Πώς να αποκρύψετε τις αγορές στο iOS και να τις αποκρύψετε

Κάθε εφαρμογή που έχετε αγοράσει ποτέ σχετίζεται με το Apple ID με το οποίο την αγοράσατε. Εάν απεγκαταστήσετε μια εφαρμογή και πρέπει να την εγκαταστήσετε ξανά, η λίστα Αγορασμένων μπορεί να σας βοηθήσει να την βρείτε. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν ψάχνετε για μια σκοτεινή εφαρμογή. Τούτου λεχθέντος, εάν δεν σας αρέσει η λίστα με τις εφαρμογές που έχετε αγοράσει να είναι τόσο εύκολα προσβάσιμη, μπορείτε να αποκρύψετε τις αγορές σας στο iOS.

Η απόκρυψη μιας εφαρμογής δεν τη διαγράφει ούτε ακυρώνει καμία από τις συνδρομές σας.

Απόκρυψη αγορών σε iOS

Ανοίξτε την εφαρμογή App Store στο iPhone ή το iPad σας. Οι αγορές εφαρμογών συνδέονται με τον λογαριασμό που χρησιμοποιήθηκε για τη λήψη τους. Εάν έχετε περισσότερα από ένα Apple ID, θα πρέπει να συνδεθείτε σε όποιο χρησιμοποιήσατε για να κατεβάσετε την αγορά της εφαρμογής που θέλετε να αποκρύψετε.

  Μετάφραση και αποστολή κειμένου από το εσωτερικό του πληκτρολογίου iOS

Μόλις συνδεθείτε, πατήστε το avatar σας Apple ID επάνω δεξιά. Στη σελίδα του λογαριασμού σας, θα δείτε μια επιλογή «Αγοράστηκε». Πατήστε το και μπορείτε να δείτε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές που έχετε κατεβάσει και που είναι εγκατεστημένες στην τρέχουσα συσκευή. Για να προβάλετε εφαρμογές που έχετε κατεβάσει αλλά αργότερα απεγκαταστήσατε από την τρέχουσα συσκευή, μεταβείτε στην καρτέλα Όχι σε αυτό το iPhone.

Κάντε κύλιση στη λίστα και αναζητήστε μια εφαρμογή που θέλετε να αποκρύψετε. Όταν δείτε μια εφαρμογή που θέλετε να αποκρύψετε, σύρετε προς τα αριστερά για να εμφανιστεί ένα κουμπί Απόκρυψη. Πατήστε το για να αποκρύψετε την εφαρμογή.

  Πώς να ελέγξετε την αναπαραγωγή Chromecast YouTube από το Κέντρο Ελέγχου στο iOS

Για να προβάλετε τις κρυφές αγορές σας, ανοίξτε την εφαρμογή App Store, πατήστε το avatar του λογαριασμού σας Apple επάνω δεξιά και πατήστε Προβολή λογαριασμού στο μενού που εμφανίζεται. Πατήστε το αναγνωριστικό του λογαριασμού σας και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης, το Touch ID ή το Face ID για έλεγχο ταυτότητας. Στη σελίδα του λογαριασμού σας, κάντε κύλιση προς τα κάτω και θα δείτε μια ενότητα “Κρυφές αγορές”. Πατήστε το και μπορείτε να δείτε όλα τα κρυφά στοιχεία. Μπορείτε να κατεβάσετε ξανά ένα στοιχείο αν θέλετε.

Αναίρεση απόκρυψης αγορών σε iOS

Για να αποκρύψετε μια αγορά, θα πρέπει να περάσετε από το iTunes. Δεν υπάρχει τρόπος να αποκρύψετε μια αγορά μόνο από τη συσκευή σας.
Ανοίξτε το iTunes και μεταβείτε στο Λογαριασμός> Προβολή λογαριασμού. Συνδεθείτε στον ίδιο λογαριασμό Apple στον οποίο αποκρύψατε τις αγορές σας.

  Οθόνη κλειδώματος Android εμπνευσμένη από το iOS 7 με υποστήριξη Pebble

Στην οθόνη Πληροφορίες λογαριασμού, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο iTunes στην ενότητα Cloud. Εδώ, θα δείτε μια επιλογή που ονομάζεται Κρυφές αγορές. Κάντε κλικ στη Διαχείριση δίπλα του.

Θα μεταφερθείτε σε μια οθόνη που εμφανίζει όλες τις κρυφές αγορές σας. Κάντε κλικ στο κουμπί “Αποκάλυψη” κάτω από μια αγορά για να την αποκρύψετε.

Μια παλαιότερη έκδοση αυτής της ανάρτησης ανέφερε εσφαλμένα ότι το iTunes 12.7 δεν επέτρεπε στους χρήστες να αποκρύψουν τις αγορές τους. Ευχαριστώ τον αναγνώστη Fede777 για τη διόρθωση.