Πώς να αποκλείσετε διαφημίσεις στο Twitch

Αν φτάσατε εδώ ενώ αναζητούσατε μια λύση για να απαλλαγείτε από αυτές τις ενοχλητικές διακοπές διαφημίσεων στο Twitch, πιθανότατα θα γνωρίζετε τι είναι το Twitch.

Το Twitch είναι μια διαδραστική πλατφόρμα ζωντανής ροής αφιερωμένη στη ροή περιεχομένου που ποικίλλει από παιχνίδια, ψυχαγωγία, αθλήματα, μουσική και πολλά άλλα.

Οι ροές εμφανίζουν τη ζωντανή ροή ενώ παίζουν παιχνίδια και συνομιλούν με άλλα άτομα που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα. Η πλατφόρμα προσφέρει πολλά ενσωματωμένα εργαλεία που επιτρέπουν στους δημιουργούς να μεταδίδουν ζωντανά τον εαυτό τους ενώ παίζουν και αλληλεπιδρούν με άλλους χρήστες ταυτόχρονα.

Το Twitch έγινε γρήγορα δημοτικό και αποκτήθηκε από την Amazon τον Σεπτέμβριο του 2014. Όπως το YouTube, το μοντέλο κερδών του Twitch βασίζεται στη διαφήμιση και τις συνδρομές. Οι διαφημίσεις Twitch ταξινομούνται γενικά σε δύο τύπους:

Στατικές: Πρόκειται για διαφημίσεις στη σελίδα διάσπαρτες στον ιστότοπο/πελάτη ιστού του Twitch.

Βίντεο: Αυτές οι διαφημίσεις εμφανίζονται συνήθως πριν από την έναρξη της ζωντανής ροής ή μεταξύ των περιόδων ροής. Είναι γνωστές ως διαφημίσεις πριν και κατά τη διάρκεια του βίντεο, αντίστοιχα.

Το Twitch είναι διαβόητο για τη στόχευση χρηστών με τόνους διαφημίσεων που καταστρέφουν περιβόητα την εμπειρία προβολής, ειδικά αυτές που εμφανίζονται σε αυτές τις πιο κρίσιμες στιγμές της ροής του Twitch. Δεν είναι περίεργο που πολλοί χρήστες αναζητούν έναν σίγουρο τρόπο για να μπλοκάρουν αυτές τις κακές διαφημίσεις στο Twitch.

Σε αυτόν τον περιεκτικό οδηγό, έχουμε συγκεντρώσει τις διαφορετικές τεχνικές που μπορείτε να υιοθετήσετε για να αποκλείσετε διαφημίσεις στο Twitch. Συνεχίστε λοιπόν να κάνετε κύλιση παρακάτω για να μάθετε ποιες επιλογές έχετε για να κάνετε το επιδιωκόμενο.

#1. Χρησιμοποιήστε τις επεκτάσεις αποκλεισμού διαφημίσεων για το Chrome

Ο ευκολότερος τρόπος για να αποκλείσετε αυτές τις ενοχλητικές διαφημίσεις στο Twitch είναι να χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που εμποδίζουν τις διαφημίσεις. Αυτές οι επεκτάσεις μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια τις περισσότερες από τις διαφημίσεις στη σελίδα στην υπηρεσία ζωντανής ροής βίντεο.

Ας δούμε μερικά από τα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων που εκτελούν αποτελεσματικά τη δουλειά.

uBlock Origin

Το uBlock Origin είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και ανοιχτού κώδικα επεκτάσεις αποκλεισμού διαφημίσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκλείσετε διαφημίσεις στο Twitch. Εκτός από τον Chrome, λειτουργεί τέλεια με άλλα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης όπως το Mozilla Firefox, το Microsoft Edge και το Opera.

  Πώς να κάνετε ροή σε Twitch από τη γραμμή εντολών στο Linux

Το uBlock Origin αποκλείει αποτελεσματικά όλες τις διαφημίσεις στη σελίδα στο Twitch χωρίς να υποβαθμίζει την ποιότητα ροής. Αυτό το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων μπορεί να επιβάλει χιλιάδες φίλτρα που δεν παρέχονται σε καμία άλλη πλατφόρμα χωρίς να δεσμεύει τους πόρους του συστήματος. Το uBlock μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει το χαμηλότερο αποτύπωμα μνήμης από οποιοδήποτε από τα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων εκεί έξω.

Twitch Adblock

Το Twitch Adblock είναι ένα αξιόπιστο πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων που μπορεί να εφαρμοστεί για την αποφυγή διαφημίσεων στο Twitch. Μόλις ξεκινήσει ο χρόνος διαφήμισης, αυτή η επέκταση μετατρέπει τη ροή σε χαμηλότερη ποιότητα 480 pixel και παρακάμπτει τις διαφημίσεις.

Η αρχική ποιότητα του βίντεο επαναφέρεται αυτόματα στο κανονικό όταν λήξει ο χρόνος διαφήμισης. Η επέκταση Twitch Adblock εκτελεί την παραπάνω διαδικασία τοπικά χωρίς να χρησιμοποιεί διακομιστές μεσολάβησης, VPN ή σενάρια τρίτων.

Αυτή η επέκταση δεν συλλέγει τα προσωπικά σας στοιχεία, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το απόρρητό σας στο διαδίκτυο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επέκταση Twitch Adblock, είτε μεμονωμένα είτε με την επέκταση UBlock Origin.

#2. Χρησιμοποιήστε VPN με ενσωματωμένο Ad Blocker

Η χρήση του εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) είναι ένας άλλος πιθανός τρόπος αποκλεισμού των διαφημίσεων στο Twitch. Η πολιτική διαφήμισης Twitch διαφέρει από χώρα σε χώρα και οι διαφημίσεις δεν εμφανίζονται σε ορισμένες χώρες όπως η Πολωνία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Σερβία, η Κολομβία και άλλες.

Τα VPN βοηθούν στην παραπλάνηση της τοποθεσίας σας εκχωρώντας διαφορετική διεύθυνση IP που ανήκει σε διαφορετική χώρα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απολαύσετε τις ζωντανές ροές χωρίς να ανησυχείτε για τις ενοχλητικές διαφημίσεις πριν το βίντεο.

Ορισμένα VPN διαθέτουν επίσης ενσωματωμένα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων που μπορούν να αποκλείσουν διαφημίσεις σε διαφορετικές πλατφόρμες ροής, συμπεριλαμβανομένου του Twitch. Τα VPN με προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων αποκλείουν με επιτυχία τις διαφημίσεις που είναι ενσωματωμένες στη ροή μαζί με το καρουζέλ της αρχικής σελίδας και τις διαφημίσεις banner.

Παρακάτω είναι τα πιο δημοφιλή VPN με προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων:

NordVPN

Το NordVPN είναι εξοπλισμένο με έναν αποτελεσματικό αποκλεισμό διαφημίσεων που αποτρέπει τις αποσπαστικές και κακόβουλες διαφημίσεις να σας ακολουθούν στο διαδίκτυο και εξασφαλίζει μια ασφαλή και ομαλή εμπειρία ροής στο Twitch. Το NordsVPN μπλοκάρει τις διαφημίσεις ακόμη και πριν φτάσουν στο σύστημά σας. Λιγότερος αριθμός διαφημίσεων βελτιώνει τον χρόνο φόρτωσης και καταναλώνει λιγότερο όγκο δεδομένων.

  Διορθώστε την εφαρμογή Twitch που δεν ανιχνεύει το παιχνίδι και τα πρόσθετα WOW

Για να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα αποκλεισμού διαφημίσεων του NordVPN, πρέπει να αγοράσετε μια συνδρομή. Μόλις εγγραφείτε στο NordVPN, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ενεργοποιήσετε έναν αποκλεισμό διαφημίσεων:

  • Εκκινήστε την εφαρμογή NordVPN στον υπολογιστή σας.
  • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο ασπίδας.
  • Αναζητήστε την επιλογή Προστασία από απειλές και ενεργοποιήστε την εναλλαγή στη συνέχεια.

