Πώς να απενεργοποιήσετε τις ανακοινώσεις εγγραφής κλήσεων στο Android (Realme, Oppo, Vivo, iQOO, Xiaomi & OnePlus)

Μετά το 2020, η Google τα κατάφερε επιτακτικός για OEM να προεγκαταστήσουν τις εφαρμογές Google Dialer και Messages. Αυτό οδήγησε στην κατάργηση του stock dialer και των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων που αναπτύχθηκαν από κάθε κατασκευαστή συσκευής. Σε αντίθεση με το Google Dialer, οι τηλεφωνητές είχαν μια λειτουργία εγγραφής κλήσεων που δεν ανακοίνωνε ότι η κλήση καταγραφόταν. Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο οι χρήστες αναζητούν μια εναλλακτική. Έτσι, σε αυτό το άρθρο, σας φέρνουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης των ανακοινώσεων εγγραφής κλήσεων σε όλα τα τηλέφωνα Android. Από Realme, Oppo και OnePlus έως Vivo, iQOO και Xiaomi, έχουμε καλύψει όλους τους τρόπους εγγραφής κλήσεων χωρίς ανακοίνωση ή προειδοποίηση.

Ενεργοποίηση εγγραφής κλήσεων χωρίς ανακοινώσεις στο Android (2023)

Εδώ, έχουμε προσθέσει τρεις διαφορετικούς τρόπους εγγραφής κλήσεων χωρίς καμία ανακοίνωση σε Realme, Oppo, OnePlus, Vivo, iQOO, Xiaomi και άλλες συσκευές Android. Βασικά, εάν το τηλέφωνό σας συνοδεύεται από την εφαρμογή Google Dialer, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω μεθόδους. Ωστόσο, πριν από αυτό, μπορείτε να μάθετε παρακάτω γιατί η Google ανακοινώνει ότι η κλήση καταγράφεται.

Γιατί το Google Dialer ανακοινώνει προειδοποίηση καταγραφής κλήσεων;

Σε ορισμένες χώρες, υπάρχουν νόμοι σχετικά με την καταγραφή και την παρακολούθηση τηλεφωνικών κλήσεων και, ανάλογα με την τοποθεσία σας, ενδέχεται να σας ζητηθεί να ζητήσετε συγκατάθεση ή να ενημερώσετε το άλλο μέρος πριν ηχογραφήσετε μια κλήση. Σε ορισμένες χώρες, η εγγραφή κλήσεων απαγορεύεται αυστηρά. Για παράδειγμα, σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, τόσο ο καλών όσο και ο παραλήπτης πρέπει να γνωρίζουν ότι η κλήση καταγράφεται, ενώ σε άλλες περιοχές, μόνο ένα άτομο χρειάζεται να ενημερωθεί.

  3 τρόποι για να βρείτε την έκδοση εφαρμογής για μια εγκατεστημένη εφαρμογή στο Android

Στην Ινδία, ο νόμος Indian Telegraph του 1885 επιτρέπει μόνο στην κεντρική ή την πολιτειακή κυβέρνηση να παρακολουθεί συνομιλίες και υπάρχουν νομικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται. Ενώ η δυνατότητα εγγραφής κλήσεων του Google Dialer συμμορφώνεται με τις νομικές απαιτήσεις, υπάρχουν αρκετοί χρήστες που θέλουν μια επιλογή εγγραφής κλήσεων που δεν ενημερώνει το άλλο μέρος. Επομένως, από νομική άποψη, το βάρος βαρύνει τον χρήστη να ενημερώσει το άλλο μέρος πριν ηχογραφήσει μια κλήση. Και γι’ αυτό, για να αποφύγει οποιαδήποτε παραβίαση νόμου, η Google ενημερώνει τον παραλήπτη ότι η κλήση καταγράφεται.

Ενεργοποιήστε την εγγραφή κλήσεων χωρίς ανακοίνωση σε τηλέφωνα OnePlus και Oppo

Εάν διαθέτετε τηλέφωνο OnePlus ή Oppo, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να φορτώσετε την παλιά εφαρμογή ColorOS Dialer, η οποία σας επιτρέπει να καταγράφετε κλήσεις χωρίς καμία ανακοίνωση. Σε αυτήν τη μέθοδο, παρουσιάζουμε τα βήματα σχετικά με τον τρόπο χρήσης του stock ColorOS dialer και εγγραφής κλήσεων σε τηλέφωνα OnePlus και Oppo χωρίς την προειδοποίηση εγγραφής κλήσεων.

