Πώς να αποκλείσετε έναν αριθμό στο iPhone

Είτε αυτό οφείλεται σε ανεπιθύμητους καλούντες, ενοχλητικά διαφημιστικά μηνύματα ή οτιδήποτε άλλο, υπάρχουν φορές που μπορεί να θέλετε να αποκλείσετε εντελώς μια επαφή ή έναν αριθμό στο iPhone σας και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό χωρίς να χρειάζεται να πηδήξετε μέσα από κρίκους. Έτσι, ανεξάρτητα από τον λόγο που θέλετε να αποκλείσετε κάποιον, δείτε πώς μπορείτε να αποκλείσετε έναν αριθμό στο iPhone.

Γρήγοροι τρόποι αποκλεισμού ενός αριθμού στο iOS (2022)

Είτε θέλετε να αποκλείσετε κάποιον από το να σας καλεί ή να σας στέλνει μηνύματα, είτε θέλετε να αποκλείσετε τις επαφές σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το WhatsApp και το Telegram, σας καλύπτουμε. Θα συζητήσουμε τα βήματα για τον εύκολο αποκλεισμό αριθμών στο iPhone σας στην εφαρμογή Τηλέφωνο, καθώς και σε WhatsApp, Telegram, Signal και άλλα. Θα ρίξουμε επίσης μια ματιά στο πώς μπορείτε να μάθετε εάν κάποιος άλλος σας έχει μπλοκάρει.

Όπως πάντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω πίνακα περιεχομένων για να περιηγηθείτε σε αυτό το άρθρο.

Αποκλεισμός αριθμού στο iPhone

Αποκλεισμός αριθμού από πρόσφατες κλήσεις στο iPhone

Εάν λάβατε πρόσφατα μια κλήση από έναν αριθμό και θέλετε να τον αποκλείσετε, δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε απευθείας από την οθόνη Πρόσφατες κλήσεις στο iPhone σας.

  Πώς να προσθέσετε την τοποθεσία σας σε μια ανάρτηση στο Reddit

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Phone στο iPhone σας και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένη η καρτέλα “Πρόσφατα”.

2. Τώρα, βρείτε τον αριθμό τηλεφώνου που θέλετε να αποκλείσετε και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί πληροφοριών “i” ακριβώς δίπλα του.

3. Μετά από αυτό, πατήστε Αποκλεισμός αυτού του καλούντος και επιβεβαιώστε.

Σημείωση:

  • Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε μια επαφή χρησιμοποιώντας την καρτέλα Επαφές στην εφαρμογή Τηλέφωνο. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε την καρτέλα Επαφές -> μια μεμονωμένη επαφή -> Αποκλεισμός αυτού του καλούντος -> Αποκλεισμός επαφής.

Αυτό είναι! Από εδώ και στο εξής, δεν θα λαμβάνετε πλέον τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα ή κλήσεις FaceTime από τον αριθμό ή την επαφή που έχετε αποκλείσει.

Αποκλεισμός αριθμού χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Messages στο iPhone

Από την άλλη πλευρά, εάν λαμβάνετε πολλά ανεπιθύμητα μηνύματα από μια επαφή ή έναν αριθμό, μπορείτε εύκολα να τα αποκλείσετε απευθείας και από την εφαρμογή Μηνύματα. Δείτε πώς μπορείτε να αποκλείσετε έναν αριθμό στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων iPhone.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Messages στη συσκευή σας iOS. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στο νήμα ατόμου/συζήτησης που θέλετε να αποκλείσετε.

2. Τώρα, πατήστε το όνομα του ατόμου στην κορυφή και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί “Πληροφορίες”.

3. Στη συνέχεια, πατήστε την επιλογή Αποκλεισμός αυτού του καλούντος στο κάτω μέρος. Φροντίστε να επιβεβαιώσετε πατώντας Αποκλεισμός επαφής στο αναδυόμενο μενού.

Γρήγορος αποκλεισμός αριθμών χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone

Αν και αυτή η κατάσταση μπορεί να μην προκύψει για τους περισσότερους ανθρώπους, εάν δυστυχώς βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου θέλετε να αποκλείσετε πολλές επαφές στο iPhone σας, θα συνιστούσα να το κάνετε μέσω της εφαρμογής Ρυθμίσεις στο iPhone σας. Εδώ είναι πώς να το κάνετε αυτό.

  Ο απόλυτος οδηγός για τη σχεδίαση δικτύου

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας. Μετά από αυτό, πατήστε Τηλέφωνο. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις -> Μηνύματα/FaceTime/Mail.

2. Τώρα, πατήστε Αποκλεισμένες επαφές.

3. Στη συνέχεια, πατήστε Προσθήκη νέου και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επαφή που θέλετε να αποκλείσετε στο βιβλίο διευθύνσεων. Αυτό είναι! Θα προστεθεί αμέσως στη λίστα των αποκλεισμένων επαφών σας. Για να αποκλείσετε περισσότερες επαφές, επαναλάβετε αυτό το ίδιο γρήγορο βήμα.

