Πώς να αποκλείσετε προσβλητικά σχόλια στο Instagram

Τα social media έχουν την καλή τους πλευρά και τη σκοτεινή, καταθλιπτική, κακή τους πλευρά. Άνθρωποι και τρολ αφήνουν προσβλητικά σχόλια που μπορούν να καταστρέψουν τη μέρα σας ή να ξεκινήσουν έναν πόλεμο σχολίων σε μια ανάρτηση κοινωνικής δικτύωσης. Το Instagram δεν είναι διαφορετικό και έχει το μερίδιο των τρολ. Το πρόβλημα παρενόχλησής του δεν είναι τόσο σοβαρό όσο το Twitter και υπάρχουν αντιμέτρα για τον αποκλεισμό προσβλητικών σχολίων στο Instagram.

Μπορείτε να αποκλείσετε προσβλητικά σχόλια στο Instagram από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε την καρτέλα του προφίλ σας. Στο επάνω μέρος, πατήστε το κουμπί του οδοντωτού τροχού για να μεταβείτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε την ενότητα Σχόλια.

  Πώς να βρείτε επαφές στο Instagram

Ενεργοποίηση στοιχείων ελέγχου σχολίων

Το Instagram διαθέτει ένα φίλτρο προσβλητικών σχολίων που μπορείτε να ενεργοποιήσετε από την οθόνη σχολίων. Λειτουργεί για κοινά προσβλητικά σχόλια στην αγγλική γλώσσα. Εάν δεν σας κάνει το κόλπο, υπάρχουν δύο πρόσθετα εργαλεία που σας επιτρέπουν να αποκλείετε προσβλητικά σχόλια στο Instagram.

Το πρώτο είναι το χειροκίνητο φίλτρο. Εάν αναμένετε προσβλητικά σχόλια σε άλλη γλώσσα εκτός των Αγγλικών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το φίλτρο για τη μαύρη λίστα σχολίων που βασίζονται σε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Έχετε την ελευθερία να εισαγάγετε όσες λέξεις-κλειδιά θέλετε, απλώς διαχωρίστε τις με κόμμα.

Ένα άλλο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι το προεπιλεγμένο εργαλείο λέξεων-κλειδιών. Αυτό το εργαλείο προσδιορίζει προσβλητικά σχόλια με βάση τα σχόλια που αναφέρετε. Για να λειτουργήσει, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε τα προσβλητικά σχόλια που λαμβάνετε για αυτό που είναι. Για να επισημάνετε ένα σχόλιο ως προσβλητικό, σύρετε προς τα αριστερά πάνω του και πατήστε το κουμπί θαυμαστικό. Από το μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε «Καταχρηστικό σχόλιο». Προσέξτε να μην επιλέξετε την επιλογή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, καθώς αυτή δεν θα προσθέσει το σχόλιο στο συγκεκριμένο φίλτρο σχολίων.

  Πώς να αποκτήσετε έναν επαληθευμένο λογαριασμό Instagram

Ο τρόπος αντιμετώπισης της διαδικτυακής κακοποίησης από το Instagram περιλαμβάνει ενεργή μάθηση. Όσο περισσότερο εντοπίζετε το καταχρηστικό περιεχόμενο, τόσο καλύτερα το μπλοκάρει. Ένας χρήστης μπορεί απλώς να αναγνωρίσει τα σχόλια που θεωρεί προσβλητικά και το Instagram τα κρύβει από τον λογαριασμό. Τέλος, επιτρέπει επίσης στους χρήστες να απενεργοποιούν τα σχόλια σε μια ανάρτηση καθώς και να αποκλείουν τους χρήστες από το να σχολιάζουν εντελώς τις αναρτήσεις σας.

Όσο για μεμονωμένους λογαριασμούς που συνεχίζουν να σας κυνηγούν, μπορείτε να τους αποκλείσετε από το να βλέπουν τις αναρτήσεις σας εάν ο λογαριασμός σας είναι δημόσιος ή μπορείτε να τους αναφέρετε. Το μειονέκτημα της δυνατότητας αναφοράς είναι ότι το Instagram δεν πρόκειται να αναστείλει αμέσως έναν λογαριασμό λόγω μιας αναφοράς. Είναι καλό όταν τα τρολ προσπαθούν να το χρησιμοποιήσουν για να θέσουν σε αναστολή έναν νόμιμο λογαριασμό, αλλά μπορεί να είναι αντιπαραγωγικό εάν χρειαστεί να αναφέρετε έναν πραγματικό καταχρηστικό λογαριασμό. Γι’ αυτό το φίλτρο σχολίων είναι πάντα μια καλή επιλογή.

  Πώς να δείτε το ιστορικό παρακολούθησης των κυλίνδρων Instagram