1. Πρώτα, προχωρήστε και εγκαταστήστε το ODialer (Ελεύθερος) στο smartphone σας. Αυτή είναι η εφαρμογή τηλεφωνητή που προσφέρεται από την ομάδα ColorOS.

2. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή και ορίστε την ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα κλήσης. Παραχωρήστε όλα τα απαιτούμενα δικαιώματα.

3. Αυτό είναι. Τώρα, ανοίξτε το ODialer (εφαρμογή τηλεφώνου), πραγματοποιήστε μια κλήση και πατήστε “Εγγραφή”. Η κλήση θα καταγραφεί σε τηλέφωνα Oppo και OnePlus χωρίς καμία ανακοίνωση ή προειδοποίηση. Εάν δεν λειτουργεί, μεταβείτε στην τελευταία ενότητα για μια πιθανή λύση.

Ενεργοποιήστε την εγγραφή κλήσεων χωρίς ανακοίνωση σε τηλέφωνα Vivo και iQOO

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, τα τηλέφωνα Vivo και iQOO συνοδεύονται από μια κρυφή εφαρμογή Phone που υποστηρίζει την εγγραφή κλήσεων χωρίς ανακοίνωση, αλλά είναι απενεργοποιημένη αμέσως. Αλλά με ένα εξαιρετικό κόλπο, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε και να αντικαταστήσετε απρόσκοπτα την εφαρμογή Google Dialer. Εδώ είναι πώς να το κάνετε.

  Χρησιμοποιήστε χειρονομίες Edge για αμέτρητες ενέργειες στο Android

1. Εάν έχετε τηλέφωνο Vivo ή iQOO και θέλετε να ηχογραφήσετε κλήσεις χωρίς καμία ανακοίνωση, ανοίξτε την εφαρμογή Google Dialer (Τηλέφωνο) και πληκτρολογήστε τον παρακάτω κωδικό. Αυτός ο κρυφός κωδικός USSD σάς επιτρέπει να αντικαταστήσετε το stock Google Dialer με μια εναλλακτική εφαρμογή τηλεφώνου. Σε ορισμένα τηλέφωνα Vivo, ο κωδικός δεν λειτουργεί. Εάν συμβαίνει αυτό, μεταβείτε στην επόμενη ενότητα.

*#*#556688#*#*

2. Αυτό θα σας μεταφέρει στην κρυφή σελίδα “Εναλλακτικό τηλέφωνο και επαφές”. Τώρα, ενεργοποιήστε την εναλλαγή και πατήστε “OK”, ακολουθούμενο από “Ορισμός τώρα”.

3. Στη συνέχεια, ορίστε την εναλλακτική εφαρμογή Τηλέφωνο ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα κλήσης.

4. Στη συνέχεια, προχωρήστε και πραγματοποιήστε μια κλήση με τη νέα εφαρμογή Τηλέφωνο. Τέλος, πατήστε «Εγγραφή» και η κλήση θα ηχογραφηθεί χωρίς να το γνωρίζει ο δέκτης. Εάν αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί για εσάς, μεταβείτε στην επόμενη ενότητα για μια μέθοδο εργασίας.

Απενεργοποίηση ανακοίνωσης εγγραφής κλήσεων στο Google Dialer (Realme, Xiaomi, Moto, κ.λπ.)

Εάν διαθέτετε ένα smartphone από τη Realme ή τη Xiaomi και θέλετε να ηχογραφήσετε κλήσεις χωρίς καμία ανακοίνωση από την πλευρά του δέκτη, υπάρχει μια καλή λύση για να το παρακάμψετε. Αυτή η μέθοδος ισχύει επίσης για όλα τα τηλέφωνα Android που αποστέλλονται με την εφαρμογή Google Dialer. Σε περίπτωση που οι παραπάνω μέθοδοι δεν λειτούργησαν για εσάς, δοκιμάστε τα παρακάτω βήματα και απενεργοποιήστε τις ανακοινώσεις εγγραφής κλήσεων σε τηλέφωνα Android.

