Πώς να απενεργοποιήσετε τον γονικό έλεγχο χωρίς κωδικό πρόσβασης

Εάν είστε γονέας που θέλει να προβάλλει ή να φιλτράρει το περιεχόμενο που βλέπουν τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Γονικού ελέγχου, η οποία είναι διαθέσιμη σε όλες σχεδόν τις πλατφόρμες. Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε και να περιορίζετε τα άτομα που μπορεί να βλέπουν τα παιδιά σας στο διαδίκτυο. Οι γονείς σας έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τον Γονικό έλεγχο για να περιορίσουν την προβολή σας και αναρωτιέστε πώς να απενεργοποιήσετε τον γονικό έλεγχο χωρίς κωδικό πρόσβασης; Και πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον γονικό έλεγχο στο iPhone; Αυτό το άρθρο θα σας παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Γονικό έλεγχο. Θα επιλύσει όλα τα ερωτήματά σας, όπως πώς να διαγράψετε τους γονικούς ελέγχους σε τηλέφωνα Android και πώς μπορείτε να παραβιάσετε τις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου. Λοιπόν, ας βουτήξουμε!

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να απενεργοποιήσετε τον γονικό έλεγχο χωρίς κωδικό πρόσβασης

Θα μάθετε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τους γονικούς ελέγχους χωρίς κωδικό πρόσβασης και να παραβιάσετε τις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου περαιτέρω σε αυτό το άρθρο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό λεπτομερώς.

Σημείωση: Δεδομένου ότι τα smartphone δεν έχουν τις ίδιες επιλογές ρυθμίσεων, διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Ως εκ τούτου, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε κάποια στη συσκευή σας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google σε ένα Smartwatch Samsung Galaxy

Λειτουργούν οι γονικοί έλεγχοι σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης;

Όχι, ο γονικός έλεγχος δεν μπορεί να δει κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. Σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης, κανένα από το ιστορικό περιήγησής σας, τα δεδομένα ιστότοπου, τα cookie ή τα δεδομένα που έχετε καταχωρίσει σε φόρμες δεν αποθηκεύονται στη συσκευή σας ή στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Η ανώνυμη περιήγηση είναι επίσης διαθέσιμη στο YouTube, το οποίο είναι το ίδιο όπως και στο chrome, όλα τα βίντεο που έχετε παρακολουθήσει ή αναζητήσετε στο ιστορικό τους δεν θα είναι διαθέσιμα επειδή δεν αποθηκεύονται.

Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων καταργεί τους γονικούς ελέγχους;

Ναί. Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του κινητού σας τηλεφώνου καταργεί όλες τις ρυθμίσεις σας, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης την κατάργηση των γονικών ελέγχων από τη συσκευή σας.

Πώς μπορώ να βρω τον κωδικό πρόσβασης γονικού ελέγχου μου;

Δεν μπορείτε να μάθετε τον κωδικό πρόσβασης για τις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου. Αντίθετα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τους γονικούς ελέγχους με τη βοήθεια των παρακάτω βημάτων:

Σημείωση: Εδώ, εξετάσαμε το Google Play Store, για το οποίο πρέπει να καταργηθεί ο γονικός έλεγχος.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας.

2. Σύρετε προς τα κάτω και πατήστε Εφαρμογές όπως φαίνεται.

3. Πατήστε Διαχείριση εφαρμογών.

4. Πατήστε στο Google Play Store.

5. Πατήστε Χρήση αποθήκευσης.

6. Στη συνέχεια, πατήστε Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης.

Αυτό θα καταργήσει τα στοιχεία ελέγχου στο Google Play Store. Αυτός είναι ο τρόπος κατάργησης των γονικών ελέγχων χωρίς να ειδοποιήσετε τους γονείς και κανένα κωδικό πρόσβασης.

Πώς χακάρετε τις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου;

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω για να χακάρετε και να καταργήσετε τις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου στο τηλέφωνό σας.

Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω τον γονικό έλεγχο;

Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης γονικού ελέγχου, μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω για να απενεργοποιήσετε τον γονικό έλεγχο.

Αλλά εάν γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης για τους γονικούς ελέγχους στη συσκευή σας, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω για να τον απενεργοποιήσετε με επιτυχία.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Play Store στο τηλέφωνό σας.

2. Πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ από την επάνω δεξιά γωνία.

3. Στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή Ρυθμίσεις.

4. Πατήστε στην επιλογή Οικογένεια για να ανοίξετε το αναπτυσσόμενο μενού.

  Πώς να αυξήσετε τη VRAM σε έναν υπολογιστή

5. Απενεργοποιήστε το διακόπτη για να είναι ενεργοποιημένος ο γονικός έλεγχος για να τον απενεργοποιήσετε.

6. Εισαγάγετε το PIN γονικού ελέγχου για να απενεργοποιήσετε με επιτυχία τους γονικούς ελέγχους.

Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω τον γονικό έλεγχο;

Ακόμη και χωρίς PIN, οι γονικοί έλεγχοι μπορούν να αποφευχθούν απλώς διαγράφοντας τα αρχεία σας στο Google Play Store. Αυτή η ενέργεια θα καταργήσει όλους τους γονικούς ελέγχους και θα διαγράψει το ιστορικό αναζήτησης χωρίς να διαγράψετε τυχόν λήψεις στο Play Store. Ας δούμε τα βήματα για αυτό:

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στη συσκευή σας Android.

2. Πατήστε Εφαρμογές > Διαχείριση εφαρμογών > Google Play Store.

3. Πατήστε Αναγκαστική διακοπή > ΟΚ.

4. Πατήστε στην επιλογή Εκκαθάριση δεδομένων από το κάτω μέρος της οθόνης.

5. Στη συνέχεια, από το αναδυόμενο παράθυρο, πατήστε στο Clear cache και στο Clear all data options.

Πώς να απενεργοποιήσετε τον γονικό έλεγχο χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς;

Θα πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω για να απενεργοποιήσετε τον γονικό έλεγχο χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς.

Πώς να απαλλαγείτε από τον γονικό έλεγχο εάν ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας;

Ακολουθεί ένας οδηγός για το πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τους γονικούς ελέγχους εάν ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας με μερικά απλά βήματα.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας.

2. Σύρετε προς τα κάτω και πατήστε Εφαρμογές > Διαχείριση εφαρμογών.

3. Πατήστε στο Google Play Store > Χρήση αποθηκευτικού χώρου > Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον γονικό έλεγχο χωρίς κωδικό πρόσβασης; Πώς να απενεργοποιήσετε τον γονικό έλεγχο χωρίς κωδικό πρόσβασης;

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω για να καταργήσετε τους γονικούς ελέγχους χωρίς κωδικό πρόσβασης.

Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω τον γονικό έλεγχο στο iPhone;

Ο Γονικός Έλεγχος στο iPhone σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε και να περιορίζετε το περιεχόμενο που μπορεί να βλέπουν τα παιδιά σας στο διαδίκτυο. Η απενεργοποίηση του γονικού ελέγχου σε iPhone απαιτεί κωδικό πρόσβασης, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόσβαση στον κωδικό πρόσβασης του τηλεφώνου σας. Αφού μάθετε πώς να απενεργοποιείτε τον γονικό έλεγχο χωρίς κωδικό πρόσβασης στη συσκευή σας Android, ακολουθεί ένας οδηγός για το πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον γονικό έλεγχο στο iPhone με μερικά απλά βήματα.

  Πώς να στείλετε προσκλήσεις για συμβάντα που προσαρμόζονται αυτόματα για ζώνες ώρας

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας για να επισκεφτείτε τη σελίδα ρυθμίσεων για τη συσκευή σας.

2. Στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή Screen Time.

3. Πατήστε Περιορισμοί περιεχομένου και απορρήτου.

