Πώς να αποκλείσετε τους χρήστες του Facebook από το να σας στέλνουν μηνύματα στο Instagram

Το Facebook έχει συγχώνευσαν μηνύματα DM Messenger και Instagram. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε από το Facebook μπορεί να εισέλθει στα DM σας στο Instagram. Εάν προτιμάτε να διατηρείτε τα προφίλ σας στο Facebook και στο Instagram ξεχωριστά, αυτό μπορεί να είναι λόγος ανησυχίας. Ευτυχώς, το Instagram σάς επιτρέπει να κόψετε εύκολα αυτόν τον σύνδεσμο.

Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram στο δικό σας Android τηλέφωνο ή iPhone. Μεταβείτε στην καρτέλα του προφίλ σας πατώντας την εικόνα που εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία της εφαρμογής.

Πατήστε το κουμπί μενού χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία. Στο πλαϊνό μενού, επιλέξτε “Ρυθμίσεις”.

  Πώς να κρύψετε τα likes στο Facebook

Μεταβείτε στο Απόρρητο > Μηνύματα.

Εδώ, έχετε μερικούς τρόπους για να προσαρμόσετε ποιος από το Facebook μπορεί να σας στείλει μήνυμα στο Instagram.

Για να αποτρέψετε τους φίλους σας στο Facebook ή οποιονδήποτε άλλον με τον οποίο έχετε συνομιλήσει ποτέ στο Messenger από το να επικοινωνήσουν μαζί σας στο Instagram, πατήστε τη δεύτερη ρύθμιση στη λίστα.

Η προεπιλεγμένη επιλογή «Συζητήσεις» επιτρέπει σε οποιονδήποτε από τους φίλους ή τους γνωστούς σας στο Facebook να γεμίσει τα εισερχόμενά σας στο Instagram. Εάν θέλετε να αποκλείσετε εντελώς τους φίλους σας στο Facebook, επιλέξτε “Μην λαμβάνετε αιτήματα”. Επιλέγοντας τα “Αιτήματα μηνυμάτων” στέλνονται μηνύματα από φίλους του Facebook στη λίστα αιτημάτων DM του Instagram σας.

  Πώς να αποθηκεύσετε αναρτήσεις και να διαχειριστείτε τη συλλογή σας στο Instagram

Οι φίλοι των φίλων σας στο Facebook μπορούν επίσης να έρθουν σε επαφή μαζί σας στο Instagram από το Messenger. Για να βάλετε ένα τέλος σε αυτό, επιστρέψτε στη σελίδα “Στοιχεία ελέγχου μηνυμάτων” και μεταβείτε στο “Friends of Friends on Facebook”.

Επιλέξτε «Να μην λαμβάνετε αιτήματα» για να τα κλείσετε.

Τέλος, η ρύθμιση “Άλλοι στο Facebook” σάς δίνει τη δυνατότητα να απαγορεύσετε σε αγνώστους από το Facebook Messenger να σας στέλνουν μηνύματα στο Instagram.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρήστες του Facebook Messenger μπορούν να κάνουν ping στα εισερχόμενά σας στο Instagram μόνο εάν έχετε επιλέξει τη συγχώνευση. Αυτά τα χειριστήρια μηνυμάτων είναι χρήσιμα, ειδικά αν θέλετε να δοκιμάσετε τις νέες δυνατότητες ανταλλαγής μηνυμάτων και να μην αφήσετε τα προφίλ του Messenger να σας ενοχλούν στο Instagram. Δυστυχώς, δεν υπάρχει επιλογή επιστροφής στην παλιά έκδοση των DM του Instagram.

  Αναδυόμενα παράθυρα συνομιλίας Facebook Αποσυνδέει τα Windows συνομιλίας από το Facebook [Chrome]

Ομοίως, μπορείτε πλέον να στείλετε μήνυμα σε έναν φίλο στο Facebook από το Instagram.