Πώς να αποκλείσετε τις λήψεις στο Chrome στα Windows 10

Το Chrome, όπως και κάθε άλλο πρόγραμμα περιήγησης, μπορεί να κατεβάσει αρχεία. Έχει μια ενσωματωμένη δυνατότητα προστασίας από ιούς που συνήθως αποτρέπει τους χρήστες από τη λήψη κακόβουλων αρχείων, επιτρέποντας τη λήψη μόνο ασφαλών αρχείων. Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς είναι δύσκολο να ξεγελαστεί, επομένως, αν κάποιος κάνει ακούσια κλικ σε έναν σύνδεσμο που κατεβάζει ένα κακόβουλο αρχείο, η λήψη θα διακοπεί από το Chrome. Εάν πρέπει να αποκλείσετε τις λήψεις στο Chrome, ανεξάρτητα από το αν είναι ασφαλείς ή όχι, μπορείτε.

Πίνακας περιεχομένων

Windows 10 Pro

Για να αποκλείσετε τις λήψεις στο Chrome στα Windows 10 Pro, πρέπει να διαμορφώσετε την Πολιτική ομάδας. Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση των Windows για να αναζητήσετε και να ανοίξετε το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας. Μεταβείτε στις Πολιτικές>Πρότυπα διαχείρισης>Google>Google Chrome.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Timeline στα Windows 10

Ενεργοποιήστε την πολιτική «Να επιτρέπονται οι περιορισμοί λήψης» και επιλέξτε «Αποκλεισμός όλων των λήψεων». Κάντε επανεκκίνηση του Chrome. Αυτό θα αποκλείσει τις λήψεις στο Chrome για όλα τα προφίλ που έχουν διαμορφωθεί.

Windows 10 Home

Τα Windows 10 Home δεν έχουν πολιτική ομάδας, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείσετε τις λήψεις στο Chrome μέσω του μητρώου των Windows. Θα χρειαστείτε δικαιώματα διαχειριστή για να επεξεργαστείτε το μητρώο.

Ανοίξτε τον επεξεργαστή μητρώου των Windows και μεταβείτε στην ακόλουθη τοποθεσία.

ComputerHKEY_CURRENT_USERSoftwarePoliciesGoogleChrome

Είναι πιθανό τα κλειδιά Google και Chrome να μην υπάρχουν κάτω από το κλειδί Πολιτικών. Εάν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να τα δημιουργήσετε. Κάντε δεξί κλικ στο κλειδί Πολιτικές και επιλέξτε Νέο>Κλειδί. Ονομάστε το Google. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο κλειδί Google που μόλις δημιουργήσατε και επιλέξτε Νέο>Κλειδί και ονομάστε το Chrome.

  Πώς να δείτε το χρόνο λειτουργίας των Windows 10

Κάτω από το κλειδί Chrome, κάντε δεξί κλικ στον κενό πίνακα στα δεξιά και επιλέξτε Νέο>Τιμή DWORD(32-bit). Ονομάστε το DownloadRestrictions.

Κάντε διπλό κλικ και εισαγάγετε την τιμή 3. Αυτό θα απενεργοποιήσει όλες τις λήψεις στο Chrome. Κάντε επανεκκίνηση του Chrome και δεν θα μπορείτε να κάνετε λήψη τόσο μιας εικόνας στο πρόγραμμα περιήγησης.

Άλλοι Περιορισμοί

Το Chrome έχει επιλογές για τον περιορισμό των λήψεων και ο πλήρης περιορισμός τους δεν είναι η μόνη επιλογή. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10 Pro, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Πολιτική ομάδας για να καταργήσετε όλους τους περιορισμούς λήψης, να αποκλείσετε επικίνδυνες λήψεις, να αποκλείσετε ύποπτες λήψεις και να αποκλείσετε όλες τις λήψεις.

  Πώς να δημιουργήσετε τυχαίο κείμενο στο Word

Ομοίως, οι ίδιοι περιορισμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν εάν χρησιμοποιείτε Windows 10 Home. Οι περιορισμοί λήψης αντιστοιχίζονται σε μια τιμή που εισάγετε στο κλειδί μητρώου που δημιουργήσατε.

Η εισαγωγή 3 θα αποκλείσει όλες τις λήψεις. Το 0 θα επιτρέψει όλες τις λήψεις, το 1 θα αποκλείσει μόνο επικίνδυνες λήψεις και το 2 θα αποκλείσει ύποπτες λήψεις.

Η αλλαγή είναι εύκολο να αντιστραφεί αν και χρειάζεστε δικαιώματα διαχειριστή για να το κάνετε. Εάν το κάνετε αυτό για να αποτρέψετε τη λήψη αρχείων από έναν χρήστη, θα λειτουργήσει και ο χρήστης δεν θα μπορεί να αντιστρέψει την αλλαγή εκτός εάν έχει πρόσβαση διαχειριστή στο σύστημα.