Πώς να αποκτήσετε αποτελεσματικά μια πιστοποίηση PRINCE2

Η πιστοποίηση PRINCE2 αυξάνει την ικανότητά σας να παραδίδετε έργα οποιασδήποτε κλίμακας, με δομημένο τρόπο, καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του έργου σε οποιονδήποτε κλάδο.

Εάν είστε διευθυντής έργου ή αρχηγός ομάδας που επιθυμείτε να βελτιώσετε την καριέρα σας στις δραστηριότητες διαχείρισης έργων, τότε το PRINCE2 και το PMP θα είναι η σωστή επιλογή για να αναβαθμίσετε τη θέση σας.

Τι σημαίνει να έχεις πιστοποίηση Prince2;

Το PRINCE2 (Projects in Controlled Environments) είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη Μεθοδολογία διαχείρισης έργων που χρησιμοποιείται τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Η προσέγγιση PRINCE2 βελτιώνει την ικανότητα ενός επαγγελματία να επιδεικνύει τις ικανότητές του στη διαχείριση έργου και αυξάνει την πιθανότητα επιτυχίας ενός έργου.

Οι επαγγελματίες μπορούν να κατανοήσουν ξεκάθαρα τι πρέπει να παραδοθεί, πότε και με ποιο πρότυπο χρησιμοποιώντας την προσέγγιση σχεδιασμού PRINCE2.

Βοηθά τους επαγγελματίες στη δημιουργία διακριτών ρόλων και ευθυνών για να παραδώσουν τις εργασίες του έργου έγκαιρα, με προϋπολογισμό και με υψηλή ποιότητα, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους και αξιοποιώντας νέες ευκαιρίες.

Οι επαγγελματίες του PRINCE2 μπορούν να αναθέσουν εργασίες στα κατάλληλα άτομα με τον κατάλληλο προσδιορισμό για να εγγυηθούν την επιτυχή παράδοση του έργου.

Το PRINCE2 είναι μια από τις πιο πολύτιμες και πρακτικές πιστοποιήσεις που διατίθενται σήμερα και μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε έργο και τύπο κλάδου.

Στις επόμενες υποενότητες, θα δούμε τους τύπους πιστοποιήσεων PRINCE2, τις ανάγκες και τις προετοιμασίες για τις εξετάσεις και πώς βοηθά στη βελτίωση της επαγγελματικής σας πορείας.

Προοπτικές καριέρας για επαγγελματίες με πιστοποίηση PRINCE2

Οι επαγγελματίες που έχουν την πιστοποίηση PRINCE2 έχουν πολλές επιλογές εργασίας. Μια έρευνα της PricewaterhouseCoopers αποκάλυψε ότι «οι πιστοποιημένοι διαχειριστές έργων είναι πολύ πιο πιθανό να διαχειρίζονται έργα υψηλότερης απόδοσης».

Οι πιστοποιημένοι εμπειρογνώμονες PRINCE2 μπορούν να αναπτύξουν έναν αξιόπιστο και οργανωμένο τρόπο για να παραδώσουν τα έργα στον σημερινό ή δυνητικό εργοδότη τους με μεγάλη εμπιστοσύνη.

Οι επαγγελματίες μπορούν να εφαρμόσουν τις κρίσιμες ικανότητες που αποκτήθηκαν μέσω της πιστοποίησης PRINCE2 σε διάφορα προφίλ εργασίας διαχείρισης έργων σε γνωστές παγκόσμιες εταιρείες.

Ο στόχος των περισσότερων εταιρειών MNC είναι να προσλαμβάνουν πιστοποιημένους επαγγελματίες για να μειώσουν το κόστος και ωστόσο να παραδώσουν διαφοροποιημένα έργα εντός του πεδίου εφαρμογής και της προθεσμίας. Ως εκ τούτου, για αυτούς, το PRINCE2 έχει γίνει το σημείο αναφοράς για την αποτελεσματική διαχείριση έργων.

