Πώς να αποκλείσετε αναδυόμενες διαφημίσεις στο Android

Σήμερα, τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης για επιτραπέζιους υπολογιστές αποκλείουν τα αναδυόμενα παράθυρα και τις ανεπιθύμητες διαφημίσεις ως αυτονόητο, αλλά τι γίνεται με τον αποκλεισμό στο Android; Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε smartphone, υπάρχουν τρόποι να σταματήσετε τις ενοχλητικές και μερικές φορές επιβλαβείς αναδυόμενες διαφημίσεις.

Το να μπλοκάρετε διαφημίσεις είναι εύκολο αν ξέρετε πώς να το κάνετε. Υπάρχουν ανεπαίσθητες διαφορές στον αποκλεισμό διαφημίσεων ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης ιστού που χρησιμοποιείτε, οπότε ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός για καθεμία.

Πώς να αποκλείσετε αναδυόμενες διαφημίσεις στο πρόγραμμα περιήγησης Android

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκλείσετε τα αναδυόμενα παράθυρα στις συσκευές σας Android. Μπορείτε να τα αποκλείσετε στα αγαπημένα σας προγράμματα περιήγησης ιστού ή στο ίδιο το τηλέφωνο. Σε αυτήν την ενότητα, θα σας δείξουμε πώς να αποκλείετε τα αναδυόμενα παράθυρα στο εγγενές πρόγραμμα περιήγησης Android των συσκευών σας.

  • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Android. Σημείωση: Εάν δεν είστε σίγουροι ποιο είναι το πρόγραμμα περιήγησης Android, χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης στο συρτάρι της εφαρμογής σας και πληκτρολογήστε “Internet”.
  • Ανοίξτε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Αυτό γίνεται συνήθως με το κουμπί μενού “τρεις κουκκίδες” (⋮), αλλά θα διαφέρει ανάλογα με τον κατασκευαστή.
  • Πατήστε “Για προχωρημένους”.
  • Επιλέξτε το πλαίσιο με την ένδειξη “Αποκλεισμός αναδυόμενων παραθύρων”.
  • Πώς να αποκλείσετε αναδυόμενες διαφημίσεις στο πρόγραμμα περιήγησης Samsung

    Ορισμένα προγράμματα περιήγησης ιστού απαιτούν επιπλέον λήψη για τον αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων. Το Samsung internet, για παράδειγμα, προσφέρει στους χρήστες μια ποικιλία αξιόπιστων επιλογών. Ωστόσο, δεν υποστηρίζουν όλα τα προγράμματα περιήγησης Android πρόσθετα. Εάν το κάνει το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες. Σημειώστε ότι οι παρακάτω εικόνες δεν προέρχονται από το Chrome—προέρχονται από το Samsung Internet στη σελίδα Google.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Διαδικτύου και πατήστε στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην κάτω δεξιά γωνία.
  • Πατήστε «Πρόσθετα».
  • Πατήστε το εικονίδιο λήψης δίπλα σε ένα από τα προγράμματα αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το Ad-Block για Samsung.
  • Κατά την εγκατάσταση, το πρόγραμμα αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων ενεργοποιείται και δεν θα έχετε περαιτέρω πρόβλημα με ενοχλητικές διαφημίσεις.

    Πώς να αποκλείσετε αναδυόμενες διαφημίσεις στο Chrome για Android

    Το πρόγραμμα περιήγησης Chrome της Google είναι ίσως το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης ιστού για χρήστες Android. Φυσικά, δεν είναι χωρίς το μερίδιό του από αναδυόμενα παράθυρα. Εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome στη συσκευή σας Android, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

      Πώς να απενεργοποιήσετε όλους τους αισθητήρες του τηλεφώνου σας Android με ένα πάτημα
  • Ανοίξτε το Chrome στο Android.
  • Ανοίξτε τις ρυθμίσεις του Chrome πατώντας το εικονίδιο “τρεις κουκκίδες” (⋮) επάνω δεξιά και, στη συνέχεια, πατώντας “ρυθμίσεις”.

  • Στην οθόνη που ανοίγει, κάντε κύλιση προς τα κάτω στις «Ρυθμίσεις τοποθεσίας» και πατήστε το.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή “Αναδυόμενα παράθυρα” και πατήστε το για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα αναδυόμενα παράθυρα.
  • Εναλλακτικά, το Opera για Android διαθέτει ενσωματωμένο αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων και είναι ενεργοποιημένο ως προεπιλογή. Έχει επίσης έναν αρκετά έξυπνο τρόπο συμπίεσης σελίδων για να διασφαλίσει ότι το όριο δεδομένων σας δεν «μασάει» όταν είστε έξω.

    Πώς να αποκλείσετε διαφημίσεις στο Mozilla

    Ίσως απολαμβάνετε το Mozilla Firefox σε σχέση με κάποιες από τις άλλες επιλογές. Μπορείτε να αποκλείσετε διαφημίσεις και εκεί.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Firefox και πατήστε στις τρεις κάθετες γραμμές στην κάτω αριστερή γωνία.
  • Πατήστε “Ρυθμίσεις”.
  • Μεταβείτε στην Ενισχυμένη προστασία παρακολούθησης και επιλέξτε “Αυστηρή”.
  • Η επιλογή της επιλογής Strict έναντι του Standard σημαίνει ότι αποκλείονται περισσότερες διαφημίσεις, αλλά επηρεάζει ορισμένες λειτουργίες εντός του προγράμματος περιήγησης.

    Εφαρμογές τρίτων

    Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να ανοίξετε ένα άρθρο που θα θέλατε να διαβάσετε και να εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας λέει ότι έχετε κερδίσει κάποιο μεγάλο βραβείο. Ο μόνος τρόπος για να το ξεφορτωθείτε είναι να βγείτε εντελώς από την ιστοσελίδα και να βρείτε ένα άλλο άρθρο.

    Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένες αξιόπιστες εφαρμογές τρίτων που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από το Google Play Store. Συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση του αριθμού των αναδυόμενων διαφημίσεων.

    1. Adblock Plus

    Το Adblock Plus είναι μια εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένη για την προσαρμογή της διαδικτυακής εμπειρίας σας σχετικά με διαφημίσεις και αναδυόμενα παράθυρα. Με ανάμεικτες κριτικές, αυτή η εφαρμογή φαίνεται να κάνει εξαιρετική δουλειά στο να μπλοκάρει επιβλαβείς διαφημίσεις και σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε την επιλογή να επιτρέπετε ορισμένες μη παρεμβατικές διαφημίσεις.

    Μετά τη λήψη από το Google Play Store, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα για να το προσθέσετε ως επέκταση στην εφαρμογή Samsung Internet. Επιλέξτε ποιοι (και τύποι) ιστοτόπων θέλετε να αποκλείσετε τις διαφημίσεις.

    2. AdBlock για Android

    Το AdBlock για Android είναι διαθέσιμο δωρεάν στο Google Play Store και είναι μια αξιόπιστη εφαρμογή που βοηθά στην αποτροπή αναδυόμενων διαφημίσεων σε διάφορους ιστότοπους και πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

    Κατεβάστε την εφαρμογή και ακολουθήστε τις οδηγίες για να ξεκινήσετε. Αυτή η εφαρμογή θα λειτουργεί ως επέκταση για το πρόγραμμα περιήγησης ιστού του τηλεφώνου σας, παρόμοια με αυτή σε επιτραπέζιο υπολογιστή.

      Συγχρονίστε τις υπενθυμίσεις των Windows 10 στο τηλέφωνό σας iPhone και Android με την Cortana

    Διαθέτει επίσης επιλογές προσαρμογής όπου μπορείτε να αποκλείσετε ακόμη και μη παρεμβατικές διαφημίσεις. Μπορείτε επίσης να επιτρέψετε διαφημίσεις από συγκεκριμένους ιστότοπους ενώ αποκλείετε όλους τους άλλους.

    Διαφημίσεις στην αρχική σας οθόνη

    Ορισμένες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο Google Play Store στέλνουν ανεπιθύμητα μηνύματα στο τηλέφωνό σας με διαφημίσεις, γεγονός που καθιστά δύσκολη την απάντηση κλήσεων ή τη χρήση άλλων εφαρμογών. Αυτές οι λήψεις θα πρέπει να καταργηθούν. Φυσικά, εάν μια εφαρμογή είναι δωρεάν, χρειάζεται να εμφανίζονται αυτές οι διαφημίσεις για να κερδίσει χρήματα και να συνεχίσει να προσφέρει την εφαρμογή δωρεάν.

    Τα αναδυόμενα παράθυρα της αρχικής οθόνης είναι εντελώς ξεχωριστά από τις διαφημίσεις που αναφέρονται παραπάνω, επειδή εμφανίζονται μόνο όταν περιηγείστε στο Διαδίκτυο. Αυτές οι διαφημίσεις εμφανίζονται ανεξάρτητα από το τι κάνετε στο τηλέφωνό σας.

    Οι διαφημίσεις αρχίζουν να εμφανίζονται όταν κατεβάσετε μια εφαρμογή και εγκρίνετε συγκεκριμένες άδειες για ανεπιθύμητη αλληλογραφία στο τηλέφωνό σας. Οι βασικοί δείκτες ότι αυτό είναι το πρόβλημά σας περιλαμβάνουν την αλλαγή της διάταξης της αρχικής οθόνης σας, τις διαφημίσεις που εμφανίζονται ενώ πλοηγείστε στο τηλέφωνό σας ή ακόμη και τη χρήση μιας αξιόπιστης εφαρμογής (όπως το Facebook).

    Συχνά δεν υπάρχει επιλογή αποκλεισμού διαφημίσεων. πρέπει να αφαιρέσετε την κακή εφαρμογή από το τηλέφωνό σας.

    Για να το κάνετε αυτό, πρώτα περιορίστε ποια εφαρμογή προκαλεί το πρόβλημα ως εξής:

    • Έλεγχος των εφαρμογών που κατεβάσατε πρόσφατα. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Google Play Store και να κάνετε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία. Κάντε κλικ στην επιλογή “Τα παιχνίδια και οι εφαρμογές μου” για να δείτε μια χρονολογική λίστα με τις εφαρμογές που έχετε κατεβάσει.
    • Ελέγξτε τις εφαρμογές που δεν προέρχονται από αξιόπιστους προγραμματιστές. Πιο συγκεκριμένα, αναζητήστε βοηθητικές εφαρμογές (αριθμομηχανές, φακοί, ακόμα και εφαρμογές αποκλεισμού κλήσεων).
    • Αναζητήστε τυχόν “Launchers” που μπορεί να έχετε κατεβάσει. Τα προγράμματα εκκίνησης μπορεί να είναι εξαιρετικά για την προσαρμογή του τηλεφώνου σας, αλλά συχνά γεμίζουν με διαφημίσεις.

    Ανάλογα με το τι στέλνει ανεπιθύμητα μηνύματα στο τηλέφωνό σας, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε διαφορετικές προσεγγίσεις για να το αφαιρέσετε.

    Πώς να αφαιρέσετε εφαρμογές ανεπιθύμητης αλληλογραφίας

  • Σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος του τηλεφώνου σας και αποκτήστε πρόσβαση στο γρανάζι «Ρυθμίσεις».
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε “Εφαρμογές”
  • Κάντε κύλιση στη λίστα των εφαρμογών και πατήστε σε αυτές που θέλετε να διαγράψετε
  • Πατήστε «Κατάργηση εγκατάστασης» για κάθε προβληματική εφαρμογή
  • Μερικές φορές αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο να γίνει επειδή οι διαφημίσεις επιβραδύνουν το τηλέφωνό σας ή συνεχίζουν να εμφανίζονται ενώ πατάτε. Για να αποφύγετε αυτό, βάλτε το τηλέφωνό σας σε ασφαλή λειτουργία κρατώντας πατημένο το φυσικό κουμπί λειτουργίας και, στη συνέχεια, πατώντας παρατεταμένα την επιλογή Power στην οθόνη του τηλεφώνου σας. Η επιλογή θα εμφανιστεί για την Ασφαλή λειτουργία, επιτρέποντάς σας να εκτελέσετε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω χωρίς διακοπή.

      Πώς να βρείτε ποιο επίπεδο Camera2 API υποστηρίζει το τηλέφωνό σας Android

    Πώς να αφαιρέσετε εκτοξευτές

    Εάν η διάταξη της αρχικής οθόνης σας έχει αλλάξει δραστικά, πιθανότατα δεν ήταν ενημέρωση Android. έχετε κατεβάσει ένα πρόγραμμα εκκίνησης. Υποθέτοντας ότι αυτό είναι που προκαλεί τα προβλήματά σας, θα πρέπει να το κάνετε πριν απεγκαταστήσετε την εφαρμογή:

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και πατήστε Εφαρμογές όπως κάναμε παραπάνω.
  • Στην επάνω δεξιά γωνία, πατήστε τις τρεις κάθετες κουκκίδες και επιλέξτε “Προεπιλεγμένες εφαρμογές”.
  • Επιλέξτε «Αρχική οθόνη» και κάντε κλικ στην αρχική αρχική οθόνη της συσκευής σας.
  • Αφού το κάνετε αυτό, επιστρέψτε στην ενότητα “Εφαρμογές” στις Ρυθμίσεις και αφαιρέστε τη λειτουργία εκκίνησης.

    Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε ποιες εφαρμογές προκαλούν τις διαφημίσεις και τα αναδυόμενα παράθυρα. Αυτές οι εφαρμογές είναι συνήθως εκκινητές, βοηθητικές εφαρμογές όπως φακοί και εφαρμογές αποκλεισμού κλήσεων. Η κατάργηση αυτών των τύπων εφαρμογών όχι μόνο θα αφαιρέσει τα ενοχλητικά αναδυόμενα παράθυρα, αλλά μπορεί να παρατηρήσετε ότι το τηλέφωνό σας λειτουργεί πιο γρήγορα με μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

    Συχνές ερωτήσεις για αποκλεισμό διαφημίσεων Android

    Είναι επικίνδυνες οι διαφημίσεις;

    Το καλύτερο στοιχείο της διαδικτυακής ασφάλειας είναι το ανθρώπινο στοιχείο. Αυτή η δήλωση σημαίνει ότι είστε το καλύτερο ή το χειρότερο πλεονέκτημα για την προστασία των δεδομένων σας.

    Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τις διαφημίσεις είναι κάνοντας κλικ και αλληλεπιδρώντας με άγνωστες.

    Για παράδειγμα, πολλοί χρήστες λαμβάνουν προειδοποιητικές διαφημίσεις ότι οι υπολογιστές ή τα τηλέφωνά τους έχουν παραβιαστεί. Αυτές οι διαφημίσεις δημιουργούν μια αίσθηση επείγοντος και παίζουν με τον φόβο του χρήστη, καθιστώντας τον πιο πιθανό να ανοίξει τη διαφήμιση, να παρέχει τραπεζικά στοιχεία και ακόμη και να επιτρέψει την απομακρυσμένη πρόσβαση για να διορθώσει ένα πρόβλημα που δεν υπάρχει.

    Για λόγους ασφάλειας, οι ίδιες οι διαφημίσεις πιθανότατα δεν θα κάνουν τίποτα άλλο παρά να επιβραδύνουν την ιστοσελίδα. Συνιστάται να μην κάνετε κλικ πάνω τους για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα.

    Πώς μπορώ να αναγνωρίσω τις εφαρμογές ανεπιθύμητης αλληλογραφίας;

    Ευτυχώς, το Google Play Store διαθέτει μια προσεγμένη λειτουργία γνωστή ως “Google Play Protect”. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να σαρώνετε το τηλέφωνό σας για εφαρμογές από μη αξιόπιστους προγραμματιστές ή εφαρμογές που προκαλούν προβλήματα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η δυνατότητα δεν εξαλείφει εφαρμογές που παρέχουν διαφημίσεις — απλώς αποκλείει εφαρμογές που χρησιμοποιούνται για κακόβουλους σκοπούς.

    Κάντε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία του Google Play Store και πατήστε “Play Protect” για να εκτελέσετε μια σάρωση των εφαρμογών του τηλεφώνου σας που έχετε λάβει.

    Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το Play Protect ώστε να εκτελεί αυτόματα σαρώσεις ανοίγοντας το Play Protect και πατώντας το γρανάζι ρυθμίσεων στην επάνω δεξιά γωνία. Ενεργοποιήστε τις επιλογές και το Google Play Store θα σαρώνει συνεχώς τις εφαρμογές που κατεβάζετε.