Πώς να αποκλείσετε όλες τις κλήσεις και τα μηνύματα από έναν αριθμό στο Android 7.0


Ο αποκλεισμός κλήσεων είναι μια λειτουργία που υποστηρίζουν από καιρό τα παλαιότερα τηλέφωνα και πολλά έξυπνα τηλέφωνα. Ο αποκλεισμός κλήσεων έχει έρθει και παρέλθει σε διάφορες εκδόσεις Android στο παρελθόν. Με το Android 7.0, επιστρέφει και είναι εύκολα πιο έξυπνο από οτιδήποτε άλλο στην αγορά των smartphone. Ο αποκλεισμός κλήσεων στο Android 7 λειτουργεί παγκοσμίως, δηλαδή ένας αποκλεισμένος αριθμός δεν μπορεί να σας καλέσει ή να σας στείλει μήνυμα μέσω της κανονικής εφαρμογής τηλεφώνου/μηνυμάτων και επίσης θα αποκλείσει όλες τις κλήσεις και τα μηνύματα από έναν αριθμό σε όλες τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που έχετε εγκαταστήσει στη συσκευή σας. Δείτε πώς μπορείτε να αποκλείσετε έναν αριθμό στο Android 7.0.

  10 χρήσιμα πρόσθετα για Firefox Android που πρέπει να δοκιμάσετε

Ανοίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο στη συσκευή σας και πατήστε το κουμπί περισσότερα στο επάνω μέρος. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής και πατήστε “Αποκλεισμός κλήσεων”.

Πατήστε «Προσθήκη αριθμού» για να εισαγάγετε έναν αριθμό που θέλετε να αποκλείσετε. Όταν τελειώσετε, πατήστε «Αποκλεισμός» και ο αριθμός δεν θα μπορεί πλέον να επικοινωνήσει μαζί σας.

Η λειτουργία αποκλεισμού δεν μπορεί να διαβάσει αριθμούς από την εφαρμογή Επαφές, δηλαδή δεν μπορείτε να επιλέξετε έναν αριθμό για αποκλεισμό μεταβαίνοντας στην υπάρχουσα λίστα επαφών σας. Εάν κάποιος που γνωρίζετε ξαφνικά σας στέλνει ανεπιθύμητα μηνύματα/παρενοχλεί μέσω τηλεφώνου, θα πρέπει να προσθέσετε μη αυτόματα τον αριθμό του, ακολουθώντας την παραπάνω μέθοδο.

  Πώς να ελέγξετε το Netflix με τον Βοηθό Google στο Android

Όλοι οι αποκλεισμένοι αριθμοί εμφανίζονται στην οθόνη «Αποκλεισμένοι αριθμοί». Μπορείτε να ξεμπλοκάρετε έναν αριθμό πατώντας το κουμπί σταυρού δίπλα του. Η εφαρμογή τηλεφώνου θα επιβεβαιώσει εάν θέλετε όντως να την ξεμπλοκάρετε.

Θα πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι ο αποκλεισμός κλήσεων δεν είναι το ίδιο με το Caller ID και τη δυνατότητα spam που έχει εισαχθεί στην ίδια έκδοση του Android. Η δυνατότητα αναγνώρισης κλήσης και ανεπιθύμητης αλληλογραφίας λειτουργεί προληπτικά για τον έλεγχο των εισερχόμενων κλήσεων. Όταν εντοπίσει έναν αριθμό που μπορεί να είναι ανεπιθύμητος, π.χ. τηλεπωλητής, θα σας ειδοποιήσει για το ίδιο και θα φτάσει στο σημείο να μπλοκάρει την κλήση. Η δυνατότητα χρησιμοποιεί τις δικές της παραμέτρους για να προσδιορίσει ποιες κλήσεις πρέπει να αποκλειστούν. Ο αποκλεισμός κλήσεων σάς επιτρέπει να αποκλείετε αριθμούς κατά την κρίση σας.

  Δείτε πώς μπορείτε να παίξετε το κρυφό παιχνίδι στο Android Lollipop

Πίσω στο Android 6.0, η δυνατότητα αποκλεισμού λειτουργούσε μόνο για κλήσεις και όχι για φωνητικά μηνύματα ή μηνύματα κειμένου. Ωστόσο, σας επέτρεψε να προσθέσετε αριθμούς από τις Επαφές σας. Η νέα λειτουργία αποκλεισμού κλήσεων είναι αρκετά βήματα προς τα εμπρός και ένα μικρό βήμα πίσω.