Πώς να αποκτήσετε μια εικονική γραμμή αφής στο macOS


Η Apple δεν ανανεώνει τη σειρά Mac της τόσο συχνά όσο το iPhone. Η πιο πρόσφατη καινοτομία που έκανε η Apple στα MacBook της είναι η συμπερίληψη μιας γραμμής αφής. Η γραμμή αφής είναι μια ταινία εισόδου αφής που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το πληκτρολόγιο στα νεότερα MacBook. Αυτή η γραμμή διαθέτει προγραμματιζόμενα πλήκτρα που ενημερώνονται σύμφωνα με την ενεργή εφαρμογή στην οθόνη σας. Οι προγραμματιστές έχουν την επιλογή να υποστηρίξουν τη γραμμή αφής και να συμπεριλάβουν πλήκτρα προγραμματισμού για συγκεκριμένες εφαρμογές. Είναι μια προσεγμένη δυνατότητα υλικού, αλλά μπορεί να μην αξίζει να αναβαθμίσετε το MacBook σας. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο περιορισμένα είναι τα νέα MacBook όσον αφορά τις θύρες, οι χρήστες προτιμούν τα παλαιότερα μοντέλα. Τούτου λεχθέντος, αν σας αρέσει η ιδέα του Touch Bar, μπορείτε να αποκτήσετε μια εικονική γραμμή αφής στο macOS με μια απλή εφαρμογή που ονομάζεται Touch Bar Simulator.

  Πώς να οργανώσετε μη αυτόματα άλμπουμ στο iTunes και στο macOS Music

Εικονική γραμμή αφής σε macOS

Προσομοιωτής γραμμής αφής προσθέτει μια εικονική γραμμή αφής στην οθόνη σας. Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με αυτό και όλες οι εφαρμογές που έχουν κατασκευαστεί για να λειτουργούν με το Touch Bar μπορούν να λειτουργήσουν με αυτό το εικονικό. Απλώς κατεβάστε και εκτελέστε την εφαρμογή. Πρέπει να εκτελείτε macOS 10.12.2 ή νεότερη έκδοση για να το χρησιμοποιήσετε.

Τα κουμπιά που βλέπετε στην εικονική γραμμή αφής θα αλλάξουν ανάλογα με το ποια εφαρμογή είναι ενεργή. Στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να δείτε τα κουμπιά που εμφανίζονται όταν το Safari είναι ενεργό. Το Touch Bar μπορεί επίσης να εκτελέσει άλλες εφαρμογές Touch Bar και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σαν να έχετε μια πραγματική φυσική γραμμή αφής στο Mac σας.

  Πώς να κατεβάσετε κάθε ταπετσαρία iOS και macOS Ever

Το macOS σάς επιτρέπει να κάνετε λήψη οθόνης από τη γραμμή αφής, αλλά η εικονική έχει ένα κουμπί για να το κάνει επίσης. Κάντε κλικ στο μικρό κουμπί της κάμερας στην επάνω δεξιά γωνία για να στιγματίσετε την εικονική γραμμή αφής. Το ρυθμιστικό δίπλα στο κουμπί της κάμερας σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε την αδιαφάνεια της γραμμής. Μετακινήστε το προς τα δεξιά για να κάνετε τη γραμμή πιο αδιαφανή και μετακινήστε το προς τα αριστερά για να γίνει πιο διαφανές. Μπορείτε να μετακινήσετε την εικονική γραμμή οπουδήποτε θέλετε στην οθόνη σας.

Χρήση της εικονικής γραμμής αφής

Στην προεπιλεγμένη του κατάσταση, η εικονική γραμμή αφής διαθέτει ένα κουμπί Esc, δηλαδή Escape στα αριστερά. Στα δεξιά υπάρχει ένα σύνολο εναλλαγών συστήματος και ένα κουμπί για την επέκτασή τους. Ορισμένες αποκλειστικές εφαρμογές Touch Bar μπορούν να προσθέσουν επιπλέον κουμπιά στα δεξιά, αλλά οι εφαρμογές δεν μπορούν να αφαιρέσουν εντελώς τις εναλλαγές συστήματος. Όσον αφορά τα κλειδιά στα δεξιά, οι εφαρμογές τρίτων μπορούν να προσθέσουν μόνο ένα ή δύο κλειδιά εδώ. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε πρόσθετα κλειδιά, τόσο συστήματος όσο και τρίτων, πατήστε το κουμπί επέκτασης.

  Αλλάξτε τη συμπεριφορά των πλήκτρων λειτουργιών με βάση την ενεργή εφαρμογή [macOS]