Πώς να αποκτήσετε αυτό το εικονίδιο υπολογιστή στην επιφάνεια εργασίας σας

Θα μπορούσατε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία χρησιμοποιώντας το εικονίδιο Αυτός ο υπολογιστής στον υπολογιστή σας. Για ευκολία πρόσβασης, πολλοί χρήστες θα το τοποθετούσαν ως εικονίδιο συντόμευσης στην επιφάνεια εργασίας. Λοιπόν, έχετε μερικές ερωτήσεις σχετικά με αυτό. Πώς να αποκτήσετε αυτό το εικονίδιο υπολογιστή στην επιφάνεια εργασίας σας; Πώς να προσθέσετε αυτόν τον υπολογιστή στην επιφάνεια εργασίας στα Windows 10; Εάν γνωρίζετε ότι Αυτός ο υπολογιστής ονομαζόταν παλαιότερα ο Υπολογιστής μου, ίσως έχετε μια άλλη ερώτηση. Πώς να προσθέσω το εικονίδιο Ο Υπολογιστής μου (Αυτός ο υπολογιστής) στην επιφάνεια εργασίας στα Windows 10; Αυτό το άρθρο θα απαντήσει στον τρόπο εμφάνισης του εικονιδίου Αυτός ο υπολογιστής στην επιφάνεια εργασίας παραθέτοντας μερικές μεθόδους.

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να αποκτήσετε αυτό το εικονίδιο υπολογιστή στην επιφάνεια εργασίας σας

Παρακάτω δείξαμε τις μεθόδους για την προσθήκη αυτού του υπολογιστή στην επιφάνεια εργασίας στα Windows 10.

Βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων

Πριν απαντήσετε στην ερώτησή σας σχετικά με το πώς να αποκτήσετε το εικονίδιο Αυτό το PC στην επιφάνεια εργασίας σας, ενημερώστε μας για τον λόγο της εξαφάνισής του. Αυτό το εικονίδιο υπολογιστή ενδέχεται να μην εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας εάν υπάρχει κάποιο σφάλμα στον υπολογιστή. Δοκιμάστε να λύσετε το σφάλμα χρησιμοποιώντας τις βασικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων παρακάτω.

  Πώς να υπολογίσετε τις ημέρες μεταξύ ημερομηνιών στα Φύλλα Google

Σημείωση: Μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στις μεθόδους που δίνονται παρακάτω προτού δοκιμάσετε αυτές τις βασικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων, εάν γνωρίζετε ότι το εικονίδιο αφαιρέθηκε κατά λάθος και δεν υπήρχε πρόβλημα στο σύστημά σας.

1. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία Tablet: Εάν βλέπετε την οθόνη του υπολογιστή σας σε λειτουργία Tablet, ενδέχεται να μην μπορείτε να εντοπίσετε το εικονίδιο Αυτός ο υπολογιστής στην επιφάνεια εργασίας σας. Πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Tablet για να προβάλετε το εικονίδιο Αυτός ο υπολογιστής. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε την επιλογή Να μην γίνεται εναλλαγή σε λειτουργία tablet ή Ρωτήστε με πριν από την εναλλαγή των λειτουργιών στις Ρυθμίσεις συστήματος.

2. Επιλέξτε Εμφάνιση εικονιδίων επιφάνειας εργασίας: Μερικές φορές, αυτό το εικονίδιο υπολογιστή ενδέχεται να μην εμφανίζεται εάν είναι κρυμμένο στην επιφάνεια εργασίας σας. Αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να προβάλλετε τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας στην επιφάνεια εργασίας σας. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να επιλέξετε Εμφάνιση εικονιδίων επιφάνειας εργασίας.

1. Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας σας και μετακινήστε τον κέρσορα στο μενού Προβολή.

2. Επιλέξτε Εμφάνιση εικονιδίων επιφάνειας εργασίας στη λίστα.

3. Εκτελέστε τη σάρωση SFC: Ο Έλεγχος αρχείων συστήματος ή η σάρωση SFC μπορούν να διορθώσουν τα προβλήματα με τα εικονίδια που λείπουν. Πρέπει να εκτελέσετε τη σάρωση SFC στον υπολογιστή σας και να διορθώσετε τα σφάλματα.

4. Ενημέρωση των Windows: Η ενημέρωση των Windows στον υπολογιστή σας μπορεί να αποκαταστήσει τα προβλήματα συστήματος και να διορθώσει το σφάλμα, το οποίο θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο Αυτός ο υπολογιστής.

5. Επαναφορά υπολογιστή: Επαναφέρετε τον υπολογιστή σας για να διορθώσετε όλα τα προβλήματα και να ξεκινήσετε με έναν νέο υπολογιστή.

6. Επαναφορά του υπολογιστή στην προηγούμενη ρύθμιση: Εάν το ζήτημα της εξαφάνισης αυτού του εικονιδίου υπολογιστή εξακολουθεί να μην έχει λυθεί, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας σε προηγούμενη ρύθμιση όταν ήταν λειτουργικός.

7. Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης γραφικών: Ένα παλιό πρόγραμμα οδήγησης γραφικών μπορεί να σταματήσει την εμφάνιση αυτού του εικονιδίου υπολογιστή στον υπολογιστή σας. Πρέπει να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών στον υπολογιστή σας.

Η πρώτη μέθοδος για τον τρόπο εμφάνισης του εικονιδίου Αυτός ο υπολογιστής στην επιφάνεια εργασίας είναι η εξατομίκευση του μενού της επιφάνειας εργασίας σας. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, μπορείτε να εξατομικεύσετε την επιφάνεια εργασίας σας και να επιλέξετε συγκεκριμένα τα εικονίδια που θα θέλατε να έχετε στην επιφάνεια εργασίας σας.

  Πώς να συμπεριλάβετε υπότιτλους στα γραφήματα του Microsoft Excel

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + πλήκτρα D ταυτόχρονα για να ανοίξετε την επιφάνεια εργασίας.

2. Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε την επιλογή Εξατομίκευση στο μενού.

3. Επιλέξτε την καρτέλα Θέματα στο αριστερό τμήμα του παραθύρου Εξατομίκευση.

4. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις εικονιδίου επιφάνειας εργασίας στην ενότητα Σχετικές ρυθμίσεις.

5. Στο επόμενο παράθυρο, επιλέξτε το πλαίσιο Υπολογιστής στη λίστα.

Σημείωση 1: Δεδομένου ότι αυτή η επιλογή υπολογιστή ονομαζόταν παλαιότερα ο Υπολογιστής μου, πρέπει να επιλέξετε την εμφάνιση του εικονιδίου στην επιφάνεια εργασίας.

Σημείωση 2: Μπορείτε να καταργήσετε την επιλογή της ρύθμισης Να επιτρέπεται στα θέματα να αλλάζουν τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας. Αυτό θα αποτρέψει τα ενσωματωμένα θέματα από την απόκρυψη των εικονιδίων της επιφάνειας εργασίας.

6. Κάντε κλικ στα κουμπιά Εφαρμογή και μετά στο OK για να κάνετε αυτήν την αλλαγή στον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 2: Δημιουργία συντόμευσης στην επιφάνεια εργασίας

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση ως απάντηση στην ερώτηση πώς να αποκτήσετε το εικονίδιο Αυτός ο υπολογιστής στην επιφάνεια εργασίας σας. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια νέα συντόμευση για Αυτός ο υπολογιστής στην επιφάνεια εργασίας σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα αυτής της μεθόδου.

1. Ανοίξτε την επιφάνεια εργασίας στον υπολογιστή σας πατώντας τα πλήκτρα Windows + πλήκτρα D ταυτόχρονα.

2. Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας σας και μετακινήστε τον κέρσορα στο Νέο στο μενού. Επιλέξτε την επιλογή Συντόμευση στο μενού που εμφανίζεται.

3. Πληκτρολογήστε %windir%explorer.exe στη γραμμή και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

4. Εισαγάγετε το όνομα ως This PC και κάντε κλικ στο κουμπί Finish για να δημιουργήσετε τη συντόμευση.

5. Αφού δημιουργηθεί η Συντόμευση, κάντε δεξί κλικ πάνω της και επιλέξτε Ιδιότητες στο μενού.

6. Στο παράθυρο This PC Properties, κάντε κλικ στο κουμπί Change Icon… στην καρτέλα Shortcut.

7. Εισαγάγετε %windir%System32imageres.dll στη γραμμή και κάντε κλικ στο κουμπί OK.

8. Αναζητήστε το εικονίδιο This PC στη λίστα και κάντε κλικ σε αυτό. Κάντε ξανά κλικ στο κουμπί ΟΚ.

9. Κάντε κλικ στα κουμπιά Εφαρμογή και μετά στο OK για να δημιουργήσετε τη συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας.

Σημείωση: Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε την Εξερεύνηση των Windows και να σύρετε την καρτέλα Αυτός ο υπολογιστής στην επιφάνεια εργασίας σας για να δημιουργήσετε τη συντόμευση.

Μέθοδος 3: Ανοικοδόμηση αυτής της προσωρινής μνήμης εικονιδίων υπολογιστή

Τα αρχεία προσωρινής μνήμης σε Αυτό το εικονίδιο υπολογιστή μπορεί να έχουν διακόψει την ορατότητα του εικονιδίου στην επιφάνεια εργασίας σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε εκ νέου τα αρχεία της προσωρινής μνήμης και να διαγράψετε τα προβλήματα των εικονιδίων διαγράφοντας τα ή χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών για να λάβετε μια απάντηση σχετικά με τον τρόπο προσθήκης αυτού του υπολογιστή στην επιφάνεια εργασίας στα Windows 10.

  Τρόπος αυτόματης προσθήκης εργασιών Microsoft Planner στο ημερολόγιό σας του Outlook

Επιλογή I: Διαγραφή αρχείου IconCache.db

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε ξανά τη μνήμη cache των εικονιδίων διαγράφοντας το αρχείο IconCache.db.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + E ταυτόχρονα για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή τοποθεσίας:

C:Users(User Name)AppDataLocal.