Το PRINCE2 είναι μια παγκοσμίως αποδεκτή μεθοδολογία διαχείρισης έργων και όσοι έχουν κερδίσει την πιστοποίηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σχεδόν κάθε χώρα.

Η απαίτηση επιλογής πιστοποίησης PRINCE2

Η εμπειρία διαχείρισης έργου είναι απαραίτητη για τα άτομα να κατανοήσουν τις αρχές, τη δομή και τη μεθοδολογία του PRINCE2 και να τα ενσωματώσουν στην παράδοση του έργου. Άλλα εκπαιδευτικά κριτήρια δεν σχετίζονται πολύ εάν διαθέτετε εμπειρία διαχείρισης έργων.

Κατά συνέπεια, οι διαχειριστές έργου, οι υπεύθυνοι παράδοσης, οι διαχειριστές προϊόντων και οι ηγέτες έργων που θέλουν να εκτελέσουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικά το έργο μπορούν να υποβάλουν αίτηση για PRINCE2 και PMP.

  Πώς να αντιγράψετε έναν φάκελο στο Google Drive

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι Πιστοποιήσεων Prince2 που μπορεί να λάβει ένα άτομο;

Οι επαγγελματίες μπορούν να αποκτήσουν τρία διαφορετικά επίπεδα πιστοποίησης PRINCE2.

  • Ίδρυμα PRINCE2
  • PRINCE2 Ιατρός
  • PRINCE2 Ευκίνητος

Ας δούμε αναλυτικά τη διαφορά μεταξύ αυτών των τριών πιστοποιήσεων:

Ίδρυμα PRINCE2

Οι αρχές, τα θέματα και οι διαδικασίες PRINCE2 αποτελούν μέρος του επιπέδου του Ιδρύματος PRINCE2. Σας διδάσκει να ολοκληρώνετε τις εργασίες με συνέπεια εντός χρονοδιαγράμματος, εντός του προϋπολογισμού και του κινδύνου ελέγχου και να μειώνετε τα προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν.

Το Ίδρυμα PRINCE2 είναι δομημένο με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να μπορείτε να λειτουργήσετε ως έμπειρο μέλος μιας ομάδας έργου χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία PRINCE2 για την εκτέλεση του έργου.

Προϋπόθεση εξέτασης:

Η μόνη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αυτήν την εξέταση είναι ο υποψήφιος να είναι εξοικειωμένος με τις δραστηριότητες διαχείρισης έργου. Η πιστοποίηση σε επίπεδο Foundation μπορεί να είναι επαρκής εάν εργάζεστε στη διαχείριση έργων με υποστηρικτική ιδιότητα ή ως διαχειριστής έργου που επιδιώκει να παραδώσει έργα μέσω διαδικασιών.

Μορφή εξέτασης:

Μια βαθμολογία επιτυχίας 55% υποδηλώνει ότι πρέπει να απαντήσετε σωστά σε 33 από τις 60 ερωτήσεις για να περάσετε την ηλεκτρονική εξέταση, η οποία αποτελείται από 60 ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν σε 60 λεπτά. Η πιστοποίηση ισχύει για μια ζωή.

PRINCE2 Ιατρός

Το επίπεδο PRINCE2 Practitioner σάς καθοδηγεί πώς να εφαρμόσετε και να προσαρμόσετε αποτελεσματικά τη μεθοδολογία PRINCE2 για να αντιμετωπίσετε τις ανάγκες και τα ζητήματα μιας συγκεκριμένης κατάστασης έργου.

Θα κατανοήσετε πλήρως τις συνδέσεις μεταξύ των εννοιών και των θεμάτων του PRINCE2. Επίσης, επαληθεύει ότι διαθέτετε τις απαραίτητες γνώσεις και κατανόηση για εφαρμογή σε διάφορα περιβάλλοντα και περιστάσεις έργου.

