Πώς να αποκτήσετε έναν κωδικό QR για το προφίλ σας στο LinkedIn

Οι κωδικοί QR ήταν αρκετά δημοφιλείς κάποτε για γρήγορη κοινή χρήση πληροφοριών. Δεν έχουν ξεφύγει ακριβώς από τη μόδα, αλλά δεν βρίσκετε δημοφιλείς εφαρμογές που να τις υποστηρίζουν. Αντίθετα, εφαρμογές όπως το Facebook Messenger και το Snapchat έχουν τους δικούς τους επώνυμους κωδικούς. Ουσιαστικά, αυτοί οι επώνυμοι κωδικοί είναι φανταχτεροί κωδικοί QR που διευκολύνουν την προσθήκη ατόμων. Το LinkedIn έχει προσθέσει μια νέα δυνατότητα που σας επιτρέπει να μοιράζεστε έναν κωδικό QR για το προφίλ σας στο LinkedIn και να σαρώνετε έναν κωδικό QR για το προφίλ κάποιου άλλου.

Κωδικός QR για το προφίλ σας στο LinkedIn

Αυτή η δυνατότητα προστέθηκε ως ενημέρωση εφαρμογής. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής LinkedIn.

  Πώς να απεγγραφείτε από τα αυτοματοποιημένα μηνύματα κειμένου

Ανοίξτε την εφαρμογή LinkedIn και πατήστε τη γραμμή αναζήτησης. Θα δείτε μια επιλογή «Σάρωση κωδικού για σύνδεση». Πατήστε το.

Αυτό θα σας μεταφέρει απευθείας στον σαρωτή κώδικα. Ίσως χρειαστεί να παραχωρήσετε στην εφαρμογή πρόσβαση στην κάμερά σας πρώτα. Μόλις εμφανιστείτε στην οθόνη του σαρωτή κωδικών, μπορείτε να κατευθύνετε το τηλέφωνό σας σε έναν κωδικό QR για ένα προφίλ LinkedIn. Εάν το έχετε αποθηκεύσει στο ρολό της κάμερας, πατήστε την επιλογή «Σάρωση από φωτογραφίες».

Για να λάβετε έναν κωδικό QR για το προφίλ σας στο LinkedIn, μεταβείτε στην καρτέλα Ο κωδικός μου. Εδώ, μπορείτε να μοιραστείτε τον κωδικό QR σας ή να τον αποθηκεύσετε ως φωτογραφία στο ρολό της κάμερας.

Ενώ το LinkedIn μπορεί να έχει εισαγάγει κωδικούς QR για προφίλ, ώστε να είναι ευκολότερο να προσθέτετε άτομα, ιδιαίτερα σε εκδηλώσεις δικτύωσης, είναι αυτονόητο ότι αυτοί οι κωδικοί θα αντικαταστήσουν τη σύνδεση με τα προφίλ του LinkedIn που συνήθως προσθέτουν οι άνθρωποι στα βιογραφικά τους.

  Πώς να προσθέσετε ένα κουμπί Shazam στο Κέντρο ελέγχου του iPhone σας

Στο παρελθόν, οι άνθρωποι στράφηκαν σε γεννήτριες κωδικών QR για να δημιουργήσουν παρόμοιους κωδικούς QR για να υποδείξουν πιθανούς εργοδότες στα προφίλ τους. Αυτοί οι κωδικοί χρησιμοποιούνται σε ιστότοπους, κάρτες επίσκεψης, βιογραφικά και οποιοδήποτε άλλο διαφημιστικό υλικό. Το LinkedIn ουσιαστικά απλώς παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες μοιράζονται τα προφίλ τους.

Δεδομένου ότι οι κωδικοί είναι πολύ πιο εύκολο να σαρωθούν στα τηλέφωνα και πρέπει να περάσετε μέσα από κρίκους για να σαρώσετε έναν κωδικό QR στην επιφάνεια εργασίας σας, αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο στις εφαρμογές smartphone του LinkedIn. Δεν μπορείτε ούτε να δείτε τον δικό σας κωδικό QR, ούτε να σαρώσετε έναν από τη διεπαφή ιστού. Το κομμάτι της σάρωσης είναι λογικό, αλλά οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να αποθηκεύουν έναν κωδικό QR στο δικό τους προφίλ LinkedIn από τον ιστό. Φανταστείτε να εργάζεστε στο βιογραφικό σας στον υπολογιστή σας και να πρέπει να εισάγετε τον κωδικό QR από το τηλέφωνό σας. Δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση να αντιγράψετε μια εικόνα από το ρολό της κάμερας, αλλά είναι ενοχλητικό να χρειάζεται να συνδέσετε μια συσκευή μόνο και μόνο για να το κάνετε.

  Ενδιαφέρεστε για το HomePod mini; Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε