Πώς να αποκρύψετε αρχεία desktop.ini στα Windows 10

Ένα λειτουργικό σύστημα έχει τόνους αρχείων, τα περισσότερα είναι πρακτικά ξένα για τους τελικούς χρήστες. Αυτά τα αρχεία έχουν επεκτάσεις αρχείων που δεν έχουν ακούσει πολλοί και η παρουσία τους είναι αρκετή για να προκαλέσει πανικό από ιούς. Αν δείτε περίεργα αρχεία στην επιφάνεια εργασίας σας, καλό είναι να αναζητήσετε στο Google ποια είναι πριν αρχίσετε να πανικοβάλλεστε. Ένας τύπος αρχείου που μπορεί να δείτε ονομάζεται desktop.ini. Αυτό το αρχείο ή πολλά αρχεία με το ίδιο όνομα ενδέχεται να εμφανιστούν στην επιφάνεια εργασίας σας. Πιθανότατα θα ξεθωριάσουν όπως είναι οι κρυφοί φάκελοι και αρχεία. Δείτε πώς μπορείτε να αποκρύψετε αρχεία desktop.ini στα Windows 10.

  Πού βρίσκεται η γραμμή Charms στα Windows 10;

Απόκρυψη αρχείων desktop.ini

Ένα αρχείο desktop.ini μπορεί να εμφανιστεί στην επιφάνεια εργασίας σας, μέσα σε φακέλους και μέσα σε εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης. Αυτό το αρχείο δεν είναι επικίνδυνο. Είναι ένα αρχείο συστήματος που βρίσκεται στα Windows και διέπει τον τρόπο εμφάνισης των φακέλων, ώστε να είναι αρκετά ακίνδυνοι και να μην έχουν μόλις αρχίσει να εμφανίζονται. Ήταν εκεί όλη την ώρα. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να τα βρείτε στα Windows 7, 8/8.1 και 10.

Για να αποκρύψετε το αρχείο desktop.ini, ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων. Μεταβείτε στην καρτέλα Προβολή. Στο δεξιό άκρο, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο κουμπί κάτω από το κουμπί Επιλογές. Επιλέξτε «Αλλαγή φακέλου και επιλογών αναζήτησης».

Στο παράθυρο Επιλογές φακέλου, μεταβείτε στην καρτέλα Προβολή. Στην ενότητα Ρυθμίσεις για προχωρημένους, αναζητήστε μια επιλογή που ονομάζεται “Απόκρυψη προστατευμένων αρχείων λειτουργικού συστήματος (Συνιστάται)” και ενεργοποιήστε την. Κάντε κλικ στο Apply και τα αρχεία desktop.ini θα πρέπει να φύγουν.

  Πληκτρολόγιο με λάθος γράμματα (χαρακτήρες) στα Windows 10; Εδώ είναι η Διόρθωση

Το αρχείο desktop.ini είναι ένα βασικό αρχείο λειτουργικού συστήματος, αλλά οι χρήστες σπάνια χρειάζεται να αλληλεπιδράσουν μαζί του, γι’ αυτό και διατηρείται κρυφό. Θα βρείτε εφαρμογές που σας λένε ότι μπορούν να διαγράψουν το αρχείο desktop.ini, αλλά θα πρέπει να τις χρησιμοποιείτε με εξαιρετική προσοχή. Αυτό το αρχείο δεν είναι κακόβουλο και εάν μια εφαρμογή το διαγράψει, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με το άνοιγμα του File Explorer ή τη δημιουργία μικρογραφιών για αρχεία.

Το Desktop.ini ασχολείται με εικονίδια φακέλων και μερικές επιλογές προσαρμογής. Η απόκρυψη του αρχείου είναι πραγματικά η καλύτερη επιλογή που υπάρχει εάν το αρχείο σας ενοχλεί. Δεν μπορείτε να το επεξεργαστείτε απευθείας. Μπορείτε να το ανοίξετε στο Σημειωματάριο για να δείτε τα περιεχόμενά του. Τα τυπικά περιεχόμενα ενός αρχείου desktop.ini εμφανίζονται παρακάτω.

[.ShellClassInfo]
[email protected]%SystemRoot%system32shell32.dll,-21769
IconResource=%SystemRoot%system32imageres.dll,-183

Εάν τυχαίνει να έχετε διαγράψει το αρχείο, ίσως χρειαστεί να κάνετε επαναφορά συστήματος ή επαναφορά συστήματος για να τα επαναφέρετε. Εάν βρίσκονται στον Κάδο Ανακύκλωσης, απλώς αποκαταστήστε τα και προσέξτε πώς τα χειρίζεστε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η διαγραφή του αρχείου δεν κάνει τίποτα, αλλά σε άλλες μπορεί να χαλάσει τον τρόπο εμφάνισης των εικονιδίων.

  Πώς να συνδεθείτε αυτόματα στο Mac σας χωρίς κωδικό πρόσβασης