4. Εισαγάγετε τον σωστό κωδικό πρόσβασης.

5. Για να απενεργοποιήσετε τελικά τον Γονικό έλεγχο στο iPhone, απενεργοποιήστε την εναλλαγή για την επιλογή Περιορισμός περιεχομένου και απορρήτου.

Σημείωση: Τα iPhone με iOS 12 και νεότερες εκδόσεις είναι οι μόνες συσκευές που υποστηρίζουν τη λειτουργία Screen Time, αλλά στην προηγούμενη έκδοση iOS, η επιλογή Περιορισμός βρίσκεται στη σελίδα Ρυθμίσεις. Τα υπόλοιπα βήματα είναι τα ίδια για κάθε έκδοση iOS.

Πώς να απενεργοποιήσετε τον γονικό έλεγχο χωρίς κωδικό πρόσβασης στο iPhone;

Συνήθως, εάν προσπαθήσετε να απενεργοποιήσετε τον Γονικό έλεγχο από την εφαρμογή ρυθμίσεων του iPhone, χρειάζεστε έναν κωδικό πρόσβασης. Αλλά υπάρχει επίσης ένας έμμεσος τρόπος για να απενεργοποιήσετε τους γονικούς ελέγχους χωρίς κωδικό πρόσβασης. Ακολουθεί ένας οδηγός για το πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον γονικό έλεγχο στο iPhone χωρίς κωδικό πρόσβασης σε μερικά απλά βήματα.

1. Εκκινήστε το iTunes εφαρμογή στο Macbook ή το Mac σας και συνδέστε το iPhone σας στο Mac σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB.

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο της συσκευής που υπάρχει στην επάνω αριστερή πλευρά της αρχικής οθόνης του iTunes.

3. Τώρα, κάτω από το μενού συσκευής, κάντε κλικ στο Restore Backup… και, στη συνέχεια, επιλέξτε ένα προηγούμενο αντίγραφο ασφαλείας που θέλετε να επαναφέρετε.

4. Για να επαναφέρετε το iPhone σας, κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά.

Αφού επαναφέρετε το iPhone σας σε προηγούμενη έκδοση, μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας για τον χρόνο οθόνης ή τον γονικό έλεγχο.

Πώς να διαγράψετε τους γονικούς ελέγχους στο Android;

Ας δούμε πώς να διαγράψετε τους Γονικούς ελέγχους στο Android:

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Εφαρμογές.

2. Στη συνέχεια, πατήστε Διαχείριση εφαρμογών > Google Play Store.

3. Πατήστε Χρήση αποθήκευσης > Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης.

Πώς να απενεργοποιήσετε τον γονικό έλεγχο στο Android χωρίς pin;

Για να απενεργοποιήσετε το Γονικό έλεγχο από το Google Play Store, πρέπει να έχετε πρόσβαση στο PIN. Αλλά αν δεν γνωρίζετε το PIN σας, μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής Play Store με τη βοήθεια των βημάτων που αναφέρονται παραπάνω.

Πώς να αφαιρέσετε τον γονικό έλεγχο στο Play Store χωρίς PIN;

Εάν έχετε ξεχάσει το PIN γονικού ελέγχου στο Play Store και θέλετε να καταργήσετε τον γονικό έλεγχο, ακολουθεί ένας οδηγός για το πώς μπορείτε να καταργήσετε τον γονικό έλεγχο στο Play Store χωρίς PIN.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας.

2. Πατήστε Εφαρμογές > Διαχείριση εφαρμογών > Google Play Store > Χρήση αποθηκευτικού χώρου.

3. Τέλος, πατήστε Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης για να καταργήσετε τον γονικό έλεγχο.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να καταργήσετε τον γονικό έλεγχο στο Playstore χωρίς PIN.

***

Ελπίζουμε ότι μάθατε πώς να απενεργοποιείτε τους γονικούς ελέγχους χωρίς κωδικό πρόσβασης και να διαγράφετε τους γονικούς ελέγχους στο Android. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας για το τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.