Proton VPN

Το Proton VPN είναι ένα άλλο που περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων γνωστό ως NetShield. Αυτό το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων λειτουργεί με δύο τρόπους: εμποδίζει το κακόβουλο λογισμικό και τις διαφημίσεις να σας ενοχλούν σε διαφορετικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του Twitch. Το Proton NetShield είναι ανεξάρτητο από πλατφόρμα, επομένως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε συσκευή για να αποκλείσετε διαφημίσεις, είτε πρόκειται για Windows, Mac, Android, iOS ή Linux.

Το NetShield χρησιμοποιεί τον μηχανισμό φιλτραρίσματος DNS για να σταματήσει τις διαδικτυακές εταιρείες παρακολούθησης και μάρκετινγκ από το να παρακολουθούν τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και να σας βομβαρδίζουν με διαφημίσεις. Το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων αποτρέπει τη συσκευή σας από τη λήψη περιττών διαφημίσεων και, κατά συνέπεια, τη μείωση του τύπου φόρτωσης και τη βελτίωση της ποιότητας ροής.

#3. Twitch Client Apps

Ορισμένες εφαρμογές Twitch τρίτων επιτρέπουν στους χρήστες να απολαμβάνουν ζωντανές ροές χωρίς να ενοχλούνται από διαφημίσεις. Εκτός από την υποστήριξη ροής χωρίς διαφημίσεις, προσφέρουν επίσης λειτουργίες όπως η άμεση αναπαραγωγή, η λειτουργία μόνο ήχος και η δυνατότητα προσαρμογής της διεπαφής ανάλογα με τις απαιτήσεις κάποιου. Τα πιο δημοφιλή είναι:

Pocket Plays για το Twitch

Το Pocket Plays for Twitch είναι μια δημοφιλής εναλλακτική πλατφόρμα για χρήστες που χρησιμοποιούν το Twitch σε συσκευές Android. Η εφαρμογή προσφέρει όλες τις λειτουργίες που συνήθως παρέχονται από την επίσημη εφαρμογή Twitch. Η εφαρμογή είναι εύκολη στη χρήση και παρακάμπτει τις διαφημίσεις που είναι ορατές στο Twitch, προσφέροντας μια εμπειρία χωρίς διαφημίσεις. Το Pocket Plays διαθέτει μια όμορφη και άνετη διεπαφή χρήστη για την προβολή πολλών ζωντανών ροών και βίντεο κατά παραγγελία (VOD).

Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ειδοποιήσεις για τις οποίες θέλετε να ειδοποιηθείτε και να συνομιλήσετε με άλλους χρήστες ενώ παρακολουθείτε τα βίντεο σε λειτουργία πλήρους οθόνης.

Impulse – Twitch Client

Το Impulse είναι ένας άλλος πελάτης Twitch που πρέπει να ελέγξετε για να μειώσετε τον αριθμό των διαφημίσεων που είναι ορατές στο Twitch. Αποκλείει τις διαφημίσεις στη σελίδα επιτρέποντάς σας να παρακολουθείτε τις αγαπημένες σας ζωντανές ροές, VOD και κλιπ χωρίς να αποσπάτε την προσοχή σας από δυσάρεστες διαφημίσεις. Ωστόσο, οι διαφημίσεις που είναι απευθείας ενσωματωμένες στη ροή μπορούν περιστασιακά να εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των περιόδων ροής.

  Πώς να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε έναν λογαριασμό Twitch

Εκτός από την προσφορά μιας εμπειρίας χωρίς διαφημίσεις, η εφαρμογή παρέχει επίσης άλλες χρήσιμες λειτουργίες, όπως Χρονοδιακόπτης ύπνου, υποστήριξη εικόνας σε εικόνα, παράθυρο πολλαπλής υποστήριξης και πολλά άλλα.

