Πώς να απενεργοποιήσετε το Battery Health Management σε Mac

Η ενημέρωση 10.15.5 του macOS Catalina έφερε μια νέα λειτουργία Battery Health Management, η οποία έχει σχεδιαστεί για να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των MacBook της Apple αλλάζοντας τη συχνότητα της πλήρους φόρτισης της συσκευής. Θέλετε το MacBook σας να είναι πάντα γεμάτο; Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα.

Πώς λειτουργεί το Battery Health Management σε Mac;

Το Battery Health Management στο Mac είναι παρόμοια με τη δυνατότητα Optimized Charging σε iPhone και iPad, αλλά έχει σχεδιαστεί για διαφορετική περίπτωση χρήσης. Λειτουργεί μόνο σε MacBook που αποστέλλονται Θύρες USB-C Thunderbolt 3 (τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των MacBook Pro 2016, MacBook Air 2018 και μετά).

Βλέπετε, εάν χρησιμοποιείτε το MacBook σας με οθόνη, πιθανότατα παραμένει συνδεδεμένο τις περισσότερες φορές (όπως το δικό μου). Αυτό σημαίνει ότι το MacBook σας είναι σχεδόν πάντα πλήρως φορτισμένο.

  Πώς να ξεκλειδώσετε παρουσιάσεις PowerPoint μόνο για ανάγνωση

Αυτό είναι υπέροχο αν συνηθίζετε να βγαίνετε έξω με το MacBook σας και να το φορτίζετε πολλές φορές την ημέρα. Αλλά αν η μπαταρία του MacBook σας είναι πάντα πλήρως φορτισμένη, στην πραγματικότητα υποβαθμίζει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την υγεία της μπαταρίας.

Ο τρόπος με τον οποίο φροντίζει η λειτουργία Battery Health Management είναι να μην φορτίζει πάντα πλήρως το MacBook σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να μειώσει τον αριθμό των κύκλων πλήρους φόρτισης της μπαταρίας και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Τώρα, η Apple λέει ότι το κάνει αυτό έξυπνα, παρακολουθώντας τη χρήση του MacBook σας και εμποδίζοντας το MacBook να φτάσει τα επίπεδα φόρτισης 100 τοις εκατό μόνο εάν γνωρίζει ότι το MacBook πρόκειται να συνδεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα (με βάση τα μοτίβα χρήσης σας).

  Πώς να δείτε τις κρυφές χρεώσεις Airbnb

Ωστόσο, η δυνατότητα δεν είναι αλάνθαστη και ενεργοποιείται από προεπιλογή εάν αγοράσετε ένα νέο MacBook ή μετά την αναβάθμιση σε macOS Catalina 10.15.5 (ή νεότερη έκδοση). Τι γίνεται αν θέλετε πάντα το MacBook σας να φορτίζεται έως και 100 τοις εκατό, οπότε ακόμα κι αν θέλετε να βγείτε έξω, να ξέρετε ότι το MacBook σας δεν θα εξαντληθεί στα μισά του δρόμου.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό απενεργοποιώντας εντελώς τη λειτουργία Battery Health Management.

Πώς να απενεργοποιήσετε το Battery Health Management σε Mac

Το Battery Health Management είναι μια λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Για να το απενεργοποιήσετε, κάντε κλικ στο εικονίδιο Apple στην επάνω αριστερή γωνία της γραμμής μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή «Προτιμήσεις συστήματος».

  Πώς να χωρίσετε κείμενο στα Φύλλα Google

Εδώ, κάντε κλικ στο κουμπί «Εξοικονόμηση ενέργειας».

Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί «Υγεία μπαταρίας» που βρίσκεται στην κάτω γραμμή εργαλείων. Εδώ, αποεπιλέξτε την επιλογή Battery Health Management».

Από το πλαίσιο επιβεβαίωσης, επιλέξτε το κουμπί “Απενεργοποίηση” για επιβεβαίωση.

Κάντε κλικ στο

Η λειτουργία Battery Health Management έχει απενεργοποιηθεί στο Mac σας και πλέον θα φορτίζεται τακτικά.

Μιλώντας για μπαταρίες, δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση της μπαταρίας του MacBook σας.