Πώς να απενεργοποιήσετε το θάμπωμα φόντου της οθόνης σύνδεσης στα Windows 10

Ξεκινώντας με την ενημέρωση Μαΐου 2019 των Windows 10, η οθόνη σύνδεσης χρησιμοποιεί τη θολή διαφάνεια «Fluent Design» που βρίσκεται στη γραμμή εργασιών, στο μενού Έναρξη και αλλού. Εάν θέλετε να δείτε καθαρά το φόντο της οθόνης κλειδώματος, δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το θάμπωμα.

Εάν απενεργοποιήσετε την οθόνη κλειδώματος, τα Windows 10 μεταπηδούν απευθείας στην οθόνη σύνδεσης, παρακάμπτοντάς την. Με την πρόσφατη ενημέρωση, η εικόνα φόντου έχει παραμορφωθεί πέρα ​​από την αναγνώριση λόγω του εφέ διαφάνειας τύπου “Ακρυλικό” που χρησιμοποιείται σε όλα τα Windows. Ανάλογα με την έκδοση των Windows 10 που διαθέτετε, αυτές οι μέθοδοι θα επαναφέρουν τη σαφήνεια στο παρασκήνιο σας.

Ο εύκολος τρόπος: Απενεργοποιήστε το Σύστημα διαφάνειας

Εάν δεν σας αρέσει η εμφάνιση του εφέ διαφάνειας, μπορείτε εύκολα να το απενεργοποιήσετε για όλες τις πτυχές των Windows 10. Αυτό θα το απενεργοποιήσει όχι μόνο στην οθόνη κλειδώματος, αλλά και στη γραμμή εργασιών και μέχρι την Αριθμομηχανή ή τα Άτομα εφαρμογές. Αυτή η μέθοδος είναι μια προσέγγιση “όλα ή τίποτα” και θα πρέπει να απενεργοποιηθεί μόνο εάν δεν απολαμβάνετε την εμφάνιση πουθενά στην επιφάνεια εργασίας σας.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση ή κάντε δεξί κλικ σε έναν κενό χώρο στην επιφάνεια εργασίας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Εξατομίκευση».

Επιλέξτε “Χρώματα” στην αριστερή πλευρά του παραθύρου “Ρυθμίσεις”, κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε την επιλογή με την ένδειξη “Εφέ διαφάνειας” και, στη συνέχεια, ορίστε την σε “Απενεργοποίηση”.

  Πώς να ανοίξετε το Google Chrome χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών στα Windows 10

Για να αναιρέσετε αυτήν την αλλαγή και να ενεργοποιήσετε το εφέ διαφάνειας στα Windows 10, μπορείτε να επιστρέψετε εδώ και να αλλάξετε αυτήν τη δυνατότητα σε “Ενεργό”.

Οικικοί χρήστες: Απενεργοποιήστε το Θάμπωμα φόντου μέσω του Μητρώου

Εάν έχετε Windows 10 Home, θα πρέπει να επεξεργαστείτε το μητρώο των Windows για να κάνετε αυτές τις αλλαγές. Μπορείτε επίσης να το κάνετε με αυτόν τον τρόπο εάν έχετε Windows 10 Professional ή Enterprise, αλλά νιώθετε πιο άνετα να εργάζεστε στο Μητρώο σε αντίθεση με τον Επεξεργαστή Πολιτικής Ομάδας. (Εάν διαθέτετε Pro ή Enterprise, ωστόσο, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τον πιο εύκολο επεξεργαστή πολιτικής ομάδας, όπως περιγράφεται στην επόμενη ενότητα.

Τυπική προειδοποίηση: Ο Επεξεργαστής Μητρώου είναι ένα ισχυρό εργαλείο και η κακή χρήση του μπορεί να καταστήσει το σύστημά σας ασταθές ή ακόμα και μη λειτουργικό. Αυτό είναι ένα αρκετά απλό hack, και εφόσον τηρείτε τις οδηγίες, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Τούτου λεχθέντος, εάν δεν έχετε εργαστεί ποτέ με αυτό πριν, εξετάστε το ενδεχόμενο να διαβάσετε σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Επεξεργαστή Μητρώου πριν ξεκινήσετε. Και σίγουρα δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του Μητρώου (και του υπολογιστή σας!) πριν κάνετε αλλαγές.

Θα πρέπει επίσης να ορίσετε ένα σημείο επαναφοράς συστήματος πριν συνεχίσετε. Δεν είναι ποτέ κακή ιδέα και δεν θα ήταν κακό να φτιάξετε ένα χειροκίνητα—με αυτόν τον τρόπο, εάν κάτι πάει στραβά, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε.

Στη συνέχεια, ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου πατώντας Windows+R στο πληκτρολόγιό σας, πληκτρολογήστε “regedit” στο πλαίσιο και πατήστε Enter.

Μεταβείτε στο ακόλουθο κλειδί στην αριστερή πλαϊνή γραμμή ή επικολλήστε το απευθείας στη γραμμή διευθύνσεων στο επάνω μέρος:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindows

Κάντε δεξί κλικ στο κλειδί των Windows, επιλέξτε Νέο > Κλειδί και, στη συνέχεια, ονομάστε το «Σύστημα» και πατήστε Enter.

  Πώς να διορθώσετε το κλειδί ή το κουμπί των Windows που δεν λειτουργεί στα Windows 10

Κάντε δεξί κλικ στο κλειδί των Windows και, στη συνέχεια, επιλέξτε Νέο > Κλειδί και ονομάστε το System” width=”650″ height=”323″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Κάντε δεξί κλικ στο κλειδί System, επιλέξτε New > DWORD (32-bit) Value και μετά ονομάστε το “DisableAcrylicBackgroundOnLogon .”</p>
<p><img class=

Δεν χρειάζεται να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να τεθεί σε ισχύ αυτή η αλλαγή. Απλώς πατήστε τα Windows+L για να κλειδώσετε τον υπολογιστή σας και θα δείτε την οθόνη σύνδεσης με την εικόνα φόντου σε πλήρη εστίαση, χωρίς να προστίθεται θάμπωμα.

Για να αναιρέσετε αυτήν την αλλαγή, μπορείτε απλώς να επιστρέψετε εδώ, να εντοπίσετε την τιμή “DisableAcrylicBackgroundOnLogon” και να τη διαγράψετε ή να την ορίσετε σε “0”.

Κατεβάστε το Hack μητρώου μας με ένα κλικ

Αντί να επεξεργάζεστε το μητρώο μόνοι σας, μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη της εισβολής μητρώου «Disable Background Blur». Απλώς ανοίξτε το ληφθέν αρχείο .zip, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο “DisableBackgroundBlur.reg” και συμφωνήστε να προσθέσετε τις πληροφορίες στο μητρώο σας. Έχουμε επίσης συμπεριλάβει ένα αρχείο “EnableBackgroundBlur.reg” που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν θέλετε να αναιρέσετε την αλλαγή σας αργότερα.

Δεν χρειάζεται να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Η αλλαγή θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ αμέσως και θα τη δείτε την επόμενη φορά που θα κλειδώσετε τον υπολογιστή σας (πατήστε Windows+L).

Αυτά τα αρχεία .reg αλλάζουν απλώς τις ίδιες ρυθμίσεις μητρώου που περιγράψαμε παραπάνω. Εάν θέλετε να δείτε τι θα κάνει αυτό ή οποιοδήποτε άλλο αρχείο .reg πριν το εκτελέσετε, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο .reg και να επιλέξετε “Επεξεργασία” για να το ανοίξετε στο Σημειωματάριο. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε τις δικές σας εισβολές στο μητρώο.

  Πώς να διορθώσετε ένα Windows Update σε εκκρεμότητα εγκατάστασης (ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ)

Επαγγελματίες και Εταιρικοί Χρήστες: Απενεργοποιήστε το Θάμπωμα φόντου μέσω της Πολιτικής ομάδας

Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10 Professional ή Enterprise, ο ευκολότερος τρόπος για να απενεργοποιήσετε το θάμπωμα φόντου είναι χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας τοπικών πολιτικών ομάδας. Είναι ένα αρκετά ισχυρό εργαλείο, οπότε αν δεν το έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ πριν, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μάθετε τι μπορεί να κάνει. Επίσης, εάν βρίσκεστε σε δίκτυο εταιρείας, κάντε τη χάρη σε όλους και επικοινωνήστε πρώτα με τον διαχειριστή σας. Εάν ο υπολογιστής εργασίας σας είναι μέρος ενός τομέα, είναι επίσης πιθανό να είναι μέρος μιας πολιτικής ομάδας τομέα που θα αντικαταστήσει την πολιτική τοπικής ομάδας, ούτως ή άλλως.

Θα πρέπει επίσης να ορίσετε ένα σημείο επαναφοράς συστήματος πριν συνεχίσετε. Δεν είναι ποτέ κακή ιδέα όταν φτιάχνετε ένα χειροκίνητο και δεν είναι κακό να το κάνετε – με αυτόν τον τρόπο, εάν κάτι πάει στραβά, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε.

Αρχικά, εκκινήστε το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας πατώντας Windows+R, πληκτρολογήστε “gpedit.msc” στο πλαίσιο και πατήστε Enter.

Μεταβείτε στην επιλογή Διαμόρφωση υπολογιστή > Πρότυπα διαχείρισης > Σύστημα > Σύνδεση.

Εντοπίστε το “Εμφάνιση καθαρού φόντου σύνδεσης” στο δεξί παράθυρο και κάντε διπλό κλικ σε αυτό.

Ορίστε το “Εμφάνιση εκκαθάρισης φόντου σύνδεσης” σε “Ενεργοποιημένο” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “ΟΚ”. Θα πρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας πριν τεθεί σε ισχύ η αλλαγή.

Εάν έχετε απενεργοποιήσει την οθόνη κλειδώματος προτού ενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση στο πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας, για κάποιο λόγο τα Windows θα την επαναφέρουν στην προεπιλογή—ενεργοποιημένη ξανά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να παρακάμψετε την οθόνη κλειδώματος είναι να εκτελέσετε τον οδηγό μας και να προσθέσετε ξανά την τιμή μητρώου.

Για να επαναφέρετε αυτήν τη ρύθμιση στην προεπιλογή, επιστρέψτε εδώ, κάντε διπλό κλικ στο “Εμφάνιση διαγραφής φόντου σύνδεσης” σε “Απενεργοποιημένη” ή “Μη διαμορφωμένη”.