Πώς να αποθηκεύσετε ή να αφαιρέσετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID για δωρεάν αγορές [macOS]

Το Mac App Store και το iTunes App Store και τα δύο ζητούν τον κωδικό πρόσβασής σας όταν κάνετε λήψη μιας εφαρμογής. Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID σας ανεξάρτητα από το αν αγοράζετε μια εφαρμογή ή κάνετε λήψη μιας δωρεάν. Αυτό γίνεται εν μέρει για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένων αγορών. Είναι επίσης ένας καλός αποτρεπτικός παράγοντας όταν τα παιδιά τρελαίνονται στο App Store. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μπορεί να γίνει ενοχλητικό. Εάν δεν θέλετε να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας για δωρεάν λήψεις εφαρμογών, μπορείτε να τον αποθηκεύσετε. Ομοίως, εάν μετανιώνετε για αυτήν την απόφαση, μπορείτε να αφαιρέσετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID για δωρεάν αγορές. Δείτε πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε ή να αφαιρέσετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID για δωρεάν αγορές στο macOS.

  Πώς να εξάγετε σημειώσεις ως αρχεία απλού κειμένου στο macOS

Αποθηκεύστε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID για δωρεάν αγορές

Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε αυτό. Πρώτον, ανοίξτε την εφαρμογή Mac App Store και αναζητήστε μια δωρεάν εφαρμογή. Κάντε κλικ στο κουμπί “Λήψη” και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID όταν σας ζητηθεί.

Η εφαρμογή Mac App Store θα σας ζητήσει να αποθηκεύσετε τον κωδικό πρόσβασής σας για μελλοντικές δωρεάν αγορές. Μοιάζει πολύ με το πρόγραμμα περιήγησής σας που ζητά να αποθηκεύσει τα διαπιστευτήρια σύνδεσης για έναν ιστότοπο.

Όταν δείτε την προτροπή «Αποθήκευση κωδικού πρόσβασης για δωρεάν είδη», κάντε κλικ στο «Ναι».

Εάν το μήνυμα δεν εμφανιστεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δεύτερη μέθοδο.

  Πώς να καρφιτσώσετε μια σημείωση στην κορυφή στο macOS

Ανοίξτε την εφαρμογή Προτιμήσεις συστήματος. Κάντε κλικ στην προτίμηση του App Store. Στο κάτω μέρος υπάρχει μια επιλογή που ονομάζεται «Δωρεάν λήψεις». Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα του και επιλέξτε «Αποθήκευση κωδικού πρόσβασης». Το macOS μπορεί να σας ζητήσει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID σας. Αυτό δεν θα επηρεάσει τις λήψεις εφαρμογών επί πληρωμή. Θα σας ζητηθεί ακόμα να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας όταν αγοράζετε μια εφαρμογή.

Καταργήστε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID για δωρεάν αγορές

Ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος και επιλέξτε «App Store». Στο κάτω μέρος αυτού του παραθύρου προτιμήσεων, ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού Δωρεάν λήψεις. Επιλέξτε την επιλογή «Απαίτηση κωδικού πρόσβασης». Την επόμενη φορά που θα κατεβάσετε μια δωρεάν εφαρμογή από το Mac App Store, θα πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID.

  Πώς να προσθέσετε ένα προσαρμοσμένο κουμπί στη γραμμή αφής στο macOS

Αυτή η επιλογή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Το πλεονέκτημα εδώ είναι ότι δεν χρειάζεται να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας όταν κάνετε λήψη μιας δωρεάν εφαρμογής. Μια δωρεάν εφαρμογή, σε γενικές γραμμές, δεν θα σας δημιουργήσει πρόβλημα. Το μειονέκτημα είναι ότι ακόμη και οι δωρεάν εφαρμογές μπορεί να είναι προβληματικές όσον αφορά το περιεχόμενο. Εάν δεν θέλετε να αποθηκεύσετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID σας για δωρεάν εφαρμογές για την προστασία ανηλίκων που ενδέχεται να χρησιμοποιούν το Mac σας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε γονικούς ελέγχους αντί να αφαιρέσετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID.