Πώς να απενεργοποιήσετε το FaceTime στο iPhone, το iPad και το Mac σας

Το FaceTime ενεργοποιείται αυτόματα όταν ρυθμίζετε το iPhone, το iPad ή το Mac σας. Εάν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα ή εάν δεν θέλετε οι επαφές σας να έρχονται σε επαφή χρησιμοποιώντας το FaceTime, μπορείτε απλά να την απενεργοποιήσετε.

Γιατί πρέπει να απενεργοποιήσετε το FaceTime;

Ίσως θέλετε να απενεργοποιήσετε ή να περιορίσετε το FaceTime για λόγους απορρήτου ή ασφάλειας. Στις αρχές του 2019, ανακαλύφθηκε ένα τεράστιο σφάλμα Group FaceTime που επέτρεπε σε έναν καλούντα να ακούει στο iPhone ή το iPad σας, ακόμη και πριν λάβετε την κλήση. Αυτό το σφάλμα έχει πλέον διορθωθεί.

  Πώς να κατεβάσετε δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία με το Amazon Prime

Αλλά αν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι για την ασφάλεια του λογαριασμού σας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς το FaceTime. Μόλις το κάνετε αυτό, δεν θα μπορείτε να πραγματοποιείτε ή να λαμβάνετε κλήσεις FaceTime.

Πώς να απενεργοποιήσετε το FaceTime σε iPhone και iPad

Ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι όταν απενεργοποιείτε το FaceTime στο iPhone ή το iPad σας, θα σταματήσετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για βιντεοκλήσεις. Αλλά στον καλούντα, θα φαίνεται ότι δεν απαντάτε.

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone ή το iPad και βρείτε την ενότητα “FaceTime”.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ψηφιακού και οπτικού ζουμ;

Σε αυτήν την οθόνη, θα δείτε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τον λογαριασμό σας στο FaceTime. Εάν θέλετε, μπορείτε να απενεργοποιήσετε έναν ή πολλούς αριθμούς τηλεφώνου ή διευθύνσεις όπου μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί σας. Ενώ μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις διευθύνσεις email που σχετίζονται με τον λογαριασμό σας, δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Για αυτό, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε εντελώς το FaceTime. Μπορείτε να το κάνετε αυτό πατώντας στην εναλλαγή δίπλα στο “FaceTime”.

Πώς να απενεργοποιήσετε το FaceTime σε Mac

Υπάρχουν δύο τρόποι για να απενεργοποιήσετε το FaceTime στο Mac σας. Ο πρώτος τρόπος είναι εκκινώντας την εφαρμογή FaceTime στο Mac σας. Μπορείτε να το αναζητήσετε χρησιμοποιώντας το Spotlight ή να κάνετε κλικ στο κουμπί “Launchpad” από το Dock και στη συνέχεια να κάνετε κλικ στο εικονίδιο “FaceTime”.

  Πώς να αλλάξετε τη συντόμευση πληκτρολογίου σε μια δέσμη ενεργειών AutoHotKey

Μετά την εκκίνηση του FaceTime, μεταβείτε στην επάνω γραμμή μενού και κάντε κλικ στο “FaceTime”. Από εκεί, κάντε κλικ στο “Προτιμήσεις”.

Στο παράθυρο Προτιμήσεις που ανοίγει, καταργήστε την επιλογή “Ενεργοποίηση αυτού του λογαριασμού”.

Εναλλακτικά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το FaceTime κάνοντας κλικ στην επιλογή “FaceTime” από τη γραμμή μενού και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στο “Turn FaceTime Off”. Πατώντας Command+K θα λειτουργήσει επίσης.

Τώρα που το FaceTime είναι απενεργοποιημένο, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας χωρίς να ανησυχείτε για τη λήψη κλήσεων FaceTime. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να πραγματοποιείτε δωρεάν κλήσεις διάσκεψης μέσω Διαδικτύου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εναλλακτική λύση όπως το Google Hangouts ή το Skype.