Παρόλο που θα ήταν ευκολότερο να χρησιμοποιήσουμε αυτήν τη μέθοδο εάν η Apple μας επέτρεπε να αποκλείουμε μαζικά αριθμούς, είναι ακόμα πιο γρήγορο να αποκλείουμε πολλούς αριθμούς τηλεφώνου στο iOS χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο σε σύγκριση με τις άλλες μεθόδους που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

Πώς να ξεμπλοκάρετε τους αριθμούς στο iPhone και να διαχειριστείτε τη λίστα αποκλεισμένων iPhone σας

Το iOS παρέχει μια λεπτομερή λίστα αποκλεισμένων αριθμών και σας επιτρέπει επίσης να διαχειρίζεστε τη λίστα με την απαιτούμενη ευελιξία. Ως εκ τούτου, μπορείτε να παρακολουθείτε τις αποκλεισμένες επαφές και να επιλέξετε να ξεμπλοκάρετε άτομα.

1. Για να ξεκινήσετε, εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας iOS και επιλέξτε Τηλέφωνο.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε την επιλογή Αποκλεισμένες επαφές. Στη συνέχεια, πατήστε Επεξεργασία στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

3. Στη συνέχεια, πατήστε το κόκκινο κουμπί «-» στα αριστερά της επαφής που θέλετε να ξεμπλοκάρετε και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Κατάργηση αποκλεισμού. Στο τέλος, φροντίστε να πατήσετε Τέλος στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να τελειώσετε.

Αποκλεισμός επαφών στο WhatsApp στο iPhone

Αν θέλετε να αποφύγετε να λαμβάνετε μηνύματα από ενοχλητικά άτομα στο WhatsApp, δείτε πώς να αποκλείσετε έναν αριθμό στο WhatsApp για iOS.

1. Αρχικά, ανοίξτε το WhatsApp στο iPhone σας. Μετά από αυτό, μεταβείτε στην επαφή που θέλετε να αποκλείσετε και πατήστε την.

  Πώς να επιλέξετε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων για μια εξαιρετική εμπειρία Usenet

2. Πατήστε το όνομα του ατόμου στο επάνω κέντρο. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Αποκλεισμός επαφής. Μην ξεχάσετε να πατήσετε Αποκλεισμός στο αναδυόμενο παράθυρο για επιβεβαίωση.

Αποκλεισμός επαφών στο Signal στο iPhone

Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε τις επαφές στο Signal πολύ εύκολα, ορίστε τι πρέπει να κάνετε.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Signal στη συσκευή σας iOS και πατήστε την εν λόγω επαφή.

2. Πατήστε το όνομα του φίλου σας στην κορυφή. Μετά από αυτό, πατήστε Αποκλεισμός χρήστη και επιβεβαιώστε.

Το Signal συνοδεύεται από ένα σωρό εύχρηστες λειτουργίες που βελτιώνουν την εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν την εφαρμογή, κατευθυνθείτε στην εξαντλητική συλλογή με τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα για το σήμα.

Αποκλεισμός επαφών στο Telegram στο iPhone

Η εφαρμογή Telegram υποστηρίζει τον αποκλεισμό ενός αριθμού στο iPhone, αλλά δεν είναι τόσο ορατός όσο σε άλλες εφαρμογές. Δείτε πώς μπορείτε να αποκλείσετε μια επαφή στο Telegram.

1. Αρχικά, εκκινήστε την εφαρμογή Telegram στο iPhone σας. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς την επαφή που θέλετε να βάλετε στη λίστα αποκλεισμού και πατήστε την.

2. Πατήστε το όνομα του ατόμου στο επάνω μέρος της οθόνης. Τώρα, πατήστε το κουμπί “περισσότερα” (εικονίδιο με τρεις κουκκίδες).

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε Αποκλεισμός χρήστη στο αναδυόμενο μενού. Όταν σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την ενέργεια, πατήστε Αποκλεισμός “Όνομα” στο μενού.

Πώς να καταλάβετε εάν κάποιος σας απέκλεισε στο iPhone

Όταν κάποιος δεν ανταποκρίνεται στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις ή τα μηνύματά σας, είναι εύκολο να αναρωτιέστε αν σας έχει αποκλείσει οριστικά. Αν και δεν υπάρχει οριστικός τρόπος, υπάρχουν ορισμένες αποτελεσματικές λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο iPhone. Για να ξεφύγετε από το μυστήριο, ανατρέξτε στον αναλυτικό οδηγό μας.

Αποκλείστε εύκολα αριθμούς στο iPhone και αποφύγετε κλήσεις και μηνύματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε εύκολα να αποκλείσετε αριθμούς και να τους διαχειριστείτε στη συσκευή σας iOS. Αν και είμαι εντάξει με τη λειτουργία αποκλεισμού εγγενών, θα ήθελα η Apple να προσθέσει τη δυνατότητα να αποκλείει αυτόματα αυτοματοποιούς και τηλεπωλητές απευθείας στην εφαρμογή Τηλέφωνο. Ναι, περιμένω μια ενσωματωμένη εναλλακτική Truecaller για iOS. Θα βοηθούσε πολύ στη διατήρηση των ανεπιθύμητων κλήσεων σε απόσταση. Τι πιστεύετε για αυτό; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας και το είδος των βελτιώσεων που θα θέλατε να δείτε στην εφαρμογή Τηλέφωνο στο iOS.