Πώς να αποκτήσετε ένα επαγγελματικό πιστοποιητικό υποστήριξης IT Google

Εάν είστε πρόθυμοι να αλλάξετε την επαγγελματική σας σταδιοδρομία ή έχετε μόλις εισέλθει στην αγορά εργασίας, μπορεί να βρείτε την τεχνολογία πληροφοριών (IT) μια ανταποδοτική θέση. Και στον τομέα της πληροφορικής, το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Υποστήριξης Πληροφορικής της Google είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βρείτε υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας αρχικού επιπέδου.

Ο ειδικός υποστήριξης πληροφορικής είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος τομέας εργασίας: σχεδόν κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση χρησιμοποιεί υπολογιστές και σχετικές συσκευές. Ως εκ τούτου, θα υπάρχει πάντα μια συνεχής απαίτηση για ειδικούς υποστήριξης πληροφορικής.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ, υπήρξαν 844.600 θέσεις εργασίας για ειδικούς υποστήριξης υπολογιστών. Και ο οργανισμός αναμένει ότι ο αριθμός θα αυξηθεί κατά 9% μεταξύ 2020 και 2030. Κάθε χρόνο η βιομηχανία πληροφορικής θα προσθέτει 72.200 νέους ειδικούς υποστήριξης πληροφορικής κατά την εν λόγω περίοδο.

Ως εκ τούτου, με αριθμούς, η σταδιοδρομία υποστήριξης πληροφορικής δείχνει ασφάλεια εργασίας στην τρέχουσα και μελλοντική προοπτική. Και ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να αποκτήσετε ένα Πιστοποιητικό Google που αναγνωρίζουν οι περισσότεροι εργοδότες. Ας μάθουμε περισσότερα για αυτό το μάθημα και ας ξεκινήσουμε αμέσως!

Τι είναι το Google IT Support Professional Certificate;

Μπορείτε να θεωρήσετε τη διαπίστευση Google IT Support Professional ως το σημείο εκκίνησης για μια επιτυχημένη καριέρα στον τομέα της πληροφορικής. Η Google έχει σχεδιάσει το περιεχόμενο του μαθήματος έτσι ώστε οι υποψήφιοι αρχάριου επιπέδου να μπορούν να τους κάνουν έτοιμους για εργασία σε τρεις έως έξι μήνες. Το Coursera είναι ο συνεργάτης παράδοσης περιεχομένου μαθημάτων για αυτήν την πιστοποίηση που προσφέρεται από την Google.

Η εξασφάλιση μιας βασικής εργασίας υποστήριξης IT γίνεται ευκολότερη όταν αποκτήσετε αυτήν την πιστοποίηση 5 μαθημάτων από την Google. Ο ρόλος περιλαμβάνει απομακρυσμένη και αυτοπροσώπως υποστήριξη γραφείου υποστήριξης πληροφορικής για μικρές, μεσαίες και επιχειρήσεις σε επίπεδο επιχείρησης. Υπάρχουν επίσης παραδείγματα υποψηφίων με πιστοποίηση επαγγελματιών υποστήριξης πληροφορικής της Google που εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας στην Google.

Το μάθημα είναι εξαιρετικά διαισθητικό και πειστικό για να κρατήσει τον εκπαιδευόμενο να μένει προσκολλημένος στο μάθημα χωρίς περισπασμούς. Θα μάθετε μέσα από πολλά περιεχόμενα, όπως βίντεο, γραφικά στοιχεία, κουίζ και πρακτικά εργαστήρια.

  Σύγκριση μορφών HDR: HDR10, Dolby Vision, HLG και Technicolor

Βασικά οφέλη του μαθήματος είναι:

  • Λάβετε προτιμήσεις κατά την υποβολή αίτησης για το ρόλο υποστήριξης IT σε κορυφαίους εργοδότες όπως η Sprint, η Walmart, η Hulu, η Google, η Bank of America κ.λπ.
  • Αποκτήστε σε βάθος γνώση του υλικού πληροφορικής, του λογισμικού και της δικτύωσης μέσα από θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα.
  • Μάθετε τις απαιτούμενες soft skills για να συμπεριφέρεστε επαγγελματικά στο χώρο εργασίας.
  • Είναι πολύ προσιτό και απαιτεί λιγότερες επενδύσεις χρόνου.
  • Αποκτήστε ένα ψηφιακό σήμα Credly.
  • Εάν λάβετε πιστοποίηση CompTIA, θα κερδίσετε επίσης ένα διπλό σήμα.

Η πιστοποίηση αποτελεί μέρος του προγράμματος Grow with Google. Η Google έχει επικεντρώσει αυτήν την πρωτοβουλία στη δημιουργία ευκαιριών εργασίας και ευκαιριών αυτοαπασχόλησης παγκοσμίως. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε οικονομική βοήθεια από την Coursera και μια εσωτερική ομάδα θα αξιολογήσει την αίτησή σας για οικονομικές επιχορηγήσεις για την πιστοποίησή σας.

Επισκόπηση επαγγελματικού πιστοποιητικού υποστήριξης IT Google

Αιρετότητα

Οποιοσδήποτε είναι κατάλληλος να εγγραφεί σε αυτό το μάθημα πιστοποίησης από την Google στο Coursera. Εάν έχετε προηγούμενη εμπειρία με υλικό υπολογιστή, δικτύωση και λογισμικό, το περιεχόμενο θα φαίνεται πιο προσιτό. Ωστόσο, η προηγούμενη εμπειρία ή η γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν είναι υποχρεωτική, καθώς πρόκειται για μια βασική πιστοποίηση για τον ρόλο του ειδικού υποστήριξης πληροφορικής.

Το περιεχόμενο του μαθήματος είναι διαθέσιμο σε 10 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών. Εάν η μητρική σας γλώσσα δεν αναφέρεται στη λίστα, θα πρέπει να κατέχετε βασική γνώση Αγγλικών για να ολοκληρώσετε ολόκληρο το μάθημα.

Προαπαιτούμενα

Το να γίνεις ειδικός υποστήριξης πληροφορικής σημαίνει να ασχολείσαι με υπολογιστές και συναφείς τεχνολογίες. Ως εκ τούτου, η κατοχή ενός υπολογιστή με τυπικές διαμορφώσεις υλικού και λογισμικού και μια καλή σύνδεση στο διαδίκτυο είναι τέλεια!

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να λάβετε την πιστοποίηση από μια καφετέρια στον κυβερνοχώρο ή οποιοδήποτε άλλο μέρος όπου έχετε πρόσβαση σε υπολογιστή και στο διαδίκτυο.

Διάρκεια μαθήματος

Το μάθημα δεν πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες εάν ακολουθείτε τον τυπικό ρυθμό εκμάθησης των 10 ωρών την εβδομάδα. Ακολουθεί μια λεπτομερής ανάλυση της επένδυσης χρόνου ως προς το περιεχόμενο του μαθήματος:

Όνομα μαθήματοςΚλειδιές δεξιότητεςΧρόνος που απαιτείται Τεχνική υποστήριξη Βασικές αρχές Δυαδικός κώδικας, Υποστήριξη πελατών, Linux, Αντιμετώπιση προβλημάτων 20 ώρεςΤα bit και byte της Δικτύωσης Υπολογιστών Σύστημα ονομάτων τομέα (DNS), Ipv4, Μοντέλο δικτύου, Αντιμετώπιση προβλημάτων25 ώρες Λειτουργικά συστήματα και εσείς: Γίνεστε PowerSell, Linux FilePowersh Διεπαφή γραμμής εντολών31 ώρες Διαχείριση συστήματος και υπηρεσίες υποδομής πληροφορικής Υπηρεσία καταλόγου, Ελαφρύ πρωτόκολλο πρόσβασης καταλόγου (LDAP), εφεδρικό 24ωρο Ασφάλεια IT: Άμυνα ενάντια στις ψηφιακές σκοτεινές τέχνες Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, Ασύρματη ασφάλεια, Κρυπτογραφία, Ασφάλεια δικτύου 24 ώρες Διάρκεια μαθήματος από άποψη περιεχομένου

  Virtually Forgotten: Το Virtual Boy της Nintendo, 25 χρόνια αργότερα

Αμοιβές

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενο του μαθήματος με την εγγραφή σας σε ένα πρόγραμμα Coursera Plus. Το κόστος αυτού του μηνιαίου προγράμματος είναι 39 $. Λαμβάνετε επίσης μια δωρεάν δοκιμή 7 ημερών για να αξιολογήσετε το περιεχόμενο του μαθήματος πριν ξεκινήσετε τις μηνιαίες πληρωμές.

Ρόλος εργασίας και προσδοκίες μισθού

Οι τίτλοι εργασίας που μπορείτε να περιμένετε είναι:

Σύμφωνα με μια μελέτη ZipRecruiter, ο εθνικός μέσος μισθός (ΗΠΑ) για έναν επαγγελματία Υποστήριξης Πληροφορικής της Google είναι 58.922 $/έτος. Ωστόσο, ο ελάχιστος μισθός θα μπορούσε να είναι $24.500/έτος και ο μέγιστος μπορεί να είναι $112.500/έτος.

Περιεχόμενο μαθήματος της Google IT Support Professional Certification

Βασικές αρχές τεχνικής υποστήριξης: Μάθημα 1

Είναι ένα εισαγωγικό μαθησιακό περιεχόμενο για την πληροφορική. Θα διαβάσετε τα βασικά του IT, όπως το υλικό, το λογισμικό, τα δίκτυα, την εξυπηρέτηση πελατών και την αντιμετώπιση προβλημάτων πληροφορικής. Τα βασικά μαθήματα θα είναι:

  • Πώς λειτουργεί το δυαδικό σύστημα;
  • Πώς να συναρμολογήσετε έναν υπολογιστή;
  • Πώς να εγκαταστήσετε ένα λειτουργικό σύστημα;
  • Τι είναι το διαδίκτυο;
  • Πώς λειτουργεί η ανάπτυξη λογισμικού;

The Bits and Bytes of Computer Networking: Μάθημα 2

Αυτή η ενότητα του μαθήματος Google IT Support Professional Certificate θα ασχοληθεί με τα πάντα σχετικά με τη δικτύωση υπολογιστών, τα πρωτόκολλα συνδεσιμότητας και το cloud computing σε πρακτικό και θεωρητικό περιεχόμενο. Βασικά μαθήματα:

Λειτουργικά συστήματα και εσείς: Γίνοντας ισχυρός χρήστης: Μάθημα 3

Οι ανησυχίες του τρίτου μαθήματος είναι τα λειτουργικά συστήματα, η διαχείριση λογισμικού και η διαμόρφωση υλικού. Οι βασικές δεξιότητες που θα μάθετε είναι:

  • GUI και CLI για Linux και Windows
  • Διαμέριση δίσκων και συστήματα αρχείων
  • Εργαλεία απομακρυσμένης σύνδεσης
  • Επιλύστε ζητήματα λειτουργικού συστήματος ως ειδικός πληροφορικής

Διαχείριση Συστήματος και Υπηρεσίες Υποδομής Πληροφορικής: Μάθημα 4

Αυτή η ενότητα είναι λίγο προχωρημένη γιατί θα μάθετε να ελέγχετε πολλούς υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι σε ένα δίκτυο. Οι υπηρεσίες υποδομής υπολογιστών επιχειρήσεων, η διαμόρφωση διακομιστή και η διαχείριση πόρων cloud είναι τα θέματα που θα μάθετε. Οι βασικές δεξιότητες που θα αποκτήσετε είναι:

  • Πώς να επιλέξετε προμηθευτές, υπηρεσίες και υλικό για τον οργανισμό σας.
  • Cloud υποδομή για επιχειρήσεις
  • Ενεργός κατάλογος, υπηρεσίες καταλόγου και OpenLDAP
  • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων εταιρείας

IT Security: Defense Against the Digital Dark Arts: Μάθημα 5

Εδώ θα μάθετε για τις απειλές για το IT και είναι εύκολο να επιτεθούν τέτοιες απειλές στην υποδομή πληροφορικής της εταιρείας σας. Θα μάθετε επίσης τις βέλτιστες πρακτικές, έννοιες και εργαλεία για την ασφάλεια πληροφορικής για να ανταποκρίνεστε σε επιθέσεις hacking και ransomware. Οι βασικές δεξιότητες για εκμάθηση είναι:

  • Αλγόριθμοι κρυπτογράφησης δικτύου και δεδομένων
  • Διαφορετικό λογισμικό και πρωτόκολλα ελέγχου ταυτότητας
  • Εκτίμηση κινδύνων και μείωση κινδύνων
  • Βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας δικτύου
  • Εκπαίδευση γενικών υπαλλήλων σε θέματα ασφάλειας δεδομένων και δικτύου
  Χρησιμοποιήστε μια εντολή Ok Google για να διαβάζετε όλες τις ειδοποιήσεις σας δυνατά

Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Υποστήριξης Πληροφορικής της Google: Coursera

