Πώς να απενεργοποιήσετε τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις για την υποβοήθηση εστίασης των Windows 10

Η λειτουργία Focus Assist των Windows 10 αποκρύπτει αυτόματα τις ειδοποιήσεις ενώ παίζετε παιχνίδια ή χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές πλήρους οθόνης. Αλλά η Cortana λατρεύει να ανακοινώνει ότι θέτει σε σίγαση τις ειδοποιήσεις. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτές τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις Focus Assist.

Το Focus Assist είναι η λειτουργία Μην ενοχλείτε των Windows 10. Όταν είναι ενεργοποιημένο, θα κρύβει αυτόματα τις εισερχόμενες ειδοποιήσεις, ώστε να μην εμφανίζονται και να σας αποσπούν την προσοχή ενώ παίζετε ένα παιχνίδι, κάνετε μια παρουσίαση ή χρησιμοποιείτε εφαρμογές πλήρους οθόνης. Το Focus Assist μπορεί επίσης να κάνει αυτόματα σίγαση των ειδοποιήσεων σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Θα δείτε τις ειδοποιήσεις όταν αποχωρήσετε από τη λειτουργία Focus Assist. Ωστόσο, η Cortana θα ανακοινώσει δυνατά “Θα τοποθετήσω τις ειδοποιήσεις σας στο Κέντρο δράσης” ενώ παίζετε ένα παιχνίδι, σε λειτουργία πλήρους οθόνης ή αντιγράφετε την οθόνη σας. Δείτε πώς μπορείτε να αποσιωπήσετε αυτά τα μηνύματα.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις μονάδες USB στα Windows 10

Για να διαμορφώσετε το Focus Assist, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Βοήθεια εστίασης. (Μπορείτε να ανοίξετε γρήγορα το παράθυρο Ρυθμίσεις πατώντας Windows+i.)

Στην περιοχή Αυτόματοι κανόνες, κάντε κλικ στο όνομα ενός αυτόματου κανόνα. Για παράδειγμα, για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις του Focus Assist που εμφανίζονται όταν παίζετε ένα παιχνίδι, κάντε κλικ στο “Όταν παίζω ένα παιχνίδι”.

Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου “Εμφάνιση ειδοποίησης στο κέντρο ενεργειών όταν η βοήθεια εστίασης ενεργοποιείται αυτόματα”.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για κάθε άλλο τύπο αυτόματου κανόνα—«Σε αυτές τις στιγμές», «Όταν αντιγράφω την οθόνη μου», «Όταν παίζω ένα παιχνίδι» και «Όταν χρησιμοποιώ μια εφαρμογή σε λειτουργία πλήρους οθόνης .» Κάθε αυτόματος κανόνας έχει τη δική του ξεχωριστή ρύθμιση ειδοποιήσεων.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα UPnP που δεν ήταν επιτυχές στο Xbox

Εάν θέλετε επίσης να απενεργοποιήσετε τα μηνύματα σύνοψης που εμφανίζονται κατά την αυτόματη έξοδο από το Focus Assist, καταργήστε την επιλογή “Εμφάνιση σύνοψης του τι έχασα ενώ ήταν ενεργοποιημένη η βοήθεια εστίασης” στο κάτω μέρος της λίστας των αυτόματων κανόνων.

Το Focus Assist έχει σχεδιαστεί για να είναι αθόρυβο, οπότε γιατί η Cortana εμφανίζει μια ανακοίνωση που λέει ότι δεν πρόκειται να σας ειδοποιήσει; Λοιπόν, με αυτόν τον τρόπο, τουλάχιστον γνωρίζετε ότι το Focus Assist είναι ενεργοποιημένο. Το Focus Assist συνήθως δεν θέτει σε σίγαση τις ειδοποιήσεις χωρίς να σας το πει, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χάσετε καμία σημαντική ειδοποίηση. Αλλά η Microsoft θα πρέπει πραγματικά να διευκολύνει την εύρεση των επιλογών ειδοποίησης—είναι αρκετά κρυμμένες.

  Τι είναι το Gig Economy και γιατί είναι τόσο αμφιλεγόμενο;