Πώς να απενεργοποιήσετε το στιγμιότυπο οθόνης στο iPhone

Το iPhone είναι μια από τις πιο χρησιμοποιημένες και δημοφιλείς συσκευές της Apple Inc. Οι άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν iPhone λόγω της κορυφαίας ποιότητάς τους και των χαρακτηριστικών ασφαλείας που παρέχει. Από κάθε άποψη, το iPhone είναι κορυφαίο, είτε είναι η ταχύτητα του επεξεργαστή, η απόδοση της κάμερας ή ακόμα και η αντοχή του. Ωστόσο, μερικές φορές, μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε ορισμένες λειτουργίες στο iPhone σας που δεν χρησιμοποιείτε ή δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε πια. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στο πώς να απενεργοποιήσετε τα στιγμιότυπα οθόνης στο iPhone ή να απενεργοποιήσετε τα στιγμιότυπα οθόνης στο iPhone.

Πώς να απενεργοποιήσετε το στιγμιότυπο οθόνης στο iPhone

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις επιλογές στιγμιότυπου οθόνης από τις ρυθμίσεις Προσβασιμότητας στο iPhone σας. Και θα βρείτε τα βήματα που εξηγούν το ίδιο λεπτομερώς περαιτέρω σε αυτό το άρθρο.

  Πώς να προσθέσετε γρήγορα συνδέσμους, φωτογραφίες και πολυμέσα στα Apple Notes σε iPhone και iPad

Πού βρίσκεται η λειτουργία Screenshot στις Ρυθμίσεις iPhone;

Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεστε καμία επιλογή ρυθμίσεων για στιγμιότυπα οθόνης, καθώς μπορείτε να το κάνετε απλώς πατώντας ταυτόχρονα το κουμπί αύξησης της έντασης και λειτουργίας. Αλλά εάν το κουμπί έντασης ήχου δεν λειτουργεί, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις κινήσεις στιγμιότυπου οθόνης από το μενού ρυθμίσεων Προσβασιμότητας στις ρυθμίσεις του iPhone. Σε αυτό το μενού, θα δείτε τις πολλαπλές επιλογές για να τραβήξετε το στιγμιότυπο οθόνης στο iPhone σας.

Γιατί το iPhone μου τραβάει στιγμιότυπα από μόνο του;

Αυτό μπορεί να συμβεί εάν η επιλογή διπλού ή τριπλού αγγίγματος είναι ενεργοποιημένη για λήψη στιγμιότυπων οθόνης.

Πώς να σταματήσετε τα τυχαία στιγμιότυπα οθόνης στο iPhone XS;

Τα τυχαία στιγμιότυπα οθόνης προκύπτουν κυρίως λόγω της επιλογής διπλού αγγίγματος, όπως εάν η συσκευή σας βρίσκεται στην τσέπη σας και πατηθεί δύο φορές στο πίσω μέρος, τότε θα τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης. Μπορείτε να το αποφύγετε απενεργοποιώντας απλώς την επιλογή back tap στο iPhone XS σας. Μπορείτε να εξετάσετε τα παρακάτω βήματα για να απενεργοποιήσετε το στιγμιότυπο οθόνης στο iPhone:

Σημείωση: Αυτό θα λειτουργήσει μόνο σε iPhone 8 και νεότερη έκδοση.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας iPhone.

2. Σύρετε προς τα κάτω και πατήστε την επιλογή Προσβασιμότητα.

3. Στην ενότητα Φυσική και κινητήρας, πατήστε στην επιλογή Αφή.

4. Πατήστε στο Back Tap.

5. Πατήστε στο Double Tap.

  Πώς να προσθέσετε έναν λογαριασμό Gmail στο Outlook

Σημείωση: Επίσης, ακολουθήστε αυτό και το επόμενο βήμα για την επιλογή Triple Tap.

6. Τέλος, πατήστε στην επιλογή Κανένα.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το στιγμιότυπο οθόνης στο iPhone XR;

Όχι, δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιλογή πλήρους στιγμιότυπων οθόνης από κανένα iPhone. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιλογή διπλού ή τριπλού αγγίγματος για στιγμιότυπα οθόνης, αλλά θα εξακολουθείτε να μπορείτε να τραβάτε στιγμιότυπα οθόνης χρησιμοποιώντας τα κουμπιά λειτουργίας και αύξησης της έντασης ήχου.

