αυτό το διαδικτυακό μάθημα στους υπαλλήλους τους.

Μάθημα Πιστοποίησης Professional Scrum Master: Whizlabs

Ένα άλλο αξιόλογο μάθημα για τους υποψήφιους για πιστοποίηση Professional Scrum Master Level I είναι αυτή η συλλογή από διάφορα τεστ από Whizlabs. Παίρνετε ένα δωρεάν δοκιμαστικό έγγραφο πρακτικής για 80 ερωτήσεις για αξιολόγηση. Αν σας αρέσει αυτό που βλέπετε, μπορείτε να αγοράσετε το μάθημα για να αποκτήσετε πρόσβαση στα υπόλοιπα έγγραφα εξάσκησης premium.

Είναι μια τράπεζα ερωτήσεων που πρέπει να δοκιμάσετε για όσους θέλουν να περάσουν το πρωτεύον επίπεδο πιστοποιήσεων Scrum όπως CSM και PSM I. Οι ερωτήσεις καλύπτουν ικανότητες Scrum όπως η ενίσχυση της ομάδας σε μεμονωμένα επίπεδα, η επαγγελματική ανάπτυξη και παράδοση προϊόντων σε κάθε σπριντ, η διαχείριση προϊόντων σε ένα ευέλικτο περιβάλλον κ.λπ.

Προετοιμασία Εξετάσεων Πιστοποίησης Scrum Master: Coursera

Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το Coursera μάθημα για εξετάσεις CSM προετοιμασία αφού είναι αφιερωμένο στο αναλυτικό πρόγραμμα της Scrum Alliance. Μπορεί επίσης να θέλετε να ολοκληρώσετε το μάθημα εξειδίκευσης του Scrum Master Certification στην ίδια πλατφόρμα για να κατανοήσετε το βασικό πλαίσιο Scrum.

Είναι ένα μάθημα 2 εβδομάδων που ξεκινά με την προετοιμασία για τις εξετάσεις CSM για 3 ώρες την πρώτη εβδομάδα. Τη 2η εβδομάδα, η εργασία του μαθήματος θα καλύψει Ρόλους Scrum, Events και Artifacts για 4 ώρες. Και στις δύο ενότητες, θα βρείτε πολλά βίντεο, αναγνώσεις και κουίζ για να μάθετε τα βασικά του Scrum.

Επιπλέον, το μάθημα συνοδεύεται από οικονομική βοήθεια και μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για αυτό εάν πληροίτε συγκεκριμένες απαιτήσεις επιλεξιμότητας. Και, τέλος, το μάθημα είναι πολύ κατάλληλο για διευθυντές και μηχανικούς που είναι στη δουλειά που προτιμούν μαθήματα εκμάθησης με αυτό-ρυθμό από αυτά που καθοδηγούνται από εκπαιδευτές.

Εκπαίδευση Certified ScrumMaster (CSM) Certification: Edureka

Αυτό Μάθημα Edureka θα σας καθοδηγήσει στις απαιτούμενες ικανότητες για να περάσετε την πιστοποίηση CSM χωρίς κόπο. Είναι ένα μάθημα στην τάξη που καθοδηγείται από εκπαιδευτές. Ως εκ τούτου, πρέπει να προγραμματίσετε την εμφάνισή σας για το μάθημα και να το παρακολουθήσετε για να μάθετε το πλαίσιο Scrum, να λάβετε ένα έντυπο αντίγραφο της εργασίας του μαθήματος και να λάβετε PDU και SEU.

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει:

  • Επισκόπηση Agile και Scrum
  • Οι τρεις ρόλοι στο Scrum
  • Τελετές Scrum
  • Καθημερινή Αναδρομική Scrum και Sprint
  • Ορισμός Έγινε (DoD) και Κριτήρια Αποδοχής
  • Σχεδιασμός προϊόντων κ.λπ.

Οι Μονάδες Επαγγελματικής Ανάπτυξης (PDUs) και οι Εκπαιδευτικές Μονάδες Scrum (SEU) είναι υποχρεωτικές για όσους έχουν ήδη την πιστοποίηση CSM και θέλουν να διατηρήσουν ανέπαφη την εγκυρότητα.

Certified ScrumMaster Certification Training Course: Simplilearn

Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα στην τάξη για την επερχόμενη πιστοποίηση CSM αλλά δεν θέλετε να παρακολουθήσετε μαθήματα αυτοπροσώπως, αυτό Simplile Learn το μάθημα είναι η σωστή επιλογή. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το μάθημα σχεδόν από οπουδήποτε. Επίσης, η εργασία των μαθημάτων είναι μόνο για δύο ημέρες για 8 ώρες.

Αυτό το εκπαιδευτικό μάθημα διαπίστευσης CSM επισκόπηση του πλαισίου Scrum για την Agile Project Management. Έτσι, είστε έτοιμοι να γίνετε CSM που υποστηρίζεται από την Scrum Alliance. Η εργασία του μαθήματος περιλαμβάνει 2ετή συνδρομή στο Scrum Alliance, κόστος εξέτασης CSM, 20 PDU και 16 SEU.

Τελικές Λέξεις

Μέχρι στιγμής, έχετε περάσει από τα βασικά στοιχεία της πιστοποίησης Scrum Master, τους τύπους, μια επισκόπηση των δοκιμών και ορισμένα διαδικτυακά μαθήματα για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας προς το Scrum Master. Δοκιμάστε οποιονδήποτε από αυτούς τους πόρους και αναβαθμίστε τις δεξιότητες διαχείρισης και την καριέρα σας.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει το Kanban vs. Scrum: Differences.