Πώς να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις στη σελίδα Νέα καρτέλα στον Firefox

Ο Firefox, το πρόγραμμα περιήγησης ανοιχτού κώδικα που δίνει προτεραιότητα στο απόρρητο των χρηστών πάνω από άλλα πράγματα, προβάλλει διαφημίσεις στη σελίδα Νέα καρτέλα. Οι διαφημίσεις δεν είναι τρελά παρεμβατικές ή τίποτα. Στην πραγματικότητα, είναι απλώς ήμερες διαφημίσεις banner χωρίς κινούμενα σχέδια, ήχο ή αναδυόμενα παράθυρα. Τούτου λεχθέντος, είναι το μόνο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης που εμφανίζει διαφημίσεις και οι χρήστες δεν είναι ευχαριστημένοι. Η Mozilla έφτιαξε ένα δήλωση που ισχυρίζεται ότι ήταν απλώς ένα πείραμα αλλά αυτό δεν έχει μεγάλη διαφορά. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις στη σελίδα Νέα καρτέλα στον Firefox.

Απενεργοποιήστε τις διαφημίσεις στη σελίδα νέας καρτέλας

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις στη σελίδα Νέα καρτέλα από τις ρυθμίσεις του Firefox. Ανοίξτε μια νέα καρτέλα και κάντε κλικ στο κουμπί οδοντωτό τροχό στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας.

  Πώς να αλλάξετε τη ζώνη ώρας στο πρόγραμμα περιήγησής σας [Firefox]

Στη σελίδα Επιλογές, επιλέξτε Αρχική σελίδα από τη στήλη στα αριστερά και κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Αποσπάσματα. Απενεργοποιήστε την επιλογή Αποσπάσματα και δεν θα βλέπετε πλέον διαφημίσεις στη σελίδα Νέα καρτέλα. Δεν χρειάζεται να κάνετε επανεκκίνηση του Firefox.

Διαφημίσεις σελίδας νέας καρτέλας Firefox

Αυτές οι “διαφημίσεις” εμφανίζονται στη σελίδα “Νέα καρτέλα” στον Firefox εδώ και λίγο καιρό. Εμφανίστηκαν ως χρήσιμα αποσπάσματα που προτείνουν χρήσιμες λειτουργίες του Firefox ή πρόσθετες υπηρεσίες Mozilla που οι χρήστες θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν/χρησιμοποιήσουν για να αξιοποιήσουν περισσότερο το πρόγραμμα περιήγησης. Οι διαφημίσεις δεν έμοιαζαν με διαφημίσεις εκείνη την εποχή. Φαινόταν να είναι μια εμπειρία επιβίβασης για νέους χρήστες και ένας απλός τρόπος για να δείξουμε στους υπάρχοντες χρήστες ποιες δυνατότητες έχαναν.

  Πώς να προσθέσετε υποστήριξη ευρείας οθόνης στο Netflix [Firefox]

Αυτό που τελικά τους χάρισε ήταν όταν τα αποσπάσματα άρχισαν να προωθούν υπηρεσίες που δεν κατείχε η Mozilla ή που δεν ήταν ενσωματωμένες με κανέναν τρόπο στον Firefox.

Η Mozilla, εκτός από το ότι οι διαφημίσεις είναι πειραματικές, είπε επίσης ότι δεν έλαβε χρήματα σε αντάλλαγμα για την προώθηση των υπηρεσιών και ότι χάνει το νόημα. Η εταιρεία θα μπορούσε να έχει ωφεληθεί δίνοντας προσοχή στο πώς αντέδρασαν οι χρήστες όταν η Microsoft άρχισε να προωθεί το OneDrive στα Windows 10.

Τα Windows 10 και ο Microsoft Edge δεν χάνουν καμία ευκαιρία να προωθήσουν είτε το OneDrive είτε το πρόγραμμα περιήγησης. Στην πραγματικότητα, εάν επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Microsoft από τα Windows 10 σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης εκτός του Edge, θα δείτε ένα banner στο επάνω μέρος που θα σας προτείνει να δοκιμάσετε το Edge. Η Microsoft έχει κολλήσει στην προώθηση μόνο των δικών της εφαρμογών και υπηρεσιών και οι χρήστες των Windows 10 δεν το πήραν ποτέ καλά. Η Mozilla ξέφυγε με περισσότερα από όσα μπορούσε ποτέ η Microsoft αφού δεν ανέπτυξε μόνο το πρόγραμμα περιήγησης που προωθούσε αλλά και το λειτουργικό σύστημα στο οποίο το προωθούσε.

  Πώς να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στον Firefox