1. Πρώτα και κύρια, ανοίξτε το Play Store και αναζητήστε “Google Dialer”. Τώρα, ανοίξτε το και πατήστε “Κατάργηση εγκατάστασης”. Αυτό θα απεγκαταστήσει την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής και θα επαναφέρει την εφαρμογή στην παλαιότερη έκδοση που εστάλη με τη συσκευή σας. Το κάνουμε αυτό επειδή η Google έχει επιδιορθώσει αυτήν τη λύση στην πιο πρόσφατη έκδοση.

2. Φροντίστε να πατήσετε το μενού με τις 3 κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και να απενεργοποιήσετε το πλαίσιο ελέγχου “Ενεργοποίηση αυτόματης ενημέρωσης”. Αυτό θα αποτρέψει την αυτόματη ενημέρωση του Google Dialer στην πιο πρόσφατη έκδοση. Για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος, βεβαιωθείτε ότι το Google Dialer είναι πάντα στην παλαιότερη έκδοση.

  Πώς να διαχειριστείτε την αυτόματη συμπλήρωση Google για εφαρμογές στο Android

3. Αφού το κάνετε αυτό, εγκαταστήστε την εφαρμογή TTSLexx (Ελεύθερος) από το Play Store. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να χρησιμοποιείτε ένα προσαρμοσμένο λεξικό για την υπηρεσία Text-to-Speech της Google. Ωστόσο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν τη δωρεάν εφαρμογή ως λύση για να απενεργοποιήσουμε την ανακοίνωση στην εφαρμογή Google Dialer σε όλα τα τηλέφωνα Android. Σύμφωνα με τον προγραμματιστή της εφαρμογής, δεν συλλέγει δεδομένα.

4. Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας και αναζητήστε “κείμενο σε ομιλία”. Τώρα, επιλέξτε “Έξοδος κειμένου σε ομιλία”. Αυτό είναι γενικά διαθέσιμο στο μενού Προσβασιμότητα.

5. Εδώ, πατήστε «Προτιμώμενος κινητήρας» και επιλέξτε την εφαρμογή «TTSLexx».

6. Στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο Google Dialer (εφαρμογή τηλεφώνου) και επιλέξτε “Πληροφορίες εφαρμογής”. Στην οθόνη Πληροφορίες εφαρμογής, πατήστε “Αποθήκευση”.

7. Τώρα, πατήστε «Διαγραφή δεδομένων» και επιλέξτε «Διαγραφή όλων των δεδομένων». Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα διαγράψει το πλήρες ιστορικό κλήσεών σας, επομένως δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας εάν χρειαστεί να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση.

8. Τέλος, επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας Android. Τώρα, πραγματοποιήστε μια κλήση με την εφαρμογή Google Dialer (Τηλέφωνο) και πατήστε “Εγγραφή”. Αυτή τη φορά, η εφαρμογή δεν θα ανακοινώσει ότι η κλήση καταγράφεται.

9. Εάν εξακολουθεί να μην λειτουργεί και ανακοινώνει ότι η κλήση καταγράφεται, φροντίστε να απεγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη ενημέρωση, όπως αναφέρεται στο βήμα #1, και να διαγράψετε τα υπάρχοντα δεδομένα της εφαρμογής.

Καταγραφή κλήσεων σε τηλέφωνα Android χωρίς Ανακοίνωση εγγραφής κλήσεων

Λοιπόν, ναι, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ανακοινώσεις εγγραφής κλήσεων σε τηλέφωνα Android που αποστέλλονται με την εφαρμογή Google Dialer. Ενώ η Google έχει εξουσιοδοτήσει τους OEM να αποστέλλονται με την εφαρμογή Phone and Messages της Google, υπάρχουν λύσεις για να ενεργοποιήσετε το παλιό πρόγραμμα κλήσης και να παραλείψετε το μήνυμα “αυτή η κλήση καταγράφεται τώρα”. Τέλος πάντων, όλα αυτά είναι από εμάς. Εάν διαθέτετε τηλέφωνο Xiaomi και θέλετε να ελευθερώσετε αποθηκευτικό χώρο, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο διαγραφής “Άλλα” αρχείων στο MIUI. Και για να αφαιρέσετε το bloatware από το τηλέφωνό σας Android, κατευθυνθείτε στον συνδεδεμένο οδηγό μας. Τέλος, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.