Πώς να απενεργοποιήσετε το Predictive Emoji στο iOS 10

Το iOS 10 έκανε σημαντικές, εξαντλήθηκε η μπαταρία, αλλαγές στην εφαρμογή Messages. Η εφαρμογή ήταν αρχικά απλή και κατασκευασμένη για να μην στέλνει ανοησίες. Τώρα έχει τα πάντα, από αυτοκόλλητα μέχρι κομφετί. Οι δυνατότητες που προστέθηκαν στην εφαρμογή Μηνύματα τη βοηθούν να ανταγωνιστεί άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Facebook Messenger και το Whatsapp. Επίσης αφαιρούν την απλή διεπαφή του. Ένα πολύ διασκεδαστικό χαρακτηριστικό που προστέθηκε στα Messages ήταν το προγνωστικό emoji. Καθώς πληκτρολογείτε, το Messages προτείνει emoji που μπορείτε να εισάγετε με βάση την προηγούμενη λέξη που πληκτρολογήσατε. Αυτή δεν είναι απλώς μια λειτουργία της εφαρμογής Messages. Είναι μια βελτίωση στη λειτουργικότητα του πληκτρολογίου στο iOS 10. Είναι ενοχλητικό. Είναι καλό να το χρησιμοποιείτε όταν στέλνετε μηνύματα, αλλά όχι όταν πληκτρολογείτε μια σημείωση ή σε μια σύσκεψη Skype. Το emoji καταλαμβάνει χώρο και μπορεί να ερμηνευθεί ως αντιεπαγγελματικό. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα προγνωστικά emoji στο iOS 10.

  Πώς να ενημερώσετε το iPhone σας στην πιο πρόσφατη έκδοση iOS

Το iOS 10 δεν διαθέτει ενσωματωμένο διακόπτη απενεργοποίησης για προγνωστικά emoji. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τα προγνωστικά emoji, πρέπει να κάνετε μια δουλειά. Εδώ είναι δύο.

Απενεργοποιήστε το Predictive Text

Αυτό προφανώς δεν είναι η καλύτερη λύση στο πρόβλημα. Το προγνωστικό κείμενο είναι χρήσιμο ενώ το προγνωστικό emoji όχι. Εάν πιστεύετε ότι μπορείτε να πληκτρολογήσετε χωρίς προγνωστικό κείμενο, τότε μπορείτε να το απενεργοποιήσετε. Για να απενεργοποιήσετε το έξυπνο κείμενο, πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της υδρογείου και πατήστε το διακόπτη «Πρόβλεψη» για να το απενεργοποιήσετε.

Αφαιρέστε το πληκτρολόγιο Emoji

Μια καλύτερη λύση για να απενεργοποιήσετε τα έξυπνα emoji είναι να αφαιρέσετε το πληκτρολόγιο emoji. Εάν αφαιρέσετε το πληκτρολόγιο, το iOS 10 δεν θα εμφανίζει προτάσεις emoji. Μπορείτε να διατηρήσετε ενεργό το έξυπνο κείμενο και να το χρησιμοποιήσετε με τα πλήρη πλεονεκτήματά του.

  Το Horizon διασφαλίζει ότι τα βίντεο εγγράφονται πάντα σε οριζόντιο προσανατολισμό στο iOS

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Γενικά> Πληκτρολόγιο. Σύρετε προς τα αριστερά στο πληκτρολόγιο emoji και πατήστε “Διαγραφή” για να το αφαιρέσετε. Όταν πληκτρολογείτε, και οι τρεις προτάσεις στη γραμμή πρόβλεψης κειμένου θα είναι κείμενο. Δεν θα υπάρχει emoji.

Το predictive emoji είναι ένα ωραίο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχετε αν περιοριζόταν μόνο σε εφαρμογές αποστολής μηνυμάτων. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που αφορά μόνο τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Η εφαρμογή Notes, για παράδειγμα, υποστηρίζει επίσης προγνωστικά emoji. Τούτου λεχθέντος, φαίνεται ότι ορισμένες εφαρμογές μπορούν να εξαιρεθούν από τα προγνωστικά emoji ή ίσως το iOS είναι αρκετά έξυπνο ώστε να γνωρίζει ότι ορισμένες εφαρμογές δεν χρειάζονται αυτήν τη δυνατότητα.

  8 καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων για iOS το 2019

Το MS Word για iOS και το Gmail για iOS είναι δύο εφαρμογές όπου, ακόμα κι αν έχετε ενεργοποιημένο το πληκτρολόγιο emoji και το προγνωστικό κείμενο ενεργοποιημένο, δεν θα βλέπετε προγνωστικά emoji. Εάν λαμβάνετε προτάσεις emoji σε μια εφαρμογή στην οποία προτιμάτε να μην τις βλέπετε, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε. Το μειονέκτημα είναι ότι τελικά απενεργοποιείτε τα emoji για όλες τις εφαρμογές.