Πώς να αποκλείσετε την καταγραφή κλειδιών από προγράμματα οδήγησης ήχου HP σε Elitebooks

Το Next Web αναφέρει κάτι μάλλον ανησυχητικό. Η HP, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών, αποστέλλει υπολογιστές με μπρελόκ εγκατασταθεί. Ο καταγραφέας κλειδιών είναι ένα πρόγραμμα που καταγράφει τις πινελιές πλήκτρων. Θα καταγράφει κάθε πλήκτρο που πατάτε ποτέ, έτσι ώστε αν πληκτρολογήσετε κωδικό πρόσβασης ή PIN, θα καταγραφεί. Σύμφωνα με το The Next Web, η HP δεν το έκανε αυτό από δόλο. Δεν προσπαθεί να κλέψει κωδικούς πρόσβασης ή ευαίσθητα δεδομένα. Απλώς έκαναν ένα μικροσκοπικό, οριακό, κατάφωρα ανίκανο, λάθος. Αυτό το πρόβλημα περιορίζεται στη σειρά φορητών υπολογιστών Elitebook. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αποκλείσετε την καταγραφή κλειδιών από προγράμματα οδήγησης ήχου HP με μια προσαρμογή στο μητρώο. Η λύση προέρχεται από το Reddit user_My_Angry_Account_.

  Πώς να βρείτε τις διαστάσεις ενός στρώματος ή ενός στοιχείου στο Photoshop

Αποκλεισμός καταγραφής κλειδιών από προγράμματα οδήγησης ήχου HP

Για να αποκλείσετε την καταγραφή κλειδιών από προγράμματα οδήγησης ήχου HP, πρέπει να τροποποιήσετε το μητρώο των Windows. Για να τροποποιήσετε το μητρώο, χρειάζεστε δικαιώματα διαχειριστή. Ανοίξτε το μητρώο των Windows και μεταβείτε στην ακόλουθη τοποθεσία.

HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindows NTcurrentversionimage file execution options

Κάντε δεξί κλικ στο κλειδί «Επιλογές εκτέλεσης αρχείου εικόνας» και επιλέξτε Νέο>Κλειδί από το μενού περιβάλλοντος. Ονομάστε το νέο κλειδί “MicTray.exe”. Εάν εκτελείτε Windows 64-bit, θα πρέπει να ονομάσετε το κλειδί “MicTray64.exe”.

Κάντε δεξί κλικ σε αυτό το κλειδί και δημιουργήστε μια νέα τιμή συμβολοσειράς. Ονομάστε αυτήν την τιμή συμβολοσειράς “Debugger”. Κάντε διπλό κλικ σε αυτό και στο πλαίσιο “Τιμή”, πληκτρολογήστε τα εξής.

devenv /debugexe

Ελέγξτε εάν επηρεάζεστε

Μεταβείτε στην ακόλουθη τοποθεσία στον φορητό υπολογιστή σας για να ελέγξετε εάν επηρεάζεστε.

C:WindowsSystem32

Αναζητήστε ένα πρόγραμμα με το όνομα «MicTray64.exe» ή «MicTray.exe». Εάν είναι εκεί, κινδυνεύετε.

  Πώς να καθαρίσετε τη θύρα φόρτισης iPhone

Αυτό ήταν ένα λάθος εκ μέρους της HP. Το εν λόγω πρόγραμμα οδήγησης ήχου δημιουργεί ένα αρχείο καταγραφής που αποθηκεύει τις πινελιές των πλήκτρων σας. Το αρχείο καταγραφής βρίσκεται στο C:UsersPublicMicTray.log. Το αρχείο διαγράφεται κάθε φορά που τερματίζετε το σύστημά σας. Το πραγματικό ερώτημα που πρέπει να κάνετε εδώ είναι πόσο συχνά κλείνετε το Elitebook σας; Εάν το κάνετε κάθε φορά που απομακρύνεστε από τον υπολογιστή σας, ενδέχεται να διατρέχετε λιγότερο κίνδυνο, ωστόσο, οι άνθρωποι δεν κλείνουν πλέον τους υπολογιστές. Η αδρανοποίηση και η αναστολή λειτουργίας είναι πλέον εναλλακτικές λύσεις για τον τερματισμό της λειτουργίας των συστημάτων μας. Συνήθως απλώς κλείνουμε το καπάκι του φορητού υπολογιστή και φεύγουμε.

  Intel Macs εναντίον Apple Silicon ARM Mac: Ποια πρέπει να αγοράσετε;

Ακόμα κι αν τερματίζετε τη λειτουργία του φορητού υπολογιστή σας κάθε φορά που τελειώνετε την εργασία σε αυτόν, το αρχείο καταγραφής ενδέχεται να αποθηκευτεί σε ένα πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας. Εφόσον το αρχείο διαγράφει αυτόματα τα περιεχόμενά του, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η HP δεν είχε σκοπό να κλέψει τις πληροφορίες σας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αυτό είναι πλέον κοινή γνώση. Είναι θέμα χρόνου κάποιος να στοχεύσει τους χρήστες του Elitebook και να προσπαθήσει να κλέψει τις πληροφορίες τους. Η HP πρέπει να το διορθώσει.