Πώς να απενεργοποιήσετε τα στιγμιότυπα οθόνης στο iPhone 11 ή 12; Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω τα στιγμιότυπα οθόνης σε iOS 14 και 15;

Δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιλογή πλήρους στιγμιότυπων οθόνης από κανένα iPhone. Αλλά από το iPhone 8 και μετά, η Apple λάνσαρε έναν νέο τρόπο λήψης στιγμιότυπων οθόνης μέσω της επιλογής με διπλό ή τριπλό πάτημα. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία επειδή μπορεί να οδηγήσει σε τυχαία στιγμιότυπα οθόνης. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να απενεργοποιήσετε την επιλογή διπλού ή τριπλού αγγίγματος.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε Προσβασιμότητα.

2. Πατήστε στην επιλογή Αφή στην ενότητα Φυσική και Κινητήρας.

3. Στη συνέχεια, από το κάτω μέρος της οθόνης, πατήστε στην επιλογή Back Tap.

4. Πατήστε στις επιλογές Διπλό πάτημα > Καμία.

5. Κάντε το ίδιο για την επιλογή Τριπλό πάτημα.

Πώς να απενεργοποιήσετε το στιγμιότυπο οθόνης με διπλό πάτημα στο iPhone;

Μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να απενεργοποιήσετε το στιγμιότυπο οθόνης με διπλό πάτημα στο iPhone σας.

  Κορυφαίες 25 καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις Snagit

1. Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις.

2. Πατήστε στην επιλογή Προσβασιμότητα από τη λίστα.

3. Στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή Touch.

4. Πατήστε στο Back Tap > Double Tap.

5. Τέλος, πατήστε στην επιλογή Κανένα.

Πώς να αφαιρέσετε το κουμπί Screenshot στο iPhone;

Δεν υπάρχει αφαιρούμενο κουμπί στιγμιότυπου οθόνης στο iPhone. Έχετε 2 τρόπους για να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης: είτε με το κουμπί τροφοδοσίας και αύξησης της έντασης ήχου είτε με τη λειτουργία “πίσω πάτημα”. Δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον πρώτο τρόπο λήψης στιγμιότυπων οθόνης. Αλλά σίγουρα μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία back tap από τις ρυθμίσεις αφής στο iPhone μας. Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για να απενεργοποιήσετε το στιγμιότυπο οθόνης στο iPhone.

Πώς μπορώ να αλλάξω τις ρυθμίσεις στιγμιότυπου οθόνης στο iPhone μου;

Η Apple κυκλοφόρησε τη λειτουργία back tap για την εκτέλεση διαφορετικών εργασιών στο iPhone σας. Απλώς πατώντας δύο ή τρεις φορές στο πίσω μέρος, μπορείτε να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης. Εάν θέλετε να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές σε αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να ακολουθήσετε τα επόμενα βήματα.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

2. Σύρετε προς τα κάτω και πατήστε την επιλογή Προσβασιμότητα.

3. Από την ενότητα Φυσική και Κινητήρας, πατήστε στην επιλογή Αφή.

4. Πατήστε στο Back Tap > Double Tap > Screenshot.

Σημείωση: Μπορείτε να κάνετε το ίδιο για την επιλογή Triple Tap.

Τώρα θα εμφανιστεί ένας κύκλος στην οθόνη σας στη γωνία. Μπορείτε είτε με ένα πάτημα, με διπλό πάτημα, παρατεταμένο πάτημα ή 3D Touch σε αυτόν τον κύκλο για να τραβήξετε το στιγμιότυπο οθόνης.

Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω την ασφάλεια στιγμιότυπου οθόνης;

Δεν υπάρχει επιπλέον ασφάλεια για στιγμιότυπα οθόνης. Μπορείτε να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης είτε πατώντας το κουμπί λειτουργίας και το κουμπί έντασης ήχου μαζί είτε χρησιμοποιώντας τη λειτουργία “πίσω πάτημα”.

***

Σε αυτό το άρθρο, ρίξαμε μια ματιά στον τρόπο απενεργοποίησης του στιγμιότυπου οθόνης στο iPhone. Ελπίζουμε ότι έχουμε λύσει όλες τις απορίες σας σχετικά με το ίδιο. Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τυχόν απορίες σχετικά με αυτό το άρθρο ή προτάσεις για οποιοδήποτε άλλο θέμα θέλετε να κάνουμε ένα άρθρο. Ρίξτε τα στην παρακάτω ενότητα σχολίων για να τα γνωρίζουμε.