Προϋπόθεση εξέτασης:

Οι υποψήφιοι για τις εξετάσεις επαγγελματία PRINCE2 πρέπει να έχουν ένα από τα ακόλουθα για να λάβουν μέρος στο τεστ:

  • Επαγγελματίας διαχείρισης έργου (PMP)
  • Πιστοποιημένος Συνεργάτης στη Διαχείριση Έργων (CAPM)
  • Ίδρυμα PRINCE2 και
  • IPMA Επίπεδο A, B, C ή D

Μορφή εξέτασης:

Η εξέταση περιλαμβάνει 68 ερωτήσεις και έχετε 150 λεπτά για να ολοκληρώσετε την εργασία. Το απαιτούμενο ποσοστό είναι 55%. Η πιστοποίηση PRINCE2 Practitioner ισχύει για πέντε χρόνια. να κρατήσει το πιστοποιητικό σας? μπορείτε να ξαναδώσετε το τεστ Practitioner 3 χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του.

Πιστοποίηση PRINCE2 Agile

Η μεθοδολογία Agile και η δομή του PRINCE2 συνδυάζονται στην πιστοποίηση PRINCE2 Agile. Είναι κατάλληλο για επαγγελματίες σε ένα ευέλικτο περιβάλλον που είναι υπεύθυνοι για την παράδοση του έργου. Για έναν διαχειριστή έργου ή έναν ηγέτη έργου που εργάζεται σε ένα ευέλικτο πλαίσιο έργου, θα αποδειχθεί πολύτιμο διαπιστευτήριο.

Υπάρχουν δύο επίπεδα πιστοποίησης που προσφέρονται:

  • Agile Foundation
  • Agile Practitioner

Ας δούμε πώς διαφέρουν μεταξύ τους:

Πιστοποίηση Agile Foundation

Περιλαμβάνει μια ποικιλία από έννοιες και πρακτικές Agile εκτός από την εισαγωγή της διακυβέρνησης PRINCE2. Αφού κερδίσετε την πιστοποίηση Agile Foundation, μπορείτε να ενσωματώσετε το PRINCE2 Agile στις κανονικές λειτουργίες του έργου σας, να κατανοήσετε τα κριτήρια για τη διαχείριση του PRINCE2 και να εφαρμόσετε αρχές και μεθοδολογίες Agile.

Προϋπόθεση και μορφή εξέτασης:

Όπως το Ίδρυμα PRINCE2, οποιοσδήποτε μπορεί να εγγραφεί στο μάθημα του Agile Foundation και να κερδίσει την πιστοποίηση. Η εξέταση έχει 50 αντικειμενικές ερωτήσεις και ποσοστό επιτυχίας 55%. Οι υποψήφιοι πρέπει να ολοκληρώσουν την εξέταση σε 60 λεπτά.

Πιστοποίηση Agile Practitioner

Μια ολοκληρωμένη κατανόηση των ιδεών και πλαισίων Agile παρέχεται μέσω της πιστοποίησης PRINCE2 Agile. Αυτή η πιστοποίηση εστιάζει στη διαχείριση και την παροχή μιας προσαρμοσμένης δομής διακυβέρνησης εντός του περιβάλλοντος Agile.

  17 Πλατφόρμα διαδικτυακών μαθημάτων λογιστικής για όλους

Προϋπόθεση εξέτασης

Οι υποψήφιοι για την εξέταση PRINCE2 Agile Practitioner πρέπει να διαθέτουν ένα από τα ακόλουθα διαπιστευτήρια:

Project Management Professional (PMP), Certified Associate in Project Management, PRINCE2 Agile Foundation, PRINCE2 certification και IMPA Levels A, B, C και D.

Μορφή εξέτασης

Η εξέταση θα αποτελείται από 50 ερωτήσεις αντικειμενικού τύπου, διάρκειας 150 λεπτών και απαιτείται να λάβετε βαθμολογία 60% για να περάσετε. Υπάρχει περίοδος ισχύος τριών ετών για τις πιστοποιήσεις PRINCE2 Agile Practitioner.

Τα τέλη για την παρακολούθηση των εξετάσεων PRINCE2 εξαρτώνται από τη γεωγραφική τοποθεσία, επομένως επικοινωνήστε με ένα κοντινό κέντρο αξιολόγησης. Για να εντοπίσετε ένα κοντινό κέντρο, επισκεφτείτε τον πάροχο εκπαίδευσης Axelos.

Προοπτικές εργασίας και εξέλιξη σταδιοδρομίας των κατόχων πιστοποίησης PRINCE2

Η πιστοποίηση PRINCE2 περιλαμβάνει ακριβείς αρχές και διαδικασίες που διασφαλίζουν την αποτελεσματική παράδοση του έργου. Τέτοιες μεθοδολογίες είναι συχνά απαραίτητες για τις ευθύνες διαχείρισης έργων σε μεγάλους οργανισμούς.

Οι επαγγελματίες με πιστοποίηση PRINCE2 και εμπειρία διαχείρισης έργου θεωρούνται ότι έχουν την ευκαιρία να εργαστούν για μια ουσιαστική καριέρα.

Οι τίτλοι εργασίας όπως Project Manager, Senior Project Manager, Service Delivery Manager, Program Manager, Customer Project Manager και PRINCE2 Consultant, μεταξύ πολλών άλλων, είναι διαθέσιμοι για επαγγελματίες με πιστοποίηση PRINCE2.

Σύμφωνα με το payscale, οι επαγγελματίες με πιστοποίηση PRINCE2 κερδίζουν κατά μέσο όρο 117.000 $ στις ΗΠΑ και £60.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

PRINCE2 εναντίον PMP

Οι πιστοποιήσεις PMP και PRINCE2 αφορούν την αποτελεσματική διαχείριση έργου και μπορούν να αποδείξουν την εμπιστοσύνη σας στην κατανόηση βασικών εννοιών διαχείρισης καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του έργου.

Αν και και οι δύο πιστοποιήσεις είναι εξίσου σημαντικές, η επιλογή της μίας έναντι της άλλης εξαρτάται από το είδος της επιχείρησης ή του κλάδου όπου αναμένετε να εργαστείτε και το έργο που θέλετε να επιβλέπετε.

Το PMP έχει ένα περιγραφικό πλαίσιο που βασίζεται σε δέκα κατηγορίες όπως το εύρος, το χρονοδιάγραμμα, το κόστος κ.λπ., ενώ το PRINCE2 έχει ένα κανονιστικό πλαίσιο και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σύνολο επτά θεμάτων και διαδικασιών.

Το PMP είναι δημοφιλές στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ελβετία και ορισμένες περιοχές της Ασίας. Το PRINCE2 είναι ευρέως αναγνωρισμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και άλλες ευρωπαϊκές περιοχές.

Και οι δύο πιστοποιημένοι επαγγελματίες μπορούν να διαχειριστούν έργα στο πλαίσιο μιας τυποποιημένης διαδικασίας, να ξεπεράσουν τους επιχειρηματικούς κινδύνους και να παραδώσουν με επιτυχία το έργο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το PMP, μπορείτε να δείτε πώς να αποκτήσετε πιστοποίηση PMP. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις εναλλακτικές πιστοποιήσεις διαχείρισης έργων, όπως το Google Project Management και άλλα προγράμματα πιστοποιητικών στο πεδίο, επισκεφθείτε το διαδικτυακό μάθημα διαχείρισης έργων.

Ακολουθούν ορισμένοι πόροι για να μάθετε και να περάσετε τις εξετάσεις πιστοποίησης PRINCE2.