Σημείωση: Αντικαταστήστε το (Όνομα χρήστη) με το όνομα χρήστη του συστήματός σας στην παραπάνω διαδρομή.

3. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο IconCache.db και επιλέξτε Διαγραφή.

Σημείωση: Εάν δεν μπορέσατε να βρείτε το αρχείο, επιλέξτε την επιλογή Κρυφά στοιχεία στο μενού Προβολή.

Επιλογή II: Μέσω γραμμής εντολών

Μερικές φορές, μπορεί να δυσκολευτείτε να διαγράψετε το αρχείο. Στη συνέχεια, η ανακατασκευή της προσωρινής μνήμης των εικονιδίων χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών θα σας βοηθήσει.

Σημείωση: Κλείστε όλα τα προγράμματα στο παρασκήνιο προτού εκτελέσετε τα παρακάτω βήματα.

1. Πληκτρολογήστε Command Prompt στη γραμμή αναζήτησης των Windows και κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση ως διαχειριστής για να εκκινήσετε την εφαρμογή ως Διαχειριστής.

2. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι στο παράθυρο UAC για να επιβεβαιώσετε την επιλογή.

3. Πληκτρολογήστε τις ακόλουθες εντολές και πατήστε το πλήκτρο Enter μετά από κάθε εντολή.

taskkill /F /IM explorer.exe
cd /d %userprofile%AppDataLocal
attrib –h IconCache.db
del IconCache.db
start explorer.exe

4. Μόλις εκτελεστούν οι εντολές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 4: Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας

Χρησιμοποιώντας το παράθυρο επεξεργασίας πολιτικής ομάδας, μπορείτε να διαμορφώσετε τη ρύθμιση ώστε να εμφανίζονται τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να λάβετε την απάντηση στην ερώτηση πώς να αποκτήσετε το εικονίδιο Αυτός ο υπολογιστής στην επιφάνεια εργασίας σας.

Σημείωση: Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας μόνο εάν χρησιμοποιείτε εκδόσεις Windows 10 Pro, Enterprise και Education.

1. Ανοίξτε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα Windows + R keys.

2. Πληκτρολογήστε gpedit.msc και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να εκκινήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας τοπικής πολιτικής ομάδας.

3. Αναπτύξτε το φάκελο User Configuration (Ρύθμιση παραμέτρων χρήστη) στην περιοχή Local Computer Policy και, στη συνέχεια, αναπτύξτε το φάκελο Administrative Templates.

4. Αναπτύξτε το φάκελο Desktop και κάντε κλικ στο φάκελο Desktop στη λίστα.

5. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στη ρύθμιση Απενεργοποίηση όλων των στοιχείων.

6. Επιλέξτε την επιλογή Not Configured στη λίστα και κάντε κλικ στα κουμπιά Apply και μετά στο OK.

Επαγγελματική συμβουλή: Πώς να αποκτήσετε εύκολη πρόσβαση σε αυτόν τον υπολογιστή

Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε τις μεθόδους που αναφέρονται εδώ, εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να βρείτε το εικονίδιο Αυτός ο υπολογιστής στην επιφάνεια εργασίας.

Επιλογή I: Καρφίτσωμα στο μενού Έναρξη

Μπορείτε να δείτε Αυτός ο υπολογιστής καρφιτσωμένος στο μενού Έναρξη και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο εικονίδιο από το μενού.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, μετά πληκτρολογήστε αυτόν τον υπολογιστή και κάντε κλικ στο Pin to Start.

Επιλογή II: Εκκίνηση στην Εξερεύνηση των Windows

Χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, μπορείτε να ρυθμίσετε την Εξερεύνηση των Windows ώστε να την ανοίγει σε Αυτός ο υπολογιστής.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + E μαζί για να εκκινήσετε την Εξερεύνηση των Windows.

2. Μεταβείτε στην καρτέλα Προβολή στο επάνω μέρος και κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές στην κορδέλα.

3. Στην καρτέλα Γενικά, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στη ρύθμιση Άνοιγμα της Εξερεύνησης αρχείων σε:.

4. Κάντε κλικ στην επιλογή Αυτός ο υπολογιστής στη λίστα και κάντε κλικ στα κουμπιά Εφαρμογή και μετά OK.

***

Αυτό το άρθρο έχει συζητήσει τις λύσεις για το πώς να αποκτήσετε το εικονίδιο Αυτός ο υπολογιστής στην επιφάνεια εργασίας σας. Χρησιμοποιώντας αυτό το άρθρο, μπορείτε να μάθετε πώς να προσθέτετε το εικονίδιο Ο Υπολογιστής μου (Αυτός ο υπολογιστής) στην επιφάνεια εργασίας στα Windows 10. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τις μεθόδους. Πείτε μας τις προτάσεις σας και δημοσιεύστε τις απορίες σας στην ενότητα σχολίων. Επίσης, πείτε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.