#4. Εγγραφείτε στο Κανάλι

Αν σας αρέσει ένα συγκεκριμένο κανάλι, μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το κανάλι για να υποστηρίξετε τον δημιουργό. Δεν θα σας προβληματίζουν πλέον οι παράλογες διαφημίσεις. Θα έχετε πρόσβαση σε δωμάτια συνομιλίας αποκλειστικά για συνδρομητές, ροές μόνο για συνδρομητές, ένα εξαιρετικό δευτερεύον σήμα και ένα προσαρμοσμένο emote.

Ωστόσο, συνιστάται να ελέγξετε τα προνόμια που μπορείτε να επωφεληθείτε μετά την εγγραφή σας στο κανάλι και να δείτε εάν η προβολή χωρίς διαφημίσεις είναι ένα από αυτά. Μπορεί να υπάρξει ένα σπάνιο σενάριο όταν οι δημιουργοί δεν προσφέρουν προβολή χωρίς διαφημίσεις ακόμα και μετά την εγγραφή τους στο κανάλι.

Twitch Turbo

Εάν θέλετε να εγγραφείτε στο Twitch αντί για ένα συγκεκριμένο κανάλι, μπορείτε να εγγραφείτε στο Twitch Turbo. Αυτή η premium έκδοση του Twitch είναι διαθέσιμη με μηνιαίο πρόγραμμα συνδρομής 8,99 USD ανά μήνα. Το Twitch Turbo παρέχει πρόσβαση στην προβολή χωρίς διαφημίσεις στο Twitch. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες διαφημίσεις πριν από το βίντεο, κατά τη διάρκεια του βίντεο, συνοδευτικές διαφημίσεις ή διαφημίσεις προβολής.

Εκτός από την εμπειρία Twitch χωρίς διαφημίσεις, το Twitch Turbo προσφέρει επίσης άλλες δυνατότητες που μπορούν να βελτιώσουν περαιτέρω την εμπειρία ροής σας:

  • Αποκλειστικό σήμα συνομιλίας: Το αποκλειστικό σήμα συνομιλίας εμφανίζεται δίπλα στο όνομα χρήστη σας, διακρίνοντάς σας από άλλους χρήστες.
  • Emote Expansion Pack: Δυνατότητα επιλογής ενός από τα δύο σετ emote-Glitch και Monkey emote. Είναι δυνατή η εναλλαγή μεταξύ τους ανά πάσα στιγμή.
  • Χρώματα ονόματος χρήστη προσαρμοσμένης συνομιλίας: Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ένα μοναδικό χρώμα ονόματος χρήστη αφού εγγραφούν στο Turbo Twitch. Αυτό τους κάνει να ξεχωρίζουν, ώστε οι streamers να μπορούν να εντοπίσουν τα σχόλιά τους.
  • Επέκταση χώρου αποθήκευσης εκπομπής: Αυτή η δυνατότητα είναι ένα όφελος για τους δημιουργούς που μπορούν να αποθηκεύσουν τις εκπομπές από τις τελευταίες 60 ημέρες αντί για τις προηγούμενες 14 ημέρες.

Κλείσιμο Σκέψεις

Αν είστε κάποιος που του αρέσει να περνάει χρόνο στο Twitch για να χαλαρώνετε μετά από μια κουραστική μέρα, οι ενοχλητικές διαφημίσεις σίγουρα μπορούν να καταστρέψουν την εμπειρία σας. Εάν δεν θέλετε να βομβαρδιστείτε με διαφημίσεις στην πλατφόρμα ροής βίντεο, τότε η χρησιμοποίηση ενός από τους τρόπους αντιμετώπισης που αναφέρονται παραπάνω θα βοηθήσει στην ανακούφιση του προβλήματος.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τους πιο δημοφιλείς streamers του Twitch όλων των εποχών.