Εξετάσεις πρακτικής Udemy Foundation

Εάν σκοπεύετε να λάβετε μέρος στις εξετάσεις του Ιδρύματος PRINCE2, αυτό το τεστ πρακτικής του Udemy Foundation θα εγγυηθεί ότι καλύπτετε ολόκληρο το πρόγραμμα σπουδών.

Το μάθημα προσφέρει έξι ολοκληρωμένες πρακτικές εξετάσεις με 60 ερωτήσεις η καθεμία. Ο υποψήφιος θα περάσει τις εξετάσεις με την πρώτη του προσπάθεια, χάρη σε αυτές τις καλογραμμένες ερωτήσεις. Είναι ένα από τα μαθήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις που έλαβαν περισσότεροι από 5000 υποψήφιοι για να περάσουν το ίδρυμα στην πρώτη προσπάθεια. Το κόστος για την απόπειρα αυτών των έξι σειρών ερωτήσεων πρακτικής είναι δίκαιο.

Τεστ Udemy Foundation και Practitioner Practice

Αυτό το μάθημα Udemy PRINCE2 εξηγεί ολόκληρο το πρόγραμμα σπουδών του ιδρύματος και της πιστοποίησης του επαγγελματία. Αυτό το master class θα καλύψει την κατανόηση της μεθοδολογίας, θεμάτων και διαδικασιών διαχείρισης έργου PRINCE2 για να σας βοηθήσει να περάσετε τις εξετάσεις.

  Πώς να μεταφέρετε τραγούδια από ένα iPod σε υπολογιστή

Το μάθημα στοχεύει να μεταδώσει την ικανότητα κατανόησης του ευρέος φάσματος των εννοιών, των βασικών θεμάτων, των διαδικασιών και των διαδικασιών PRINCE2 που είναι απαραίτητες για την επιτυχία της εξέτασης.

Οι διαχειριστές έργων που θέλουν να λάβουν την πιστοποίηση PRINCE2 και οι επαγγελματίες που διαχειρίζονται τακτικά καθήκοντα διαχείρισης έργων θα πρέπει να παρακολουθήσουν αυτό το μάθημα.

Σεμινάριο Udemy PRINCE2 Agile

Το μάθημα Udemy PRINCE2 Agile Foundation έχει σχεδιαστεί ανά πρότυπο εξετάσεων και πρόγραμμα σπουδών, έτσι ώστε οι επαγγελματίες και οι διαχειριστές έργων να μπορούν να παραδίδουν έργα Agile χρησιμοποιώντας μεθόδους και περιβάλλοντα παράδοσης Agile.

Το μάθημα προσφέρει τέσσερις ολοκληρωμένες πρακτικές εξετάσεις με 50 ερωτήσεις και απαντήσεις. Αυτά τα δείγματα εξετάσεων καλύπτουν όλες τις ενότητες της εξέτασης Agile για να σας δώσουν μια αίσθηση του τι να περιμένετε στην εξέταση.

Σε αυτό το μάθημα μπορούν να εγγραφούν οι διαχειριστές έργων, οι ευέλικτοι επαγγελματίες, οι ηγέτες έργων και οι επαγγελματίες διαχείρισης έργων.

Βασικό μάθημα Whizlab PRINCE2

Η διαδικτυακή εκπαίδευση βίντεο από την πιστοποίηση ιδρύματος Whizlab PRINCE2 διατίθεται σε 4 ενότητες και συνοδεύεται από 100% εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Η SME (ειδικός σε θέματα θεμάτων) απαντά σε ερωτήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της μάθησης.

Το υλικό του μαθήματος ενημερώνεται συχνά για να παρέχει στους φοιτητές τις πιο πρόσφατες πληροφορίες. Τα βίντεο έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους μαθητές να ολοκληρώσουν την εξέταση πιστοποίησης του PRINCE2 Foundation στην πρώτη τους προσπάθεια.

