Πώς να αποκτήσετε νόημα από τις κριτικές παιχνιδιών Steam

Οι κριτικές παιχνιδιών Steam βοηθούν τους παίκτες, νέους και παλιούς, να αποφασίσουν αν αξίζει να παιχτεί ένα παιχνίδι. Από στόμα σε στόμα μπορεί να σας κάνει να κατεβάζετε δημοφιλείς τίτλους χωρίς να ασχολείστε με τις κριτικές τους, αλλά ακόμη και οι πωλήσεις ενός εξαιρετικά δημοφιλούς παιχνιδιού πραγματοποιούνται εάν οι κριτικές του είναι σταθερά αρνητικές. Το Steam έχει ένα δυαδικό σύστημα αξιολόγησης. μια κριτική είναι είτε θετική είτε αρνητική, ωστόσο, οι άνθρωποι μπορούν επίσης να αφήσουν μια λεπτομερή κριτική. Επιπλέον, το Steam σάς ενημερώνει εάν ένα παιχνίδι έχει λάβει πρόσφατα θετικές ή αρνητικές κριτικές και εάν ένα παιχνίδι έχει μικτές κριτικές. Αν δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε με τις πρόσφατα θετικές, πρόσφατα αρνητικές ή μικτές κριτικές παιχνιδιών Steam, εδώ είναι μικρή βοήθεια.

Κυρίως αρνητικό ή κυρίως θετικό

Αυτό είναι πολύ απλά. στη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που έπαιξαν ένα παιχνίδι είτε του άρεσε είτε δεν του άρεσε. Αυτή είναι, όπως λένε, η λαϊκή άποψη. Μπορείτε να διαβάσετε μερικές κριτικές για να δείτε τι επικρίνουν ή τι επαινούν οι παίκτες, αλλά αυτό δεν είναι από τα δύσκολα.

  Πώς να κρύψετε τα παιχνίδια που παίζετε στο Steam

Πρόσφατες αρνητικές ή θετικές κριτικές

Τα παιχνίδια μερικές φορές κυκλοφορούν σε beta και το Steam επιτρέπει στους χρήστες να αφήνουν κριτικές για την έκδοση beta. Εάν η έκδοση beta ενός παιχνιδιού είναι καλή ή κακή, οι κριτικές θα αντικατοπτρίζουν το ίδιο. Μεταγενέστερες ενημερώσεις σε παιχνίδια ενδέχεται να βελτιώσουν ή να υποτιμήσουν την ποιότητά τους. Σε κάθε περίπτωση, οι πρόσφατες αρνητικές ή θετικές κριτικές μπορεί να σημαίνουν ότι μια ενημέρωση έχει επηρεάσει την ποιότητα του παιχνιδιού. Είναι καλύτερο να ελέγξετε εάν το παιχνίδι έλαβε πρόσφατα ενημέρωση και εάν η αλλαγή στη φύση της βαθμολογίας/κριτικών συμπίπτει με αυτήν.

  Πώς να κατεβάσετε τα Save Games από το Steam Cloud

Για να καταλάβετε ποια ήταν η αλλαγή στην αξιολόγηση, κάντε κλικ στην κριτική και στη σελίδα κριτικών, ταξινομήστε τις κατά ημερομηνία για να δείτε γιατί υπάρχει μια ξαφνική εισροή αρνητικών/θετικών κριτικών.

Μικτές κριτικές

Οι μικτές κριτικές είναι λίγο δύσκολο να κατανοηθούν. Μπορεί κάλλιστα να είναι αποτέλεσμα μιας μη δημοφιλής ενημέρωσης παιχνιδιού ή μιας ενημέρωσης που υποσχέθηκε μεγάλη αλλά ελάχιστα παραδοθείσα. Για παράδειγμα, ένας προγραμματιστής παιχνιδιών μπορεί να έχει υποσχεθεί μια σημαντική ενημέρωση και να την έχει διαθέσει στην αγορά και να την τιμολογήσει ως τέτοια, αλλά τελικά να έχει παραδώσει μια μικρή ή/και μέτρια ενημέρωση. Αν και αυτό μπορεί να μην αντανακλά απαραίτητα ότι το παιχνίδι είναι κακό, θα ενοχλήσει τους παίκτες αρκετά ώστε να αφήσουν μια κακή βαθμολογία.

  Είναι το Steam συμβατό με το Windows 10 Creators Update;

Σε αυτήν την περίπτωση, ο καλύτερος τρόπος δράσης είναι πρώτα να ταξινομήσετε τις κριτικές κατά αρνητικές ή θετικές και στη συνέχεια να εμφανίσετε τις πιο χρήσιμες. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να βρείτε γνήσιες κριτικές που έχουν βοηθήσει άλλους παίκτες να αποφασίσουν αν αξίζει ή όχι να αγοράσετε ένα παιχνίδι. Το πιο σημαντικό, μπορεί επίσης να επισημάνει προβλήματα, τεχνικά, με το παιχνίδι και να δει αν τα αντιμετωπίζουν πολλοί άλλοι άνθρωποι.

Τέλος, μπορείτε να ταξινομήσετε τις κριτικές κατά ημερομηνία για να δείτε εάν η εισροή καλών/κακών κριτικών είναι πρόσφατη ή όχι. Εάν είναι πρόσφατο και όλες οι κριτικές παρέχουν έναν λόγο, τότε είναι καλύτερο να μην αγοράσετε το παιχνίδι.