Αυτό το μάθημα Coursera είναι η επίσημη πλατφόρμα για να περάσετε από αυστηρή εκπαίδευση σχετικά με το ποικίλο περιεχόμενο μαθημάτων και να κερδίσετε ένα κοινόχρηστο διαδικτυακό πιστοποιητικό. Θα λάβετε εκπαίδευση μόνο σχετικά με τις απαιτούμενες και τις πιο πρόσφατες τεχνικές και δεξιότητες υποστήριξης πληροφορικής. Και, σε 5 έως 6 μήνες, μπορείτε να γίνετε έτοιμοι για δουλειά.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με αυτήν την πιστοποίηση Coursera είναι ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε το μάθημα ακόμα κι αν εργάζεστε ή έχετε εγγραφεί σε πτυχίο κολεγίου πλήρους απασχόλησης. Αυτό συμβαίνει γιατί χρειάζεται να επενδύετε μόνο 10 ώρες την εβδομάδα, κάτι που είναι εύκολα διαχειρίσιμο παράλληλα με άλλες επαγγελματικές ή εκπαιδευτικές υποχρεώσεις.

Το πλαίσιο της Coursera για αυτήν την πιστοποίηση είναι 100% online και μπορείτε να προγραμματίσετε τις συνεδρίες εκμάθησης άνετα. Επιπλέον, το μάθημα είναι επίσης διαθέσιμο σε σημαντικές ξένες γλώσσες όπως γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά, ρωσικά, ισπανικά, βιετναμέζικα, αραβικά και πορτογαλικά (βραζιλιάνικα και ευρωπαϊκά).

Google και CompTIA: Διπλή πιστοποίηση

Η CompTIA είναι μια αναγνωρισμένη πιστοποίηση πληροφορικής, που ανοίγει το δρόμο για θέσεις πληροφορικής ανώτατου επιπέδου. Το CompTIA A+ είναι το χρυσό πρότυπο στον κλάδο της πληροφορικής εάν ένας εργοδότης χρειάζεται να προσλάβει λύτες προβλημάτων για εικονικούς υπολογιστές, δικτύωση και ασφάλεια υποδομής υπολογιστών.

Αφού εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας στα βασικά της τεχνικής υποστήριξης IT μέσω του Coursera σε αυτήν την Πιστοποίηση Google, μπορείτε να αποδείξετε την ετοιμότητά σας για εργασία αποκτώντας την Πιστοποίηση CompTIA A+. Το περιεχόμενο του μαθήματος του Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Υποστήριξης Πληροφορικής Google ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τους στόχους και τις δεξιότητες που καλύπτονται από την πιο πρόσφατη έκδοση του CompTIA A+.

Αφού αποκτήσετε μια βασική πιστοποίηση ειδικού υποστήριξης πληροφορικής, μπορείτε να βελτιώσετε την καριέρα σας και να ανεβείτε τα σκαλιά της επιτυχίας αποκτώντας πιο εξειδικευμένες πιστοποιήσεις πληροφορικής.

Για παράδειγμα, μπορείτε να γίνετε ειδικός στο cloud computing ή στο Microsoft Azure. Βρείτε παρακάτω μερικά αξιόπιστα μαθήματα Coursera που μπορούν να σας βοηθήσουν:

Επαγγελματικό Πιστοποιητικό Τεχνικής Υποστήριξης IBM: Coursera

Cloud Computing Basics (Cloud 101): Coursera

Επαγγελματικό Πιστοποιητικό Τεχνικής Υποστήριξης IBM: Coursera

Τεχνολογία Πληροφορικής (IT) και Cloud Fundamentals Εξειδίκευση: Coursera

Υπηρεσίες και κύκλοι ζωής Microsoft Azure: Coursera

IS/IT Governance: Coursera

Εισαγωγή στις Υπηρεσίες Microsoft Azure Cloud: Coursera

Big Data Emerging Technologies: Coursera

Τελικές Λέξεις

Τα Πιστοποιητικά Google αποτελούσαν πάντα μια πρόταση αξίας στην επαγγελματική κατάρτιση και τις διαπιστεύσεις. Εάν σκέφτεστε πραγματικά να σταδιοδρομήσετε ως ειδικός υποστήριξης IT, δεν υπάρχει τίποτα σαν το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Υποστήριξης Πληροφορικής της Google. Και η μόνη εξουσιοδοτημένη από την Google πλατφόρμα για την απόκτηση της πιστοποίησης είναι η Coursera.

Θα χρησιμοποιείτε συχνά εργαλεία απομακρυσμένης υποστήριξης για την εξυπηρέτηση εξωτερικών ή εσωτερικών πελατών ως ειδικός υποστήριξης IT. Μάθετε για το Zoho Assist τώρα για να αποκτήσετε ένα πλεονέκτημα έναντι άλλων υποψηφίων για εργασία.