Edureka PRINCE2 ίδρυμα και πιστοποίηση επαγγελματία

Το PRINCE2 Edureka Foundation and Practitioner Certification είναι ένα διαδικτυακό μάθημα που καλύπτει τις βασικές αρχές, το πρόγραμμα σπουδών επαγγελματιών, το πλαίσιο διαχείρισης έργου και την κατανόηση των τεσσάρων ολοκληρωμένων αρχών, στοιχείων, προβλημάτων και διαδικασιών που απαιτούνται για την επιτυχή διαχείριση έργου του μεγέθους και του τύπου των έργων.

Οι διαδικτυακές διαλέξεις παραδίδονται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές PRINCE2 που τηρούν τα πρότυπα της 6ης έκδοσης του PRINCE2.

Οι εκπαιδευτές είναι επαγγελματίες με ουσιαστική εμπειρία στον πραγματικό κόσμο που εργάζονται σε οργανισμούς ανώτατου επιπέδου. Οι συμμετέχοντες που παρακολουθούν αυτό το μάθημα θα κατανοήσουν καλύτερα πώς χρησιμοποιείται η ενότητα PRINCE2 για πρακτική εφαρμογή.

Simplilearn foundation PRINCE2

Η εκπαίδευση πιστοποίησης Simplilearn PRINCE2 Foundation στοχεύει να εξασφαλίσει την επιτυχία σας στη δοκιμή PRINCE2 Foundation παρέχοντας μια ολοκληρωμένη κατανόηση του πιο πρόσφατου πλαισίου PRINCE2. Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν αυτό το μάθημα είτε χρησιμοποιώντας τη μέθοδο boot camp είτε αυτομάθηση.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • 24 PDUs (Μονάδες Επαγγελματικής Ανάπτυξης)
  • Ένα μοντέλο διαδικασίας και 26 πρότυπα διαδικασίας
  • 2 δοκιμές προσομοίωσης PRINCE2
  • 22 ληφθείσες παρουσιάσεις και 156 τελικές εξετάσεις

Οι θεμελιώδεις ιδέες, ζητήματα και διαδικασίες της προσέγγισης διαχείρισης έργου PRINCE2 καλύπτονται σε αυτό το μάθημα. Επαληθεύει την πρακτική κατανόηση των ορθών αρχών, κατευθυντήριων γραμμών και διαδικασιών διαχείρισης έργων.

Simplilearn PRINCE2 Foundation and Practitioner

Οι διαχειριστές έργων μπορούν να εγγραφούν σε αυτό το πρόγραμμα Simplilearn PRINCE2 εάν επιθυμούν να αυξήσουν τις γνώσεις τους και να εξορθολογίσουν τη διαδικασία εκτέλεσης του έργου.

Το επίκεντρο αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο έχει ποσοστό επιτυχίας 98,2%, είναι η δημιουργία μιας στρατηγικής προγραμματισμού βασισμένης σε προϊόντα χρησιμοποιώντας τη Μεθοδολογία, τις Αρχές και τα Θέματα PRINCE2. Συζητά επίσης πώς να προσαρμόσετε τα έργα με βάση το πλαίσιο τους και να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τους πόρους και τους κινδύνους.

Το μάθημα προσφέρει Κουπόνια Εξετάσεων για τις Εξετάσεις Θεμελιωδών και Επαγγελματιών. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 22 παρουσιάσεις, 156 κουίζ που τελειώνουν το μάθημα, δύο εξετάσεις προσομοίωσης, 31 PDUs (self-paced) ή 35 PDUs (blended learning) και 31 PDUs (self-paced).

συμπέρασμα

Σήμερα, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι Οργανισμοί προσπαθούν να προσλάβουν καινοτόμους και ικανούς εμπειρογνώμονες έργων. Η απόκτηση των διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων διαχείρισης έργων, το PRINCE2 και το PMP θα είναι ένα ασφαλές στοίχημα.

Μπορείτε επίσης να δείτε πώς να αποκτήσετε Πιστοποίηση Six Sigma.