Πώς να απενεργοποιήσετε το Facebook Messenger

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε, ακόμη και να διαγράψετε το Facebook, εάν έχετε βαρεθεί το κοινωνικό δίκτυο και δεν έχει καμία καλή επίδραση στην ψυχική σας υγεία. Η απενεργοποίηση και η διαγραφή του Facebook είναι αρκετά απλή, αλλά το ίδιο μπορούμε να πούμε αν θέλετε να απενεργοποιήσετε το Facebook Messenger.

Το Facebook Messenger συνεχίζει να λειτουργεί ακόμα κι αν έχετε απενεργοποιήσει τον λογαριασμό σας στο Facebook. Αυτό οφείλεται, εν μέρει, στο ότι το Facebook Messenger υπάρχει ως υπηρεσία και εφαρμογή εκτός του Facebook. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας αντί για τον λογαριασμό σας στο Facebook για να χρησιμοποιήσετε το Messenger.

Απενεργοποιήστε το Facebook Messenger

Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook Messenger με τον λογαριασμό σας στο Facebook, πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook για να μπορέσετε να απενεργοποιήσετε το Facebook Messenger. Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από το Facebook Messenger χωρίς να απενεργοποιήσετε το Facebook, η μόνη σας επιλογή είναι να απενεργοποιήσετε τη συνομιλία. Επιπλέον, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Facebook Messenger μόνο από μία από τις εφαρμογές του για smartphone. Η διεπαφή ιστού δεν έχει επιλογή απενεργοποίησης.

  Προσοχή σε αυτές τις 7 απάτες στο Facebook

Ανοίξτε το Facebook Messenger στο iPhone ή το τηλέφωνό σας Android. Πατήστε την εικόνα του προφίλ σας στο επάνω μέρος για να μεταβείτε στις ρυθμίσεις σας. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Νομικά και πολιτικές.

Στην οθόνη Νομικά και Πολιτικές, θα δείτε την επιλογή Απενεργοποίηση Messenger. Πατήστε το και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Μόλις περάσετε την οθόνη επαλήθευσης, πατήστε το κουμπί Απενεργοποίηση.

Αυτό θα απενεργοποιήσει ουσιαστικά το Facebook Messenger. Ωστόσο, δεν θα διαγράψει ή θα κρύψει τις συνομιλίες που είχατε. Άλλα άτομα, με τα οποία έχετε νήματα συνομιλίας, θα εξακολουθούν να μπορούν να διαβάζουν το ιστορικό συνομιλιών.

  Η ενημέρωση του Facebook Messenger προσθέτει τη δυνατότητα δωρεάν κλήσης VoIP

Εάν θέλετε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ξανά το Facebook Messenger, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε ξανά και είστε έτοιμοι. Δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook Messenger εκτός από την απλή διαγραφή της εφαρμογής από αυτόν. Εάν ο λογαριασμός σας στο Facebook Messenger είναι συνδεδεμένος με τον λογαριασμό σας στο Facebook, τότε η διαγραφή του λογαριασμού σας στο Facebook είναι αυτό που χρειάζεται για να διαγράψετε το Facebook Messenger.

Δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να απορρίψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook Messenger έτσι ώστε να συνοδεύεται από όλο το ιστορικό συνομιλιών σας. Εάν διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook, είναι πιθανό το νήμα συνομιλίας να μην εμφανίζει πλέον το όνομα και την εικόνα προφίλ σας, αλλά εάν χρησιμοποιείτε έναν αριθμό τηλεφώνου για την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, ενδέχεται να μην έχετε κανέναν τρόπο να αφαιρέσετε όλα τα ίχνη του λογαριασμού σας.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το Profile Picture Guard στο Facebook

Εάν προσπαθείτε να αποφύγετε κάποιον στο Facebook Messenger, μπορείτε να δοκιμάσετε να τον αποκλείσετε ή να απενεργοποιήσετε την ενεργή κατάστασή σας και τις αποδείξεις ανάγνωσης.