Πώς να αποκρύψετε τις εφαρμογές στο Android

Το Android κυριαρχεί στην αγορά των smartphone όσο καμία άλλη εταιρεία. Η ποικιλία των εφαρμογών και οι προσαρμόσιμες λειτουργίες του κάνουν άλλα λειτουργικά συστήματα χλωμά σε σύγκριση. Το Android προσφέρει μια πληθώρα εφαρμογών στους χρήστες του και ορισμένες από αυτές είναι προεγκατεστημένες σε αυτό. Οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές είναι ορατές από προεπιλογή στο Android, ωστόσο ορισμένες εφαρμογές είναι κρυφές από το Android. Οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές είναι εφαρμογές συστήματος τις οποίες το Android δεν θέλει να παραβιάζουν οι χρήστες και σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εφαρμογές εγκαθίστανται εν αγνοία σας και παραμένουν κρυφές στο Android. Αν αναρωτιέστε, πώς μπορώ να αποκρύψω τις κρυφές εφαρμογές στο Android 10, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Η κατάργηση απόκρυψης εφαρμογών στο Android μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά ο οδηγός μας θα σας διδάξει σχολαστικά πώς να αποκρύψετε εφαρμογές στο Android.

Πώς να αποκρύψετε τις εφαρμογές στο Android

Το Android παρέχει στους χρήστες του πολλούς τύπους ρυθμίσεων που μπορούν να αλλάξουν όπως θέλουν. Τροποποιώντας ορισμένες ρυθμίσεις, μπορείτε να μάθετε πώς να αποκρύπτετε εφαρμογές στο Android. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  Ρυθμίστε χρονοδιακόπτες για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα σε οποιαδήποτε μελλοντική ημερομηνία με DownCount [Android]

Σημείωση: Τα smartphone δεν έχουν τις ίδιες επιλογές ρυθμίσεων. Διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, επομένως ελέγξτε τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε οποιαδήποτε.

1. Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις της συσκευής σας.

2. Εντοπίστε και πατήστε την επιλογή Εφαρμογές.

3. Βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένη η επιλογή Όλες οι εφαρμογές στο αναπτυσσόμενο μενού που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία.

Τώρα θα μπορείτε να δείτε όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές στη συσκευή σας Android, οι οποίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν και ορισμένες κρυφές εφαρμογές.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις κρυφές εφαρμογές είναι προβάλλοντας όλες τις εφαρμογές συστήματος και για να το κάνετε αυτό ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

4. Πατήστε στο εικονίδιο Περισσότερα (ή τρεις τελείες) που υπάρχει στο κάτω μέρος.

5. Πατήστε στην επιλογή Εμφάνιση συστήματος.

Τώρα όλες οι εφαρμογές συστήματος θα είναι ορατές και μπορείτε να προβάλετε πολλές κρυφές εφαρμογές. Τώρα ξέρετε πώς να αποκρύψετε εφαρμογές στο Android.

  Ορίστε ένα προσαρμοσμένο χρώμα για τη γραμμή πλοήγησης στο Android [No Root]

Σε περίπτωση που έχετε απενεργοποιήσει ορισμένες εφαρμογές και θέλετε να τις αποκρύψετε, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή Απενεργοποίηση για να ξεκινήσετε τη διαδικασία κατάργησης απόκρυψης εφαρμογών στο Android. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

6. Πατήστε στην επιλογή Απενεργοποίηση από το αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται στο βήμα 3. Τώρα θα μπορείτε να δείτε όλες τις απενεργοποιημένες εφαρμογές.

7. Βρείτε την εφαρμογή που θέλετε να αποκρύψετε και πατήστε στο πλαίσιο με την ένδειξη Απενεργοποιημένη.

8. Πατήστε στην επιλογή Ενεργοποίηση που υπάρχει στο κάτω μέρος.

Αφού πατήσετε ενεργοποίηση, η συγκεκριμένη εφαρμογή θα είναι ξανά ορατή και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε όπως οποιαδήποτε κανονική εφαρμογή. Τώρα καταλαβαίνετε πώς να αποκρύψετε τις εφαρμογές στο Android.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Μπορείτε να αποκρύψετε φακέλους στο Android;

Απ. Ναι, το Android διαθέτει μια ενσωματωμένη δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να αποκρύπτουν φακέλους. Μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας την προεπιλεγμένη εφαρμογή εξερεύνησης αρχείων Android και χειρισμό του συστήματος Android χρησιμοποιώντας αυτήν. Υπάρχουν επίσης πολλές διαθέσιμες εφαρμογές τρίτων που σας επιτρέπουν να αποκρύψετε φακέλους στο Android.

  Πώς να ακούτε Podcast σε iPhone, iPad ή Android

Ε2. Τι είναι το App Drawer στο Android;

Απ. Το App Drawer είναι η τοποθεσία όπου βρίσκονται όλες οι εγκατεστημένες εφαρμογές της συσκευής. Είναι μια δυνατότητα του Android που είναι διαθέσιμη και σε tablet. Σε αντίθεση με την Αρχική οθόνη των συσκευών Android, το App Drawer δεν μπορεί να προσαρμοστεί.

Ε3. Πώς να ελέγξετε ποιες εφαρμογές είναι spyware στο Android;

Απ. Εάν κάνετε λήψη οποιασδήποτε εφαρμογής εκτός του Google Play Store, τότε μπορεί να είναι προβληματική και να παρακολουθεί τις δραστηριότητές σας. Τέτοιες εφαρμογές μπορούν να λειτουργούν στο παρασκήνιο χωρίς να το γνωρίζετε. Φροντίζετε πάντα να κατεβάζετε εφαρμογές από το Play Store για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός βοήθησε να απαντηθεί το ερώτημά σας σχετικά με το πώς μπορώ να αποκρύψω τις κρυφές εφαρμογές στο Android 10 και μπορέσατε να μάθετε πώς να αποκρύπτετε τις εφαρμογές στο Android. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.