Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις γενεθλίων στα Windows 10

Τα Windows 10 σας λένε πότε είναι τα γενέθλια του φίλου σας. Το κάνει στην οθόνη κλειδώματος καθώς και στην εφαρμογή Ημερολόγιο. Μπορεί να σας αρέσει ή όχι τα Windows 10 που σας δίνουν αυτές τις φιλικές μικρές υπενθυμίσεις για να ευχηθείτε στον φίλο σας χρόνια πολλά. Τα Windows 10 γίνονται πολύ ζήλο με τις υπενθυμίσεις τους. Δεν περιορίζεται μόνο σε φίλους, αλλά θα σας ειδοποιήσει ακόμη και όταν μια επαγγελματική επαφή έχει γενέθλια. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις γενεθλίων στα Windows 10 και μια γρήγορη ματιά από πού προέρχονται.

Οι ειδοποιήσεις γενεθλίων προέρχονται από την εφαρμογή Ημερολόγιο. Αυτή είναι η απλούστερη εξήγηση, αλλά, αν σκάψετε λίγο πιο βαθιά, θα δείτε πώς η εφαρμογή καταλήγει να βγάζει γενέθλια από πολλά ημερολόγια.

  Πώς να διαβάσετε τις κεφαλίδες μηνυμάτων στο Outlook

Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις γενεθλίων στα Windows 10

Ανοίξτε την εφαρμογή Ημερολόγιο. Έχετε έναν λογαριασμό, ένα Outlook ή Gmail ή κάποιον άλλο λογαριασμό που έχει προστεθεί σε αυτήν την εφαρμογή. Είναι μέσω αυτών των λογαριασμών που η εφαρμογή βρίσκει γενέθλια για να σας υπενθυμίσει.

Κοιτάξτε την κάτω αριστερή στήλη της εφαρμογής Ημερολόγιο. Εάν η αριστερή στήλη είναι συμπτυγμένη, κάντε κλικ στο κουμπί χάμπουργκερ επάνω αριστερά για να την αναπτύξετε.

Στο κάτω μέρος υπάρχουν όλοι οι λογαριασμοί και τα ημερολόγια που έχετε προσθέσει στην εφαρμογή. Πρέπει να απενεργοποιήσετε αυτά που στέλνουν ημερομηνίες γενεθλίων χωρίς να απενεργοποιείτε τις ειδοποιήσεις για εκδηλώσεις και συσκέψεις. Αναπτύξτε τους λογαριασμούς που έχετε προσθέσει. Κάτω από το “Outlook”, για παράδειγμα, θα βρείτε ένα ημερολόγιο “Γενέθλια”. Απλώς καταργήστε την επιλογή για να καταργήσετε τα γενέθλια. Ακολουθήστε το παράδειγμα για όλους τους άλλους λογαριασμούς. Για το Gmail, για παράδειγμα, θα χρειαστεί να καταργήσετε την επιλογή του ημερολογίου “Βιβλίο διευθύνσεων” για να καταργήσετε τα γενέθλια.

  10 εύκολα βήματα για καλύτερη ασφάλεια iPhone και iPad

Από πού προήλθαν αυτά τα ημερολόγια;

Όταν προσθέτετε έναν λογαριασμό στην εφαρμογή Ημερολόγιο, για παράδειγμα έναν λογαριασμό Gmail, και ο λογαριασμός σας στο Gmail συνδέεται με άλλα ημερολόγια, η εφαρμογή συγκεντρώνει όλα τα συμβάντα σε ένα μέρος. Μπορεί να έχετε μόλις προσθέσει έναν λογαριασμό, αλλά μέσω αυτού προστέθηκαν αρκετοί άλλοι.

Ένας γρήγορος τρόπος για να εντοπίσετε από ποιο ημερολόγιο εμφανίζεται ένα γενέθλιο είναι να αντιστοιχίσετε το χρώμα των γενεθλίων στο ημερολόγιο με αυτό των ημερολογίων που αναφέρονται στην αριστερή στήλη.

Εάν απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις γενεθλίων στα Windows 10, θα συνεχίσετε να βλέπετε ειδοποιήσεις για συσκέψεις και εκδηλώσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να μην βλέπετε ποιον συναντάτε. για παράδειγμα το ημερολόγιο του βιβλίου διευθύνσεων για το Gmail. Εάν το απενεργοποιήσετε, ενδέχεται να μην δείτε ποιος σας έστειλε μια πρόσκληση. Για να το παρακάμψετε, σκεφτείτε να απενεργοποιήσετε τις πληροφορίες από το ίδιο το Gmail.

  Καλύτερη CPU Budget Gaming (Κριτικές) το 2021