Πώς να απενεργοποιήσετε τη σύνδεση στο Google Apps στο Chrome 69

Το Chrome 69 έχει μια νέα διεπαφή χρήστη για την οποία δεν ενθουσιάζονται πολλοί χρήστες. Η διεπαφή χρήστη είναι προφανής τη δεύτερη αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση του Chrome, ωστόσο, υπάρχει μια άλλη σημαντική αλλαγή που έρχεται με αυτήν την ενημέρωση. Το Chrome διαθέτει μια λειτουργία συγχρονισμού που λειτουργεί μέσω του λογαριασμού σας Google. Από το Chrome 69, εάν έχετε συνδέσει τον λογαριασμό σας Google με το Chrome, θα χρησιμοποιεί τον ίδιο λογαριασμό και θα σας συνδέσει σε κάθε υπηρεσία Google. Αυτό σημαίνει ότι όταν επισκέπτεστε το Gmail ή το YouTube ή το Google Drive, θα συνδεθείτε με τον ίδιο λογαριασμό που χρησιμοποιείτε για το συγχρονισμό των σελιδοδεικτών και του ιστορικού περιήγησης. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη σύνδεση των εφαρμογών Google στο Chrome 69.

  Συνέχιση μιας αποτυχημένης λήψης Chrome από εκεί που έμεινε [Tutorial]

Εφαρμογές Google Είσοδος στο Chrome 69

Ανοίξτε το Chrome και στη γραμμή αναζήτησης, πληκτρολογήστε τα εξής.

chrome://flags/#account-consistency

Αναζητήστε μια σημαία που ονομάζεται Συνοχή ταυτότητας μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και του δοχείου cookie και ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα του. Από το μενού, επιλέξτε την επιλογή Απενεργοποιημένο και επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας για να εφαρμόσετε την αλλαγή.

Αυτή η σημαία θα σταματήσει την αυτόματη σύνδεση του Chrome στις εφαρμογές και την υπηρεσία της Google, εάν έχετε συνδέσει έναν λογαριασμό στο Chrome, ωστόσο, εάν σας έχει ήδη συνδέσει σε μια ολόκληρη σειρά εφαρμογών Google, δεν πρόκειται να σας αποσυνδέσει αυτόματα από αυτές. Θα πρέπει να το κάνετε χειροκίνητα μόνοι σας.

  Πώς να ελέγξετε εάν μια περιγραφή εργασίας εισάγει διακρίσεις [Chrome]

Αυτή η αλλαγή δεν έγινε καθόλου ευπρόσδεκτη από τους χρήστες. Η αντίδραση ήταν τόσο μεγάλη που στην επόμενη έκδοση του Chrome, δηλαδή στο Chrome 70, θα υπάρχει ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος για να απενεργοποιήσετε τη σύνδεση στις εφαρμογές Google. Η Google αναμφίβολα νόμιζε ότι ήταν προληπτική. Ίσως η εταιρεία περίμενε ότι οι χρήστες θα εκπλαγούν ευχάριστα από αυτή τη δυνατότητα, αλλά δεν έχει μελετηθεί καλά. Για ένα, πολλοί άνθρωποι έχουν περισσότερους από έναν λογαριασμούς Google και αυτοί οι λογαριασμοί δημιουργούνται και χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς σκοπούς. Το να υποθέσουμε ότι κάποιος θα ήθελε να χρησιμοποιήσει το Gmail με τον ίδιο λογαριασμό που χρησιμοποιεί το YouTube είναι λίγο άλμα.

  Πώς να εκκινήσετε πάντα το Google Chrome σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στα Windows 10

Εφόσον αυτή η δυνατότητα είναι απενεργοποιημένη μέσω σημαίας Chrome, πρέπει να την απενεργοποιήσετε μόνο σε οποιοδήποτε προφίλ Chrome και θα απενεργοποιηθεί για όλα τα προφίλ Chrome που έχετε διαμορφώσει στο σύστημά σας. Η ρύθμιση αυτής της σημαίας δεν θα συγχρονιστεί με τον λογαριασμό σας Google, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να τη ρυθμίσετε σε όλους τους διαφορετικούς επιτραπέζιους υπολογιστές που χρησιμοποιείτε το Chrome. Αυτή η δυνατότητα δεν προστέθηκε στις εκδόσεις του Chrome για κινητές συσκευές.